contest

UPSR Science with iBuddy!

48hours sponsored post

astro-ibuddy

Baru aku nak start tulis post ni, Kakak menyampuk, “Mummy, Kakak ada tengok la program iBuddy ni kat Astro. Sekarang baru masuk 2nd episode”

“Ooo ye ke, tapi Kakak sure tak tau kan, kali ni Astro Tutor TV dah kuorkan apps untuk iBuddy programme ni? Suh daddy download kan dalam henpon Kakak or ipad nanti”

Bagus juga Kakak ni, programme berilmiah macam ni yang ditengoknya :)

IMG_9764

Oh bagi korang yang tak tau, program TV bersiri UPSR Sains Bersama iBuddy disiarkan pada setiap hari Khamis hingga Ahad bermula dari 9 Ogos 2014 (Sabtu) pada jam 10.30 pagi, 6.00 petang dan 10.30 malam secara eksklusif hanya di Astro Tutor TV UPSR (Saluran 601)

As the title say, program ilmiah ni amatlah bersesuaian untuk anak-anak yang bakal menduduki UPSR tak lama lagi. This definitely helps and very beneficial for UPSR students! Tapi Kakak tu baru darjah 4 pun layan gak program ni :)

IMG_9766

Astro memang sangat komited dalam menambah baik setiap kandungan yang disiarkan dan bagi menambah keberkesanan kandungan ilmiah, Astro Tutor TV UPSR telah melancarkan aplikasi pengiring pendidikan iaitu UPSR iBuddy. UPSR iBuddy boleh dimuat turun secara percuma untuk semua peranti Android di Play Store. Ataupun boleh juga melayari laman web ibuddy.my melalui komputer, telefon bimbit dan tablet dengan menggunakan pelayar Internet seperti Internet Explorer, Google Chrome, Firefox ataupun Safari.

Apa lagi Kakak pun segera suruh daddynya downloadkan dan terus siap-siap registerkan nama dia.

IMG_9763

Aplikasi UPSR iBuddy menerapkan konsep pembelajaran seiringan dengan TV serta menceriakan. Juga dilengkapkan dengan kaedah pembelajaran yang interaktif berserta dengan pelbagai nota ringkas berbentuk visual grafik yang menarik. Anak-anak kita juga boleh menguji tahap pemahaman diorang dengan menjawab rangkaian soalan Pop Kuiz dan Kuiz Tambahan yang disediakan. Papan Markah turut dimuatkan untuk kita menganalisis jumlah mata terkumpul dan kedudukan terkini berbanding anak-anak lain.

IMG_9765

Seronok pulak Kakak menjawab Pop Kuiz UPSR iBuddy ni

Tapi untuk memberi motivasi kat anak-anak korang yang bakal menghadapi UPSR tu, bersempena dengan pelancaran siri dan aplikasi ini, Astro Tutor TV UPSR juga akan menganjurkan peraduan dengan menggunakan aplikasi UPSR iBuddy. Peraduan yang akan bermula dari 9 Ogos hingga 7 September ini.

Hanya perlu memuat turun aplikasi ini ataupun daftarkan diri dengan melayari ibuddy.my kemudian seiringkan dengan siri UPSR Sains Bersama iBuddy di Astro Tutor TV UPSR dan jawab soalan kuiz yang disediakan untuk setiap episod, kerana setiap minggu, sesiapa yang dapat markah tertinggi akan memenangi iPad Mini, tempat kedua hingga kelima pula akan membawa pulang pelbagai hadiah cenderahati eksklusif dari Astro Tutor TV

So anak-anak, eh anak-anak tak baca blog Kak Red kot hiks, ok mak-mak yang ada anak-anak yang bakal menghadapi UPSR, bolehlah memotivasikan diorang mengambil bahagian dalam peraduan ni, dan secara tak langsung akan dapat menambah pengetahuan diorang dan memantapkan persiapan untuk peperiksaan nanti :) Insyaallah.

Khidmat pesanan masyarakat Astro is brought by Redmummy.com

Comment: 59

You’ll never be alone with ESCAPE!

48hours sponsored post

IMG_6364

Tahniah diucapkan kepada Celcom di atas pelancaran satu lagi perkhidmatan yang baru. Ianya sesuatu yang totally berlainan kalau dibandingkan dengan produk-produk sebelum ni. Even aku sendiri pun macam tak percaya, eh betul ke ni Celcom?

Makin ketara new developments yang Celcom buat skang nih yer…. bukan untuk niat bercompete with other providers but always be the number one to introduce things. Cool.

IMG_6366

Majlis perlancaran dan boleh juga dikira sebagai Hari Raya open house ni berlangsung dengan meriahnya di Shangri-La Hotel. Dimulakan dengan ucapan pembukaan dari Dato’ Sri Shazalli Ramly, Chief Executive Officer of Celcom Axiata Berhad dan diikuti oleh presentation dari Dato’ Sri Jamaludin Ibrahim, Managing Director/President & Group Chief Executive Officer of Axiata Group Berhad.

Simple, cozy, sambil makan rendang dan lemang, kita enjoy tengok the ESCAPE.

IMG_6371

Dan kemuncaknya, YB Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek, Minister of Communication and Multimedia Malaysia melancarkan secara rasmi produk terbaru dari Celcom ini iaitu ESCAPE.

Apa ya ESCAPE ni? Sudah semestinya ianya merupakan satu lagi kelebihan ataupun advantages untuk para pengguna Celcom seperti saya :)

ESCAPE merupakan dunia hiburan peribadi kita yang boleh kita bawa ke mana sahaja. Kita boleh menikmati pelbagai video yang hebat, beraneka genre filem, pelbagai berita, acara-acara terkini dan banyak lagi! Semuanya setempat iaitu kita boleh tontoninya menerusi telefon bimbit, komputer riba, tablet dan komputer peribadi, secara lancar dari peranti ke peranti!

Like the post tittle, you’ll never be alone with ESCAPE :)

Antara local producers yang dah signed up to be part of the ESCAPE are Suhan Movies (Rosham Nor), Dato Siti Nurhaliza, Hans Isaac (Tall Production), KRU Studios dan a few more.

IMG_6376

ESCAPE mengikuti kita ke mana sahaja, baik dengan PC, laptop, smart phones, the tabs, asalkan korang connected to the internet.  Imagine hangpa tengah tengok movie, from your PC pastu ko dah nak kena kuor, so takper, on the move ko nak sambung balik tengok tuh, ko login je dari your smart phone and dang….. it will stop and play at your last pause korang tengok movie tu tadik.

Very smooth and cool.

Package yang depa offered ada dalam ESCnow, boleh tengok package yang hangpa minat, but untuk yang kaki movies/dramas local and international, u should take the max package. So, unlimited plan for you.

IMG_6384

This is how the ESCAPE looks like on your smart phone.

Do search for ESCNOW apps to install.

Sempena pelancaran ini, Celcom menawarkan teka dan menang contest. Dengan hanya meneka “Siapa Aku” korang berpeluang memenangi ganjaran yang hebat yang ditawarkan iaitu berjam-jam menikmati video menarik yang ada dalam ESCAPE. Tapi hanya eksklusif untuk pelanggan Celcom saja ya :)

Siapa Aku?

OK pembayangnya:

“Pernah ke Shanghai sebanyak dua kali. Dalam rush hour, tiga kali.”

“Pernah membimbing ‘The Kid’. Kemudiannya menjadi ‘The Master’.”

“Dikenali sebagai Mr. Nice Guy. Tapi jangan sesekali cuba cari pasal.”

Aik takkan tak kenal kot ;)

Once dah kenal smskan jawapan korang ke 20888. Lagi banyak sms korang hantar lagi tinggi possibility untuk menang!

Tapi kalau tak kenal jugak, boleh tengok video untuk pembayang lagi kat ESCnow now now now!

Khidmat pesanan masyarakat Celcom is brought by Redmummy.com

Comment: 5