The Hong Kong Disneyland Challenge Trail for NTV7 Breakfast Show

 

 

IMG_2304

Go go go Red team!

Kita sambung lagi cerita Hong Kong Disneyland kita :)

IMG_2318

Walaupun ini kali kedua aku mai melawat Hong Kong Disneyland ni, the mood, the excitement still sama macam the first time dulu. Seronok riang ria sungguh rasanya. Personally aku rasa Disneyland antara salah satu tempat yang paling happy dalam dunia ni dan sentiasa membuatkan kita happy selalu…ko masuk le masa ngah gundah, sure tak banyak sket mesti rasa joy.

Walaupun sibut dengan the Challenge Trail, masih lagi aku berkesempatan melenjan all the rides kat Disneyland. Tak kira la korang dah jadi mak orang ke bapak orang ke, when you are inside Disneyland, jiwa kanak-kanak korang meronta-ronta melonjak suka nak naik rides dia. Tu yang aku pun sama jadi kanak-kanak riang semula di Disneyland :)

IMG_2324

Ohh by the way lupa aku nak cakap, actually ada beberapa enhancement atapun latest attraction yang baru di Hong Kong Disneyland ni, boleh dikatakan daya penarik baru yang akan menarik macam magnet supaya korang semua mai datang ke sini.

mystic_point

The latest attraction is Mystic Point which features salah satu sophisticated ride systems ever built by Disney. Dan dengan siapnya Mystic Point ini maka lengkaplah projek expansion Hong Kong Disneyland yang juga merangkumi Toy Story Land dan Grizzly Gulch.

 

IMG_2341

Dengan kejayaan Disney menyiapkan 3 taman tema yang baru ini (Mystic Point, Grizzly Gulch dan Toy Story Land) menjadikan ianya milestone untuk Hong Kong Disneyland!

IMG_2348

 Control rasa berdebar sebenarnya ni hehehhe

 

IMG_2356

Phewwww rasa bagai tertinggal jantung aku kat atas nun. Memang awesome seiii, terasa dia punya adrenaline rush! Ohhh ride ini ialah RC Racer di Toy Story Land.

hangpa yang ada rasa gayat takut2 nih, memang akak cabar naik. coz Kak Red memang one of those yang suka ride cam gini

 

IMG_2398

Ni kitorang dok kelam-kabut pahamkan instruction untuk the next challenge.

Oct 9, 2013 | RC Racer bukan hati tikus hoih Naz by redmummydotcom on Keek.com

IMG_2420

Kalaulah my kids ada sekali, of cos suka sungguh depa main all these rides.

IMG_2451

Another thing yang aku nak highlightkan ialah tentang makanan dalam Hong Kong Disneyland ni. Korang jangan risau sebabnya ada makanan Halal dalam ini. Salah satunya Explorer’s Club Restaurant di dalam Mystic Point tu sendiri. Dan satu lagi restoran Halal ialah Tahitian Terrace di dalam Adventureland.

siap ado ayam masak merah Malaysia lagi heh. Bento aku makan atas tu ya hampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn….sodap!!

Oct 9, 2013 | Air berapi eh ada cahayaaaa dalam halal restaurant in HK Disneyland by redmummydotcom on Keek.com

IMG_2461

geram je tengok balloons ni woiiii

IMG_2463

dapat dek Zeeshan mau dia ‘nak nak nak’ sesajarrr

IMG_2467

5 challenges, Red VS Blue!

IMG_2479

kakak suka kalau dapat masuk dalam Animation Academy nih

IMG_2500

Ini pula salah satu challenges yang kami kena buat. Belajar melukis Mickey dengan cara yang logik dan masuk dek akal…

IMG_2522

Hasil dari air tangan RM

Nampak macam senang jer kan. Kena ada teknik dia sebenarnya nak melukis Mickey ni.

Oct 9, 2013 | Animation academy melukis mickey correctly by redmummydotcom on Keek.com

IMG_2543

Bercakap pasal hebat, ya memang hebat dan syok giler taman tema Mystic Point ni! Ada 3 awesome attractions dalam Mystic Point ni, iaitu Mystic Manor, Garden of Wonders dan Mystic Point Freight Depot.

Btw, Mystic Point is comprised of a themed photo area called Garden of Wonders with mystifying 3D illusions; the Explorer’s Club Restaurant, which offers international cuisines ranging from Korean and Japanese to Halal food in exotic surroundings; The Archive Shop, where guests can purchase exclusive novelty items and collectibles; and the Mystic Point Freight Depot, where Lord Henry’s grandnephews share with guests stories from their adventures with Lord Henry and finally the iconic Mystic Manor, which features one of the most sophisticated ride systems ever built by Disney!

Alami sendiri the enjoyable and fun yet exciting rides dan akan menjadi pengalaman dan kenangan yang korang tak akan lupakan.

IMG_2579

kesemua challenges dapat kami siapkan sepanjang satu hari itu juga dan dan dan, mesti nak tau sapa yang menang kan?

IMG_2610

IMG_2631

Dan sebagai penutup, colourful fireworks menerangi langit malam Disneyland ni. Cantikkkkkkk

Oct 8, 2013 | Last batch of Disney fireworks by redmummydotcom on Keek.com

Oct 8, 2013 | Beautiful fireworks at Disney Hong Kong by redmummydotcom on Keek.com

IMG_2698

there….kat situ jugak depa announced the winner, of cos le kan takkan nak tunggu sok lusa hahahaha

IMG_2733

a wrap for Hong Kong Disneyland Challenge Trail

IMG_2738

So are you guys excited macam saya nak pergi Hong Kong Disneylang? My kids dah dok berzikir dari sejak aku balik hari tu dah ni “Mummyyyy, nak pegiiii Disneylanddddd” Eh bapak depa pun sama dok ngajak pergi jugak tu hahahaha. Insyallah aku akan pergi lagi bawak budak-budak ni. Jeles sungguh depa bila tengok gambar-gambar Disneyland ni.

The Hong Kong Disneyland Challenge Trail is for NTV7 Breakfast Show at 8am, first episode dah out this week, for the next few episodes can catch it every Wednesday 8.00am.

Oh sapa yang menang?

hehehehe….dah tentulah Red Team, red bawak ong mar…. Thanks NTV7 thanks Hong Kong Disneyland! I m coming to see you again Disney, wait up wait upppppppppp…..

Khidmat pesanan masyarakat Hong Kong Disneyland is brought by Redmummy.com

Comment: 11