Tragedi light2 jer…

IMG00899-20110713-1926

screwed penyakit pelupa aku. ntahlah….kadang2 penyakit tu datang kan, ko nak buat camner.

one morning after parking kat opis, aku menonong gitu jer, tak lock keter aku. keter aku ni plak dia nya lampu bila tempat yang cam parking ke samar2 ke dia akan automatic kuor lampu depan tuh. so bila lock, the side mirror pun automatic akan tutup together ngan lampu. that morning aku jalan kedek2….

dahlah balik kerja memalam, at nite 8 lebih gitu aku tengok side mirror aku tak bertutup. ah sudah. ada org pecah masuk keter ke, aku tit tit, x menyalaaaaaaaaa!! battery dah mampus ko! kompem aku tak tutup lock keter paginya…grr…ok benda ni ada aku twitkan, so luckily ramai lagi colleagues yang masih blom balik, ada yang melalui parking ada yang datang ngan jumper start coz kompem memang nak kena jumper to jumper keter lain to start the battery back.

gila budak2 lelaki tu tak nak tolong aku, tengoklah my condition yang dah cam gajah besau perutnya nih. tapi bila nak carik punat button nak bukak bonet depan tuh, astaga, mana ke pulak perginya. eiii! nak baca manual carik memang tak kuasalah. ditakdirkan Tuhan, aku saja gatal2 start engine, eh menyala koooooooo!

So aku tunggu few minutes ngan bebudak tuh, rasanya takkan mati engine and bolehlah gerak. mbe sebab kereta baru lagi so battery tu dia recharge laju jer…serik dah aku wei, pasnih kena double triple check.

Tragedy kedua pulak, bukan keter aku….tapi ku jalan antara kereta2 yang ngah parking tu gak. then aku nak korek barang dr dalam handbag so aku bersidai jap kat satu kereta putih nih. Tetiba cam nak tercabut jantung aku, keter tu berbunyikkkkk! ke main kuat alarm keter tu bunyik weiiiiii…

Dia detect ada manusia dekat ngan keter dia lah tu yang tetiba alarm keter tu bunyik…hish.

apa aku nak buat, takkan nak betulkan alarm orang tu pulak..

cabutlahhhhhhhhhhhhhhhhhhh….. :)

Comment: 26