#Churpout2013 !

IMG_4333

Cak pokcik dan mokcik, hensem tak saya bersongkok? Saya nak pergi tengok mummy saya buat reverse bungy ;)

IMG_4366

#churpout2013 was held a few weeks ago kat Outdoor Park, Setia City Mall, Shah Alam

 

IMG_4391

Abang punya le lonjonggggggggggggggg!!! Tipu naik kerusi batu tuh…

IMG_4394

Sudah semestinya Red Family turun padang but asal nak datang pagi ke noon terbengkalai, tapi datang le jugak walaupun di petang hari, elok gak coz sampai2 je aku hujan baru berhenti

huh kalau tidak, mandi hujan le bebudakkk

IMG_4428

And the fun begins. Even RB pun tak ketinggalan nak menyibuk, seronok betul 3 beradiks nih…

IMG_4445

Amboi Kakak sukanya dia main bubbles..

RB belum lagi nak panas engine, muka macam emm emm

IMG_4468

I gave thumb up to these guys who successfully execute such an amazing event like this.

IMG_4477

Tak lama kemudian engine dah panas, dia pun sama sorak sakan. Kekdahnya rumput padang ni basah, sesilap kasut pun leh terbenam but pasrah jelah yer. Laki aku sib baik dia bijak sarung sport shoes, tapi aku, boleh tahan basah le jugak tapak kaki tuh kehkehkeh…

IMG_4478

mengejar big bubbles….

depa semua pakai the similar converse…

kakak red one, abang dark blue and adiknya electric blue

IMG_4480

Macam-macam aktiviti ada, dari main giant bubbles or even flying kites sehinggalah kpop dance, dan sudah semestinya reverse bungy. Ada berani buat?

IMG_4522

 4 beranak sume menyarung baju dari Disney, maknya tak ler, maknya kena ler pakai customized #churpout2013 tshirt. twitter handle aku ada kat situ heh depa buatkan

IMG_4529

Ni pulak pertunjukkan capoeira dance. Gila lentik masing-masing, nampak macam senang jer nak buat. Tapi terkial-kial la jugak

IMG_4594

Ni hasil tangan dari Kenji Chai, Umbrella & Fashion Graffiti artis.

IMG_4212

Dah akhirnya yang ditunggu-tunggu pun tiba. Nama Mak Merah dah pun diseru untuk membuat reverse bungy. Ohai ketaq lutut japppp…alah tipu, tak ketaq pung kahkahkah..

aku kan makan cacing

IMG_4672

Getting ready

IMG_4676

Ikat kuat-kuat dik, jangan lambung tinggi sangat dik, betul ke dah ketat ni dik.

IMG_4678

Semua anak beranak tengok sama, kakak nak jugak cuba tapi tak boleh coz weight and height belum cukup

baguslah anak dara aku ikut pangai maknya, take up the challenge

 

IMG_4671

Ok Kak Red, are you ready?

No not yet, posing first

IMG_4675

Ok I’m ready!

IMG_4669

And there I go up to the sky. Phewwwww melambung sikit punya tinggiiiiii…

IMG_4673

Makkk tingginyaaaaa…

IMG_4674

Rasa  tertinggal jantung aku kat atas nun haiiii

IMG_4677

And yey berjaya jugak aku buat reverse bungy!

IMG_4612

 

Enjoying our time very much in #churpout2013 ni. Like I said, a lot of activities happening here, even comic artist pun ada dan juga street fair jualan pelbagai barang, baju, makanan dan bermacam-macam lagi.

What I like most about event like this ialah dapat berjumpa bloggers dan kawan yang biasanya kita berchit-chat online jer. So kali ni dapat jumpa dan berborak face to face. Baru la ada feel hehehhe.

IMG_4622

Selamat terbang yang, hug sket nanti wendu hiks. Dia kan nak fly malam tu…

 

IMG_4649

malamnya kita quick makan kek, sharing the birthday celebration for Abang and RD. RD is every 19th and Abang pulak every 23rd, same Oct month.

IMG_4660

Big 40 and Big 12

makan potong kek lelaju, pastu bapaknya kena bersiap kejar flight malam tu jugak

IMG_4316

i ordered this cake from Gina Manan (through her contact), thanks Gina for your kind help….takyah bebesau, kekecik pun cukup inipun budak2 bawak sekolah sorang tupperware beso gak makan ngan kawan2 sekolah…

Icon kek tuh, bapaknya yang gila gym, so atas treadmill and abang pulak yang sakan dok main basikal so steady.

Next year pun share lagi yeak birthday kek :)

but on abang’s actual birthday pun aku beli lagi cuppies, ni hari lain, hari birthdaynya lain

 

 

Anw, semalam 29th October, Zeeshan just turns 22months. dan juga ini video yang akak buat for the reverse bungy sesudilah tengokkan yek kot ada terketaq perut tuh, takpek daya ler. Anw, coz i pernah buat the bungy jumping kat Chiangmai dulu jadi reverse bungy ni takde le thrill sangat, part terlambung ke atas tu yang berderau darah…

After all, congratulations Churp Churp for your #ChurpOut2013 .

See you again for the #ChurpOut2014 !

Comment: 7