Capai impian bersama INGeasi

48hours sponsored post.

Capai impian bersama INGeasi_6

Yey my second trip of a lifetime just over dan saya ada upload gambar kat FB. Seronok sangat! Begitu juga gambar rumah kami di tepi pantai. Cantikkannnn 🙂

Hehehehe tapiiiiii kalau korang perasan tarikhnya, semua tu adalah pada tahun 2022 iaitu 10 tahun akan datang. Kerana sebenarnya itu adalah diantara impian-impian saya di masa akan datang, or my future plan. Travel around the world, ada rumah di tepi pantai, ada walk in wardrobe yang penuh dengan designer handbags and stuff hiks dan maybe siap ada rumah percutian sekali.

Itulah diantara perancangan masa hadapan saya. Samada jadi kenyataan ataupun tidak, itu semua terletak di tangan kita untuk berusaha merealisasikannya, dan of cos dengan ketentuanNya.

I’m sure you all have your future plan as well. Dan bagi saya personally, sedikit sebanyak impian ataupun angan-angan inilah yang memberi kita motivasi untuk berusaha lebih gigih dan bertindak dengan bijak.

Capai impian bersama INGeasi_2

So pernahkah korang terfikir apa yang bakal terjadi kepada korang dalam masa 5 ataupun 10 ataupun 20 tahun akan datang? Adakah semua impian-impian korang akan menjadi kenyataan?

Jom tengok video ni dulu:

Baru-baru ini ING Insurance Berhad telah melancarkan satu siri insurans baru iaitu INGeasi For You yang menawarkan 3 all-in-one iaitu a fleksibel investment-linked insurance yang menawarkan perlindungan dan pilihan pelaburan yang bersesuaian dengan keperluan korang di peringkat kehidupan yang berbeza. So now you know that ING Insurance bukan sahaja semata-mata insurans hayat ataupun am tetapi juga mempunyai siri pelaburan yang komprehensif especially untuk menangani masalah kewangan untuk masa depan kita.

Tiga pakej yang ditawarkan ialah Discover, Achieve and Build yang merangkumi tawaran penyelesaian kewangan kepada lepasan university dan baru mula berkerja, dan untuk kalangan yang sudah lama berkerja dan berpengalaman, dan juga untuk mereka yang berkeluarga dan mula merancang masa hadapan meraka juga keluarga kesayangan.

Capai impian bersama INGeasi_4

Pakej Discover adalah khusus bagi korang yang masih di awal 20an dan baru mula berkerja. Masih ingat waktu korang mula-mula kerja dulu? Gaji memang cukup-cukup makan ye tak? Tapi actually kalau kita pandai bajet-bajet here and there aku rasa for sure ade balance dan boleh buat saving. So apa yang bagusnya pakej ini ialah kadar bulanan dia yang berpatutan. Ini of cos untuk bagi inspirasi kat korang yang muda-muda ni merancang masa depan dengan lebih awal. Maklumlah gaji pun cukup-cukup jer kan 😛 And of cos pakej ini ada cover perlindungan asas dan perlindungan penjagaan kesihatan. Walaupun muda, tak semestinya kita always sihat, tak semestinya tak berlaku apa-apa yang buruk kan…

Pakej Achieve pula disasarkan kepada korang yang lewat 20an dan awal 30an, yang secara generalnya bergaji lebih tinggi la kan. Kebanyakkan golongan ini dah pun peka betapa pentingnya insurans dan jaminan masa depan. So secara automatic depa ni akan menambah pelaburan bukan sahaja untuk kesenangan future nanti tetapi juga untuk meluaskan coverage yang sedia ada. Maklum lah umur-umur macam ni lagi la kita aktif, even kerja pun lebih kuat dan lebih masa, so macam-macam benda boleh jadi. Dan selain itu, pakej ini juga ada cover untuk penyakit wanita.

Capai impian bersama INGeasi_1

Pakej ketiga, iaitu Build, direka khas untuk korang yang dah berkeluarga. Macam saya ni lah. Anak dah 3 orang 🙂 Sebabnya pakej ni memberi liputan yang lebih luas, bukan sahaja untuk perlindungan dan simpanan persaraan tetapi juga keperluan pendidikan untuk anak-anak kita. Seperti saya sendiri, ketiga-tiga anak saya, even Redbaby pun dah ada saya allocatekan untuk tabung educationnya bila besar nanti. Manalah tau, ajal maut di tangan Tuhan. Dan sekiranya kita dah tak mampu menyara family kita disebabkan kematian ataupun hilang upaya, pakej ini menawarkan pendapatan tahunan. Secara tak langsung, sedikit sebanyak meringankan beban ahli keluarga yang ada…

So apakah rancangan masa hadapan korang? Takkan tak merancang apa-apa kot? At least I’m sure korang ada pasang angan-angan. Betul tak? Tapi selain merancang atau berangan-angan, apa yang lagi penting ialah langkah seterusnya iaitu tindakan yang bakal diambil untuk merelisasikan impian tersebut. Buatlah pilihan yang bijak!

Tapi sebelum tu jom kita tengok sendiri what will happen in your next 5, 10 or 20 tahun dari sekarang. ING Insurance’s FB Future You application mungkin dapat memberi gambaran masa depan kita.

Capai impian bersama INGeasi_3

Just pilih 4 benda yang korang ingin miliki ataupun ingin buat…

Capai impian bersama INGeasi_5

Lepas tu pilih berapa tahun akan datang yang korang nak tengok masa depan korang tu…

In my case, saya pilih 10 tahun. Tapi kita boleh tukar-tukar tahun tu, no problem… Waaa pergi Paris shopping lagi la saya in the next 10 years hiks 🙂 Korang pulak macam mana?

Khidmat pesanan masyarakat ING is brought by Redmummy.com

Comment: 7