The colourful of Legoland Hotel!

IMG_3903

Menjerit kegirangan Abang dan Kakak sebaik kitorang sampai di perkarangan Hotel Legoland ni. Maunya tak gembira, umpama syurga dunia tempat ni untuk budak-budak sebaya diorang. “Yes yes yes, tq daddy tq mummy” jerit budak berdua tu dalam senyum lebar. Tersergam indah berwarna-warni penuh keceriaan Hotel Legoland ni.

sebab apa tau, aku memang tak reveal kita nak ke Legoland nih, bila depa dok tanya aku cakap kita nak pi adalah adalah adalah. sampai Nusajaya depa dok suspect this must be Legolandlah nih, pun aku tak nak cakap gak. Till hotel depan mata punyalah depa suka itupun, kita check in tak mom? ke kita jalan depan hotel je hahahaha.

yelah kids, kita check in jom!

IMG_3931

Belum pun sempat buat apa-apa, tiga-tiga beradik tu dengan Zeeshan sekali terus meluru masuk ke lobi. Dah macam ada magnet menarik budak-budak ni masuk ke dalam.

terus tinggal makpak kat belakang!

lupa mak pak terus korang yek.

IMG_6877

Apa taknya, kat lobinya sahaja penuh dengan warna-warni dengan cebisan Lego di serata tempat bagai menunggu dimain oleh kanak-kanak. Pelbagai bentuk binaan Lego, sculptures dan statues ada di lobi hotel ini. Kemas dan sungguh teliti betul binaan Lego tu. Kagum dan terkesima aku!

IMG_3916

Ha baru mak bapak diorang masuk. Disambut oleh staff yang friendly dan tak lokek dengan senyuman serta ada 4 kaunter reception, the check-in process went smooth and our room is ready.

IMG_3949

Welcome to Pirate Themed Room Redfamily! Siap tersedia welcome fruits lagi :)

ada buah limau ni lagi coz masa aku datang memang tengah first day of Chinese New Year pun

So moh kita explore what Pirate Themed Room is about!

IMG_3989

Bersesuaian dengan tema family hotel, bilik ini dilengkapi oleh bunk bed dan pull out trundle bed yang boleh muat 3 orang anak-anak kita. Tidak lupa juga dengan hiasan wall paper yang selari dengan theme piratenya :)

IMG_6719

Of cos ada entertainment unit untuk the kids, High-definition flat panel TV. So tak yah berebut-rebut dengan depa kalo nak layan tv hiks. Dan juga terdapat pelbagai binaan Lego that make the kids much more happier :)

IMG_6737

Bukan itu sahaja, terdapat juga treasure hunt yang membuatkan Abang dan Kakak pening kepala untuk mencari jawapan hahaha. Nasib ada bantuan bapaknya sket dapat jugak diorang menyelesaikan treasure hunt tu sekaligus dapat ambik “harta karun” dalam kotak berkombinasi nombor tu. Eh boleh bawak balik “harta karun” tu ya :)

Untuk si kecil Zeeshan pula, 1 set of Lego bricks disediakan sepanjang our stay kat situ, tapi tak leh bawak balik terus ya set tu!

IMG_6728

Dan ini pula our bunker, comfortable king-size bed! Spacious area together with sofa and of cos the High-definition flat panel TV, mini-fridge, coffee maker berserta vanity/work station.

IMG_4004

That’s our little King sedang beristrirehat hiks :)

IMG_6723

IMG_6724

The toilet pula dilengkapi oleh 2 sinki which is 1 for us adult dan satu lagi built-in a bit low especially for our little kids so depa leh sampai. Cute jer. Hairdryer dan complimentary toiletries juga disediakan. Towels pun siap ada 4 helai!

IMG_6765

The staff is kind enough to bring us for a tour to see another other type of rooms

IMG_6776

IMG_6781

IMG_6782

These above photos are the Kingdom Themed Room! Kalau korang perasan, wallpapernya ikut dengan theme yang sama.

IMG_6791

Ini pula lobi lifnya yang tersangatlah luas hai… Berkejar-kejaran anak-anak aku kat sini.

Lifts pun banyak, dah macam dalam disco je liftnya hahahahah!

IMG_4066

Yey, we love Legoland Hotel!

IMG_6808

IMG_6807

IMG_6812

IMG_4079

IMG_6815

Kemudian kami melawat pula ke Adventure Themed Room. Design wallpapernya lebih terperinci sejajar dengan theme adventurenya.

IMG_6826

Suka betul Zeeshan, semua Lego statues dia nak hug kiss hehehehe

IMG_4113

Ini pula dalam lif hotel tu. Juga dihiasi dengan Lego wallpaper dan dihiburkan dengan lagu rancak serta lampu lip-lap disko. Setiap kali masuk semua duk goyang ikut menari hehehe. Happy mood.

IMG_6836

IMG_6842

IMG_4122

IMG_6846

IMG_4134

Ini pula restoran tempat kami bersarapan. Macam aku cakap, syurga dunia kanak-kanak. Suasana sungguh ceria dan colorful. Nak makan pun rasa berselera jer :) Segala jenis makanan dan minuman ada tersedia untuk sarapan. Of cos kids menu pun ada juga.

IMG_6887

IMG_4174

Dan ini pula Lego minifigures. Ditampal di dinding belakang reception kaunter. Ada lebih 12 ribu pieces all together.

IMG_7729

Tengah breakfast sambil tengok orang ramai mula berpusu-pusu masuk ke theme park.

sebelah side by side jer hotel ngan parks kay. so tu yang boleh kuor masuk balik resting specially yang beranak2 kecik hah…

IMG_5265

Sempat juga Abang dan Kakak pergi swimming pool dia.

life guard merata ada yer, memang depa jaga sungguh the kids nih

IMG_7785

Daddy, lets build a tall building, tapi pastu dia jugak yang robohkan hehehehe

IMG_5270

Seriosly, habis dia explore hotel ni, lupa mak bapak. Memang dunia depa tempat ni. Bila kids happy, kita pun turut gembira, betul tak?

IMG_5277

Abang dan Kakak aimkan games Xbox ni. Adiknya pun sama nak join gak tu. Ni semua kat lobi hotel tu. Ha layan la korang.

IMG_7743

Macam aku cakap tadi, this place really like paradise for the kids. It bring laughter and happiness to them. Penuh warna-warni dan keceriaan! They really enjoy our short stay here, me & RD pun enjoy too :)

Lip Lap disco dalam lift :)

Stay tune for more Legoland stories, kitorang nak pi berendam dulu kat Legoland Waterpark pulak, yiiihaaaaaaaaaaaaaaaa :)

Sambil-sambil tu boleh surf website Legoland Hotel untuk info lanjut ya, room rates sumer ada dalam tu lah. You can play around dalam website Legoland Hotel for the dates yang hangpa nak pergi and biasalah harga bilik berlainan ikut theme jugak but most importantly, your kids anak2 memang happy dok hotel nih! 3 days for them tak cukup, habis tu korang nak dok bape lama, kita akan datang repeat lagi kay kids. Insyallah, mak janji.

Ada yang tanya kalau single takde anak camne best tak datang, eh ada je akak tengok those yang tak beranak pinak datang, macam2 bangsa, omputih, foreigners, local people, ramai gak yang ada dok sini, though the room is big and spacious for 2 pax tapi, best what, satu bilik besar ni korang berdua jer.

So, check out Legoland Hotel or call them now to check the availability (+607 597 8888). Ini hotel baru tau, ramai yang tak tau lagi, so ni akak bilang nih, sib baik korang baca sini :)

 Khidmat pesanan masyarakat Legoland is brought by Redmummy.com

Comment: 7