1175

Tragedi light2 jer…

IMG00899-20110713-1926

screwed penyakit pelupa aku. ntahlah….kadang2 penyakit tu datang kan, ko nak buat camner.

one morning after parking kat opis, aku menonong gitu jer, tak lock keter aku. keter aku ni plak dia nya lampu bila tempat yang cam parking ke samar2 ke dia akan automatic kuor lampu depan tuh. so bila lock, the side mirror pun automatic akan tutup together ngan lampu. that morning aku jalan kedek2….

dahlah balik kerja memalam, at nite 8 lebih gitu aku tengok side mirror aku tak bertutup. ah sudah. ada org pecah masuk keter ke, aku tit tit, x menyalaaaaaaaaa!! battery dah mampus ko! kompem aku tak tutup lock keter paginya…grr…ok benda ni ada aku twitkan, so luckily ramai lagi colleagues yang masih blom balik, ada yang melalui parking ada yang datang ngan jumper start coz kompem memang nak kena jumper to jumper keter lain to start the battery back.

gila budak2 lelaki tu tak nak tolong aku, tengoklah my condition yang dah cam gajah besau perutnya nih. tapi bila nak carik punat button nak bukak bonet depan tuh, astaga, mana ke pulak perginya. eiii! nak baca manual carik memang tak kuasalah. ditakdirkan Tuhan, aku saja gatal2 start engine, eh menyala koooooooo!

So aku tunggu few minutes ngan bebudak tuh, rasanya takkan mati engine and bolehlah gerak. mbe sebab kereta baru lagi so battery tu dia recharge laju jer…serik dah aku wei, pasnih kena double triple check.

Tragedy kedua pulak, bukan keter aku….tapi ku jalan antara kereta2 yang ngah parking tu gak. then aku nak korek barang dr dalam handbag so aku bersidai jap kat satu kereta putih nih. Tetiba cam nak tercabut jantung aku, keter tu berbunyikkkkk! ke main kuat alarm keter tu bunyik weiiiiii…

Dia detect ada manusia dekat ngan keter dia lah tu yang tetiba alarm keter tu bunyik…hish.

apa aku nak buat, takkan nak betulkan alarm orang tu pulak..

cabutlahhhhhhhhhhhhhhhhhhh….. :)

Comment: 26

Redmummy turns 36!

IMG_5720

Thanks Nuffnang!

IMG_5859

Thanks to my gf, the best buddy!

IMG_5867

2 Chanels and 1 Miu Miu for self.

but of course, best is i m gonna be having another child.

Happy Birthday to Redmummy and thanks all for the lovely wishes over FB, Twitter, BBM, SMS, Emails and of cos from the page of this blog too, redmummy.com

Memboyot di usia 36 tahun :)

Comment: 86

Air bah diredah!

 

IMG00360-20110421-1804

hari tu ada banjir kilat kat KL ye dok? jarang ada banjir kat kawasan rumah aku nih, ni kat Bandar Sri Permaisuri Cheras. ramai yang tak nak lalu kat sini coz airnya boleh tahan tinggi wor. and hujung tu actually kereta dari arah opposite dah berkilometer beratur. nasib ko baik lepas, nasib ko tak baik, lepas tapi pastuh mati engine.

 

Options lain yang aku tengok plak, from my side ramai yang turn left. tapi aku tak nak gamble ikut kiri coz i know the jam will be hilarious. put a side everything, actually aku nak cepat coz that day aku nak fetch Gegirl kat sekolah, so i cannot be late. Aku tengok dulu keter putih yg dari opposite tu jalan, lepas ke idak….

 

IMG00361-20110421-1804

not sure korang nampak ke idak, yang hujung jalan sana tuh ada van and teksi yang depan aku, ada lalu air naik nih and dedua mati engine! alamakkkk! aku dah half way nih, bismillah moga takde ler apa2, dengan harapan kereta aku yang agak tinggi sket, aku redahhhhh!

Dah lepas redah selamat, huh lega…baru tepon Sirman, eh you, kalau kereta selamba je lalu kat air banjir kan, engine boleh mati yek? Should i lalu or not?

eh jangan jangan, pi carik jalan lain!

ler…i dah lalu hahahahha

Lain kali jangan lalu kalau air tinggi sangat, rosak engine nanti!

Oh yek LOL

pasnih takleh buatlah, kena gak carik alternative lain. tinggi gak air naik worr….

Comment: 32

1175!

Special thanks to Ina, Faizal and Najwa for pushing up the process, 4 bulan punya waiting ok!

image

i got this twitpic from RD

It doesnt come in red, so we settled with black :)

1175 – stands for 11 7 75 , my birthday!

Comment: 68