I Am The Unstoppable Explorer!

24hours sponsored post

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-BungyJump1

Walaupun aku ni kecik orangnya, bak kata orang bukan sahaja kecik molek tapi juga kecik-kecik cili api hiks, dan tak dinafikan aku ni kira adventures la jugak. Banyak jugak lah benda-benda adventures yang pernah aku buat. Contohnya aku masuk Fear Factor Malaysia, tapi tu citer dah lama, RD cakap citer basi dah tu. Hampeh dia tu!

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-FlyingFox

Pernah jugak aku try flying fox, tapi flying fox ni kira macam basic jer la kot. Tak berapa mencabar sangat hiks…

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-BungyJump

Tapi yang paling adventures yang pernah aku buat rasanya ialah bungy jump! Seriously bungy jump ni memang menggerunkan. Non-stop heart beat laju giler dup dap dup dap! Rasa macam tertinggal jantung kat atas. Yang paling scary was bila kita kat atas kat tepi platform sebelum nak jump tu. Dengan sayup-sayup tinggi dia, gayat jangan cakaplah. Seram sejuk rasa. Kalau tak kuat semangat confirm tak akan buat! But you know me, my determination memang kuat. Overcome the fear dan 1 2 3 lompat terus hahahha. What a great experience! Korang kena try la sekali bungy jump ni.

I Am The Unstoppable Explorer_Redmummy-Diving

So baru-baru ni aku explore new adventure pulak iaitu diving. Memang syok weiii. Ni baru belajar the basic skills of diving, so my aim nak dapatkan certification dia. Barulah boleh diving kat merata tempat.

Tapi bila kita explore all  these adventures, dah semestinya kita always on the move, outdoor mostly, so my best buddy of cos la my smart phone. Macam-macam tasks atau benda boleh buat dari smartphone tu termasuklah to catch up and watch my favourites TV programmes, thanks to Astro On-The-Go :)

RM AOTG

So adakah korang juga unstoppable explorer yang sentiasa mencari cabaran?

Jom join Kak Red dalam Explorer-On-The-Go contest yang akan diadakan pada 18 Mei 2013 (Sabtu) tak lama lagi. Time and venue pula hanya akan di reveal kepada shortlisted bloggers saje. Yup only shortlisted sahaja.

Astro On The Go

Camna nak terpilih jadi shortlisted ni?

Kalau nak participate dalam Explorer-On-The-Go contest event ni, apa yang korang kena buat ialah:

Tulis satu entry bertajuk “I Am The Unstoppable Explorer” dan ceritakan

• Why do call yourself an unstoppable explorer? What are your explorer characteristics?
• What were the challenges you faced in your most recent adventure? And how did you overcome them?
• In your opinion, what is the essential gadget you can count on in your adventures? Mobile phone? Tablet? Camera?
• Let us know how Astro-On-The-Go allows you to explore and watch your favourite programmes and the best of Astro anytime, anywhere.

Dan jangan lupa submit korang punya details kat form yang disediakan di http://blog.nuffnang.com.my/2013/04/18/astro-on-the-go-are-you-an-unstoppable-explorer/

Info lanjut tentang contest juga ada di link tu. Dan ingat sila submit sebelum 3.00pm, 13 Mei 2013 (Isnin) ya korang.

Hadiah-hadiahnya lumayan dong :)

Astro On The Go prizes

S4, iPad Mini, Nexus 7, iPhone 5 plus cash if you are an *Astro-On-The-Go subscriber!

So jumpa di sana ya explorers semua :)

Khidmat pesanan masyarakat Astro On-The-Go is brought by Redmummy.com

Comment: 15