Buffet Ramadhan @ Tropicana!

 

IMG_2359

Pejam celik pejam celik tak lama lagi dah nak masuk bulan puasa. Bulan depan jer dah puasa wei. Memang rasa cepat jer masa berlalu. Ha korang hutang puasa dah bayar ke belum tu?

IMG_2388

Dah kalau dah bulan puasa memang tak sah lah kalau takde Buffet Ramadhan kan… So baru-baru ni aku sempat gak pergi menjamah dan menjamu selera dengan menu berbuka puasa Buffet Ramadhan @ Tropicana. Bukan aku sorang jer, aku ditemani gak battalion bloggers lain, Kid, Hilal, Beautifulnara, Sid dan Lyn Yusof. I extended the invite to orang lain gak tapi ada yang tak turned up. Rugi la hangpa, kitorg pasnih dapat bukak puasa with our partner memasing kat sini bulan Ramadhan nanti.

IMG_2382

Spread makanan dia cukup punya banyak tak terkira. Dari ulam-ulam kampung sampailah ke western food semuanya ada. Ikutkan hati memang nak jamah semua, tapi kena control diet gak hiks. Tapi kalo jamah secuit dua tak la rasa guilty sangat hehehe. Yang penting kena merasa, tak nanti menyesal pulak :)

IMG_2373

Susun atur kerusi meja makan pun quite selesa dan a bit loose, so senang nak gerak pi ambik makanan. Tak le dok bergesel-gesel celah-celah kerusi hiks. meaning kalau bawak stroller for baby (like me and Nara’s case) emangnya enteng dong!

IMG_2369

Ha sempat jugak aku snap menu yang akan disajikan untuk Buffet Ramadhan @ Tropicana ni. Sambal Udang Petai dan Gulai Kawah yang tak tahan meliur tu. Bukan lauk kampung jer ada, Hokkien mee ada, shushi pun ada, ha even BBQ pun ada. Memang terliur!

IMG_2371

Prayer rooms confirm memang ada and even Shuttle Service pun disediakan. Parking space memang cukup gak. Tapi yang paling best siap ada Easy Payment Scheme tu untuk pembelian melebihi RM500! And the price pun quite reasonable and worth it if compared what you’ll get nanti.

IMG_2358

Ke Tropicana kita nanti untuk buka puasa jom :)

Yang sedihnya, aku nak pergi pun bawak anak2 jer lah…laki den wont be around during the fasting month. heh, sapo nak ikut kak red, den leh bawak teman nih….

Comment: 30