Our Best Moments…

48hours sponsored post.

IMG_6602

Sebagai seorang ibu, anak-anak memang menjadi sumber inspirasi saya. Kalau boleh kita mahukan semua yang terbaik untuk diorang. Terutama sekali dari segi pemakanan diorang. Kita nakkan diorang makan makanan yang seimbang dan berkhasiat untuk tumbesaran yang sihat.

Tak cukup dengan makanan yang sihat sajer, saya juga menitikberatkan pemakanan viamin ataupun supplements supaya tumbesaran fizikal mereka lebih kuat dan sihat. Disamping untuk ketajaman mental, proses pembelajaran yang cepat dan juga konsentrasi yang tinggi dalam diri diorang.

Tetapi suplements bukan untuk itu sahaja, juga terdapat suplements untuk anak-anak yang fussy or picky eaters. Ha ni saya tau ramai yang ada anak macam ni, susah sangat nak makan, lebih-lebih lagi kalo disuruh makan vege. Bercinta sangat dibuatnya hiks :)

IMG_4602

Seperti contoh produk terbaru yang dilancarkan oleh Blackmores ini – Blackmores Kids Range vitamins, adalah dirumus khas untuk keadaan kesihatan kanak-kanak yang berbeza-beza.

Blackmores Multivitamins+Mineral For Kids menyediakan “insurans pemakanan” untuk kanak-kanak yang aktif, growing childrens, terutamanya untuk fussy or picky eaters. Vitamin ini menyokong fungsi kognitif seperti penumpuan serta menyokong perkembangan tulang. Tablet yang boleh dikunyah ini mengandungi iodin yang penting untuk mengekalkan metabolisme yang sihat bagi pertumbuhan dan pembangunan dan untuk otak yang sihat dan pembangunan mental.

IMG_4600

Blackmores Kids Mineral Plus pula adalah untuk menyokong perkembangan mental yang sihat, pembelajaran dan konsentrasi di kalangan kanak-kanak. Kanak-kanak sering mempunyai tahap nutrients yang rendah yang diperlukan untuk perkembangan yang sihat. Kajian telah menunjukkan bahawa sesetengah kanak-kanak sekolah mempunyai tahap iodin yang rendah, boleh meningkatkan risiko IQ cacat dan dikompromi prestasi sekolahnya.

Blackmores Kids Fruity Fishies pula ialah capsules minyah ikan yang boleh dikunyah yang mempunya rasa yang sedap untuk menyokong perkembangan otak yang sihat dan pembelajaran di kalangan kanak-kanak. Kajian telah menunjukkan bahawa asid lemak omega-3 (omega-3) adalah penting untuk perkembangan yang sihat di kalangan kanak-kanak.

IMG_6629

Ok cukup untuk informasi tentang kebaikan vitamin-vitamin ni, sekarang saya nak sharekan kebaikan lain pulak.

Since anak-anak adalah inspirasi kita, I’m sure banyakkkkkk moments yang indah atau pun moments yang paling best korang dengan anak-anak ni. Moments yang indah tu ada ganjarannya, selain menjadi kenangan manis kita nanti, moments itu juga membolehkan korang memenangi pelbagai hadiah menarik yang ditawarkan oleh Blackmores “Our Best Moments” photo online contest.

Antara hadiah menarik yang akan korang menangi ialah:

•    2D1N stay in Singapore and 3-in-1 Singapore Park Hopper passes to Jurong Bird Park, Night Safari and Singapore Zoo (for family of 4 pax)

•    2nd prize: 2D1N stay and theme park passes to Genting Highlands (for family of 4 pax);

•    3rd prize: 2D1N stay and theme park passes to Sunway Lagoon (for family of 4 pax);

•    Consolation Prizes: Token gift from Blackmores including 2 movie passes (worth RM80)

As per contest title said, korang kena la capture the best moments korang bersama-sama anak-anak kesayangan korang tu, then follow these 3 simple steps:

Ini contoh gambar yang saya dah submit – best moment bila Gegirl was talking to her little brother. Eh tapi korang tak yahlah sesusah nak vote ai dalam tuh, kasi chance orang lain pulak nak menang, termasuk koranglah. Aku letak gambar aku dalam tuh untuk bagi contoh, kang hangpa mana paham camne nak upload segala bagai ye dok….

So wait no more, take out your camera and show us your best moments! Jangan lupa pulak to submit them to Blackmores “Our Best Moments” photo online contest sebelum 31st October 2011! Sapa tau, nanti jadi your best moments pulak :)

Khidmat pesanan masyarakat Blackmores is brought by Redmummy.com

Comment: 12