Germany trip with Citibank Ready Credit !

48hours sponsored post

Citibank Ready Credit

Salah satu tips yang aku belajar kalo pergi travel oversea ialah janganlah bawak cash banyak-banyak. Bawak cukup-cukup untuk makan minum jer. Untuk shopping, accommodation dan lain-lain gunalah credit facility. Lebih selamat macam ni.

Macam Germany trip kali ni pun sama, most of the payment aku pakai aku punya Citibank Ready Credit  jer. Its much more convenient daripada bawak cash banyak-banyak. Dah la Euro tu empat kali ganda. Lagi selamat pun iya jugak.

Since kat Germany ni quite lama gak kitorang punya stay, masa hujung-hujung tu cash pun tak cukup la pulak. Adatlah kan bajet lari here and there, lagipun bukan semua tempat boleh gesek card. Nak beli kebab pun nak gesek card melampau la kan! So nasib baiklah jugak ada Citibank Ready Credit, aku just pergi kat Citibank & VISA Plus ATM machines, cucuk la sikit Euro buat belanja makan minum kat sini. So memang convenient dan senang sangatlah since those machines are available worldwide and anytime. Not only kat Germany ;)

Dan kesinambungan cerita pasal Citibank Ready Credit tempohari, seperti yang saya janjikan kat entry tu dulu, saya ada mention yang korang berpeluang membawa pulang FREE Philips Home Theatre System dan juga Sharp AQUOS 40” LCD LED Backlight TV!

Citibank Ready Credit

Dengan hanya memohon Citibank Ready Credit ni dan once approved, bawaklah balik Philips Home Theatre System tu :) This is GUARANTEED if korang is one of the first 150 Citibank Ready Credit PayLite of minimum RM5,000 @ 36 months instalment plan approved for the month!

Ha senang-senang jer dapat free home theatre system. So you guys better hurry up sebab promosi ini sehingga 31st July 2012 sahaja.

So whenever aku travel overseas memang aku tak perlu bawak cash banyak-banyak pelbagai currencies sebabnya aku just need Citibank Ready Credit. Plus dengan ongoing promotion, aku dapat satu entry untuk setiap RM100 yang aku guna on my Citibank Ready Credit to win 1 of 100 units of Sharp Aquos 40” LCD LED Backlight TV!!

Dah pakai kena la bayarkan… tapi ni aku hanya perlu buat bayaran serendah 4% dari outstanding setiap bulan sehinggalah total outstanding is fully repaid! – so memang senang jer!

For me, credit facility memang penting untuk any cases seperti perlukan wang tunai yang segera contoh macam aku nak fly pi Germany ni la, 5 days notis jer! Ataupun untuk standby credit terutamanya jika ada emergency ataupun unexpected event or even untuk shopping jugak hiks :) Tak kira la shopping local or oversea. Lebih selesa dan selamat. Tengok gambar tu, lebar senyum I sampai ke telinga. Apa tak senyumnya, dapat barang dan yang paling penting hassle free bila nak buat payment dengan Citibank aku ni, accepted and recognized anywhere :)

So bolehlah apply sesapa yang berkelayakkan tu, tapi nasihat saya, berpada-pada dan berdisplinlah bila menggunakan credit facility ini. Always remind yourself about the limit. Bukan limit credit tu, limit yang korang mampu. Ok?

So all in all,  you’ll always be ready with Citibank Ready Credit anywhere, anytime :)

Khidmat pesanan masyarakat Citibank is brought by Redmummy.com

Comment: 4