A story bout our little angel…

IMG01155-20110922-2029

Memandangkan record nak jumpa gynae aku nih punyalah siksaaaaaaaa…dah datang terpaksa patah balik coz manusia yang hazab bila kita tepon, taklah ramai mana but bila kita datang, punya ke main ramai yg on q. So malamnya datang aku bawak budak2 kecik nih, lgpun abang belum pernah lagi ‘jumpa’ baby brother dia.

few days b4 aku datang, staff nurse kata gynae aku dah balik. hangin giler akuuuuuuuuuuuu! masa tu tapaued mcd dah sesiap, coz tau menunggu ke main lama. Pas aku dah sampai rumah, gynae aku tepon suh datang balik, he mana ada balik rumah, he pergi sambut orang beranak malam tu. bengang tak?? Nurse ni main jawab je, dah balik dah balik, ko siasat ler dulu mana doctor tu pergi.

so tu yang kali ni datang, aku sms doctor and bagitau nurse jangan nak memandai cakap doctor dah balik pulak. ni pun dah pas maghrib kita sampai hospital ok, and hanya selepas 9.20pm baru dapat turn jumpa gynae. Sib baik ler laki aku bijak pi tapaukan kfc utk kita berkelah makan while tunggu turn.

IMG00619-20110922-2127

Abang was like ‘kita ni tengok gambar apa mummy? mana baby? itu kepalanya ke? itu birdie?’

ha abang bantai soalan tak agak2 depan doctor. kompius dia sket.

Udahlah doctor aku pun geleng pala tengok perut aku yang ke main besauuuuuuuuuu! tapi bila dia pegang2 sebelum bukak file and bukak scan tuh, oh ni 25 weeks ni, going to be 26weeks. Dasyat gila, benda dah over 20taun dia buat. sekali pegang je dah tau the pregnancy weeks.

Aku pun mengakulah perut aku besau, tapi weight and panjang size baby takde beza, sama je ngan 25 weeks punya size. Masaklah kalau beranak via c-secion, memang buncit le jawabnya! kena cuba gak normal delivery. insyallah. coz perut aku tebal, kalau tak jaga, haaaaa buncit weii!

IMG00617-20110922-2122

Lain-lain em…

As i said again, satu hapa barang baby kita tak sediakan yet. But insyallah, rezeki Red Baby sempena ngan maknya yang RM nih, memang terpalit gaklah. Cuma kita masih belum lagi google nama si kecik nih. Mengarut2 je lah nama yang kakak and abangnya bagi, sume nama kawan2 sekolah depa, depa suh pilih.

Takpelah, dulu pun masa Abang, dah 7 bulan lebih baru aku sediakan barang2….

Anw, i m supposed to deliver the baby on 7th January 2012, tapi semoga dipermudahkan untuk aku melahirkan pada hujung tahun nih. I want a 2011′s baby, if possible, not 2012. I have my own reason :) .

Comment: 23