Splash-splash in Legoland Water Park!

IMG_7186

Ok jom ikut kitorang pergi berendam dan berjimba dalam Legoland Water Park pulak. Sebelum tu kita breakfast la dulu. Abang dan Kakak memang dah tak sesabar dah tu, kalau boleh tak payah breakfast pun takper diorang tu.

IMG_4674

Macam aku cakap before, kat lobi Legoland Hotel ni penuh dengan Lego bricks, so banyak persinggahan pulak si Zeeshan ni. Melekat la pulak dia sekejap kat sini main Lego tu hai…

IMG_7205

IMG_4677

Just walking distance jer ke Water Park tu. Memang sebelah hotel jer pun.

Initial plan was to go to the Legoland Park dulu in the morning, then in the afternoon baru sambung lenjan kat Water Park. Tapi check punya check, lucky us sebab on that week the Park operates till 9 malam. So better we go Water Park first then afternoon baru sambung their Park boleh lenjan sampai malam. Kebetulan ada magical firework for the closing lagi. Memang lucky kitorang mai time ni :)

IMG_7214

Ha dah sampai pun in front of the Legoland Water Park.

IMG_4680

IMG_4681

Untuk pengetahuan korang, this is the World’s Largest Legoland Water Park! Ada lebih 70 binaan Lego dan lebih 20 thrilling slides! Mana satu nak main pun tak tau.

IMG_7227

Ok which one to play first?

IMG_4684

Tu bangunan warna-warni tu Legoland Hotel, just side by side jer.

IMG_4697

Ok our first stop, Build-A-Raft River. The very good thing is life jacket & also the pelampung is provided. Even the life jacket’s size ada untuk Zeeshan :) Memang priority and safety tip top especially for the kids. Life guards kat merata tempat ada.

So kalau datang sini nanti, not to worry kalau terlupa bawak pelampung renang anak, boleh jer pakai life jacket tu pakai dalam kolam.

IMG_4708

IMG_4754

IMG_4783

Ini pula namanya Joker Soaker. Ada limpahan big splash of water!

IMG_7259

 Ini pulak their Wave Pool. Macam biasa, Zeeshan still takut nak turun kalau ada wave-wave ni. Peluk erat bapak dia tak mo nya dia turun.

IMG_4729

Abang dan Kakak dah tak sesabar nak explore all the thrilling slides hujung sana tu. Ha pergi la korang.

IMG_7281

IMG_7288

Untuk yang memang datang straight for the Water Park, bolehlah sewa Cabana macam gambar atas nun, sewa half day or full day pun boleh. Senang la nanti nak rehat-rehat, makan or even nak salin suor baju pun senang.

Of cos they have their own changing rooms & toilets as well. Plenty of them. So not to worry about that :)

IMG_4828

For toddler macam sebaya Zeeshan, mostly kita main kat area DUPLO® Splash Safari. Suka dia layan pancutan air kuor dari crocodile, giraffe, zebra dan memacam lagi.

IMG_4857

Ok dry up kids, kita makan dulu. Dah main air ni, perut pun sekejapan lapar. It’s almost noon lagipun, lunch time kids!

IMG_7408

There are 2 places to get meals here in Water Park. Quite a lot of variety to choose from the menu. Cukup untuk alas perut :)

Actually dari pagi tadi tu, ni ha dah tengahari baru jumpa Abang dan Kakak balik semula. Memang melenjan betul depa dua orang ni main sini. Lupa mak bapak, lupa jalan pulang terus hahahaha. Tu dia penangan Legoland Water Park! Enjoy themselves very much.

IMG_7447

Lepas puas dah main air, jomlah kita switch to Legoland Park pulak. Before that sempat tengok gambar-gambar yang their staff snap-snap before. Beli 3 keping dapat free sekeping :) Kenang-kenangan di Legoland Water Park. Siap gambar Abang Kakak sliding pun ada, suka betul diorang!

IMG_7491

Once sampai hotel, the 3 – RD, Abang dan Kakak terus siap-siap mandi, tukar baju nak pergi the Park pulak. Mummy and Zeeshan terus ke la la la land :) Lagipun it’s almost 2pm, memang dia punya nap time, mummy’s nap time pun ye gak hiks. Ni yang syoknya kalau kita check-in hotel sini, easily kita boleh kuor masuk the parks, balik rehat di bilik hotel in between. Memang recommended especially kita yang ada baby or toddler ni.

Nanti bila Zeeshan bangun baru kitorang join bapak, Abang dan Kakaknya yang sekarang tengah berjimba layan Legoland Park’s rides :)

Nanti kita sambung cerita Legoland Park pulak…

Nah layan youtube kitorang berjimba dalam Legoland Water Park

Khidmat pesanan masyarakat Legoland is brought by Redmummy.com

Comment: 5