Dengan MamyPoko, Redbaby selesa dan Redmummy ceria!

 48hours sponsored post.

IMG_9164

Berat Redbaby sekarang sudahpun melebihi 5kg dan umurnya pula nak masuk 3 bulan yey. Rasa macam kesekejapan jer, pejam celik dia dah semakin membesar.

So since dia dah semakin besar sekarang, kami tidak lagi menggunakan MamyPoko New Born diaper, sebaliknya kami sudah beralih ke MamyPoko S size pula. Keberkesanan dan keunggulan penyerapan MamyPoko diaper tape ini memang tidak dapat dinafikan. Stripes Pad sheetnya yang sangat cepat mengabsorbs dan locks baby urine in, memberikan extra drying protection. Tapi, selain dari itu apa yang lebih penting juga ialah cara pemakaian diaper itu sendiri.

Cara pemakaian diaper yang betul dan sempurna sedikit sebanyak membuatkan si baby akan lebih selesa dan lebih healthy.

IMG_9181

Salah satunya ialah tentang saiz diapernya. Saiz lampin ataupun diaper yang betul adalah penting dan saiz ini mungkin berbeza dari jenama kepada jenama yang lain. Make sure our baby memakai saiz diaper yang betul mengikut berat badannya. Senantiasa pastikan ruang yang cukup untuk diaper yang mengandungi air kencing dan najis itu tidak terlalu ketat.

Keduanya pula, saya rasa semua sudah maklum diaper yang kotor dan ditinggalkan terlalu lama boleh menyebabkan ruam lampin. So silalah pastikan diaper ditukar sekerap yang mungkin. Sound macam membazir pulak kan, asik nak tukar diaper jer, tapi ini adalah untuk keselesaan si kecil kita juga, so pikir-pikirkanlah :)

Lagi satu kadang-kadang peha baby sampai ade tanda merah (chafing/red mark) di sekelilingnya disebabkan oleh pemakaian diaper yang terlalu ketat! So untuk mengelakkan daripada chafing atau tanda merah itu berlaku lagi, the tape perlu diselaraskan atau dilonggarkan menggunakan Soft Re-attachable Tapes, or better just upgrade diaper tu to the bigger size supaya baby lebih comfortable. Natural Cotton-like Breathable Cover pula dapat menambahbaikkan lagi breathability by releasing heat and moisture.

Last but not least, make sure to wipe your baby’s bottom clean during every change!

Cara pemakaian diaper yang betul:

1.    Pull leakage guards upright.
2.    Do not fold the leakage guards outwards.
3.    Adjust tape to fit baby’s body.

image

Dan ini pula MamyPoko diaper size-baby weight chart:


image

MamyPoko adalah produk yang memberi tumpuan kepada dua kualiti yang berbeza. Kualiti pertamanya of cos ianya mempunyai penyerapan dan tahap kekeringan yang sangat baik, manakala kualiti kedua yang secara tidak langsungnya ialah MamyPoko dapat memenuhi emosi para-para ibu di luar sama – the feeling of achievment, rasa kasih sayang dan kebanggaan, dan hasilnya mewujudkan persekitaran yang ceria dan sihat untuk ibu dan bayi itu sendiri.

So bila Redbaby selesa, Redmummy ceria!

Khidmat pesanan masyarakat MamyPoko is brought by Redmummy.com

Comment: 17