48hours sponsored post.

Berat Redbaby sekarang sudahpun melebihi 5kg dan umurnya pula nak masuk 3 bulan yey. Rasa macam kesekejapan jer, pejam celik dia dah semakin membesar.
So since dia dah semakin besar sekarang, kami tidak lagi menggunakan MamyPoko New Born diaper, sebaliknya kami sudah beralih ke MamyPoko S size pula. Keberkesanan dan keunggulan penyerapan MamyPoko diaper tape ini memang tidak dapat dinafikan. Stripes Pad sheetnya yang sangat cepat mengabsorbs dan locks baby urine in, memberikan extra drying protection. Tapi, selain dari itu apa yang lebih penting juga ialah cara pemakaian diaper itu sendiri.
Cara pemakaian diaper yang betul dan sempurna sedikit sebanyak membuatkan si baby akan lebih selesa dan lebih healthy.

Salah satunya ialah tentang saiz diapernya. Saiz lampin ataupun diaper yang betul adalah penting dan saiz ini mungkin berbeza dari jenama kepada jenama yang lain. Make sure our baby memakai saiz diaper yang betul mengikut berat badannya. Senantiasa pastikan ruang yang cukup untuk diaper yang mengandungi air kencing dan najis itu tidak terlalu ketat.
Keduanya pula, saya rasa semua sudah maklum diaper yang kotor dan ditinggalkan terlalu lama boleh menyebabkan ruam lampin. So silalah pastikan diaper ditukar sekerap yang mungkin. Sound macam membazir pulak kan, asik nak tukar diaper jer, tapi ini adalah untuk keselesaan si kecil kita juga, so pikir-pikirkanlah
Lagi satu kadang-kadang peha baby sampai ade tanda merah (chafing/red mark) di sekelilingnya disebabkan oleh pemakaian diaper yang terlalu ketat! So untuk mengelakkan daripada chafing atau tanda merah itu berlaku lagi, the tape perlu diselaraskan atau dilonggarkan menggunakan Soft Re-attachable Tapes, or better just upgrade diaper tu to the bigger size supaya baby lebih comfortable. Natural Cotton-like Breathable Cover pula dapat menambahbaikkan lagi breathability by releasing heat and moisture.
Last but not least, make sure to wipe your baby’s bottom clean during every change!

Cara pemakaian diaper yang betul:
1. Pull leakage guards upright.
2. Do not fold the leakage guards outwards.
3. Adjust tape to fit baby’s body.

Dan ini pula MamyPoko diaper size-baby weight chart:


MamyPoko adalah produk yang memberi tumpuan kepada dua kualiti yang berbeza. Kualiti pertamanya of cos ianya mempunyai penyerapan dan tahap kekeringan yang sangat baik, manakala kualiti kedua yang secara tidak langsungnya ialah MamyPoko dapat memenuhi emosi para-para ibu di luar sama – the feeling of achievment, rasa kasih sayang dan kebanggaan, dan hasilnya mewujudkan persekitaran yang ceria dan sihat untuk ibu dan bayi itu sendiri.
So bila Redbaby selesa, Redmummy ceria!
Khidmat pesanan masyarakat MamyPoko is brought by Redmummy.com
17 Responses to “Dengan MamyPoko, Redbaby selesa dan Redmummy ceria!”
Nak kulit cantik dan gebu seperti ADIRA?
Dapatkan set lengkap dengan harga rendah!!!
Advertise here!
With more than 170K unique visits per month!!!
Leave a Reply
Random Red Reddies [ reddaddy dot com ][ Susuman TVC ][ MaMaQayPo ][ Warung Hotmama ][ Azhar ]
RED Random Posts. Korang dah baca?
- Blogspot in memory… [8 comments]
- Wedding & Birthday Presents [8 comments]
- Friday’s Note… [19 comments]



















































March 16th, 2012 at 9:28 AM
comelnya RB
missbby recently posted..Coconut Shake Klebang
[Reply]
March 16th, 2012 at 9:57 AM
ank sya kne rashers agak teruk, pakai mmy poko, alhamdulillah, ok…material deme pun best je kan kt pegang..janji, shi2 bnyk2 idok tembus + kering pungkoknyer..
[Reply]
zahar Reply:
March 19th, 2012 at 8:04 PM
@putrimanjer, memang terbaik loooo
zahar recently posted..Kenapa membeli kereta dengan tanpa membayar wang pendahuluan MERUGIKAN
[Reply]
March 16th, 2012 at 10:59 AM
Nampak muka selesa bila RB pakai MAMYPOKO nie….
hazman aka species1980 recently posted..Jom kita BANTU rakan blogger MOHDZAID.COM
[Reply]
March 16th, 2012 at 1:13 PM
Kiranya kalo sy nk pakai XXL pon xlepas kan?? :P
lAl recently posted..Pergerakan CERITA ke seluruh dunia.
[Reply]
March 16th, 2012 at 1:13 PM
mamy poko mmg terbaik la utk anak2…especially utk baby kulit sensitive tu mmg sesuai… anak selesa ibu senang
by the way, comel nye RB tu
Adibah recently posted..Surprise!!..A Special Dedication to Hanis Haizi::
[Reply]
March 16th, 2012 at 1:46 PM
yup mamypoko mmg best!! xpernah bocor… am loving it!
nad recently posted..HI! Hi! ORG KELANTAN
[Reply]
March 16th, 2012 at 2:22 PM
kene try ni..eh~
faz recently posted..Happy Besday Cik Su
[Reply]
March 16th, 2012 at 2:33 PM
waduh!!
comey nya redbaby bergaya dengan mamypoko..
eheheee
mie recently posted.."The Equator" Sebiru Air Di Lautan
[Reply]
March 16th, 2012 at 4:16 PM
semakin gebu dlm pic yg last tuh..
Lyn Yusoff recently posted..Bersangka Baik lah Kita
[Reply]
March 16th, 2012 at 6:02 PM
samalah ngan damia…pakai mamypoko gak tp bila mlm jek. bila mlm je pakai mamypoko. sgt menyerap air kencingnya..hiks
asya recently posted..Jom masuk contest Air Asia???
[Reply]
March 16th, 2012 at 11:38 PM
baguslah kalau ia buatkan baby kita selesa..
KiD recently posted..Bengkak Bengkik
[Reply]
March 17th, 2012 at 4:57 PM
Alhamdulillah baby sihat dan ceria.
akakcomey recently posted..Sarapan di mana ?
[Reply]
March 18th, 2012 at 3:01 PM
mamy poko mmg terbaik..
zahar recently posted..Panel of Finance
[Reply]
KiD Reply:
March 19th, 2012 at 8:04 AM
@zahar, RedmummyPoko best! ngeh3
KiD recently posted..Aktiviti di Pesta Belon Udara Panas 2012
[Reply]
zahar Reply:
March 19th, 2012 at 8:03 PM
@KiD, anak sy pakai xpernah pun bocor macam dypers lain…
zahar recently posted..Kenapa membeli kereta dengan tanpa membayar wang pendahuluan MERUGIKAN
[Reply]
March 19th, 2012 at 8:47 AM
cutenya baby u Redmummy
roytravelog recently posted..Jadual Pasar Malam Sekitar Kuala Lumpur
[Reply]