Bernama TV’s The Breakfast Club

IMG00861-20110624-0838

bestnya ada privilege macam nih. Kat umah tak dapat attention, takper, kat luar kita dapat perhatian. Thanks Wisma Bernama untuk kesedaran bagi ibu2 mengandung yang memandu sendirian. First spot, depan guard house lagik.

IMG00862-20110624-0849

i did my make up, as usual dari dalam kereta. sambil driving dalam jam. kalau u tak expert jangan buat. i dah buat keje make up sambil driving bertahun2….

IMG00865-20110624-0855

make up artist cuma touch up a bit jer on my face coz i dah siap buat sendiri. wpun hanya light make up, tak yah heavy pun even for tv show. it s not for a long recording pun. it s a live show.

IMG00866-20110624-0857

cuma rambut je dibantu coz i tak sempat nak blow langsung. Yelah pagi2 aku sebelum pergi kerja, hantar Gegirl to school. My usual routine, and luckily the Breakfast talk show pun dibuat di pagi hari….

IMG_5549

I was approached by Bernama TV’s The Breakfast Club for an interview session….months ago. I gave my slot and nah, saya datang dengan keterlupaan bahawa itu adalah Live Show. That s y i didnt twit or blog about it earlier. Tapi ada jugak yang tengok Astro perasan jugakkan?

Waktu kerja, tak ramai yang tengok kot….

That s Shilda and Shah. The newscasters for The Breakfast Club. I was interviewed by Shah.

IMG_5534

Camera saya dibantu ambil gambar oleh Syafique yang cute jer adik sorang tuh…sayang gambar kami tak menjadik.

IMG_5538

hope to get the cd copy of the interview….

apa le yang aku dah silap terabur cakap gamaknya hahahaha…

it s all about Earnings via Bloggings.

apa lagi issue yang hot kalau pasal RM, itu jelah topiknya. Ringgit Malaysia sinonim with RM :)

IMG_5540

Studio dalam tuh taklah besau. kecik jer. tapi bilik konti ni besaulah….buatnya haku tertekan, mau meraban ya hampun!

IMG_5542

So how much is your earnings via blogging now?

emm…..

IMG_5543

How did you get the earnings? How come your blog is so popular among the advertisers?

Where does the Redmummy.com comes from?

IMG_5545

If you have a day job, why dont you quit and concentrate on your blog since u earn so much from that?

Lots of people thought you are a full time blogger, you dont seem to have a permanent job?

 

IMG_5533

15min interivew, live show di Astro 502.

Thanks Bernama TV for inviting Redmummy. ya hampun apesal aku nampak bolat jer bila dengan Shah nih, that s because he is slimmer than me. Kelakaunya bila atas sumer ke main ngan jacket necktie segala, tapi bawah pakai jeans. ahhahaha!

alah kak red, pakai selipar pun selamba je ok, bukan orang nampak pun kat tv tuh! atas badan je ni yang kuor, bawah nan ado!

hahahaha so cute!

Glowing yek?

hehehehe….thank you.

Rasanya sejak mengandung nih, memang glowing manjang je orang cakap muka mak merah, wpun di hati tiada siapa yang tahu lukanya.

IMG_5565

itu cupcakes bukan ana yang punya…itu temanku  yang punya. tapi itu banana split, haku yang punyaaaaaaaaaa! muahahahah…sejak membuyung dugong nih, ke main ler asik suka nau makan aiskrim. banana split besau tuh aku boleh makan sorang ok. kawan aku makan gak tapi cuit2 jerr, banyak aku yang tolan.

IMG_5559

btw for the interview with Breakfast Talk Show, i pakai red cardigan nih, bought from Barkins, Sydney. cantik tau coz ada macam layers je kat cardigan tuh. i bought banyak gak, some i gave to my frens, for me sendiri ada 3 helai, lain2 warna.

IMG_5553

The blue Pleat Tank Dress, semestinya dari ThePopLook.

Sukalah dress from TPL, coz not meant for pregnant mom, untuk wanita2 kurus cam korang or gemuk berisi cam aku pun boleh pakai. Tapi sebab saya dah sinonim with red theme, haruslah pakai red cardigan together with it.

Once again, thanks Bernama TV and ThePopLook too.

If i dah dapat the copy of CD, i ll share the video kay.

Comment: 31