Vanish’s Tip Exchange

48hours sponsored post

vanish1

Biasalah kan kita suami isteri pagi-pagi bila nak pergi kerja, kita salam-salam peluk-peluk kiss-kiss  hiks. So ada satu hari tu bila nak kiss my hubby, aku yang kurang ketinggian ni termiss terkena la colar shirt dia. Ha sudah terpalit gincu aku kat colar baju dia tu. Bengang jer laki aku tu, terpaksa la dia tukar baju lain. Ye lah takkan lah dia nak pergi kerja dengan ada kesan gincu tu, boleh timbul fitnah la pulak nanti, nasib baiklah gincu bini sendiri ye dak! Tapi sambil tu dia membebel-bebel “Ni boleh hilang ke gincu awak ni, dah la favourite shirt saya ni”

“Boleh punya” Jawab aku dengan confidentnya. “Esok awak tengok, langsung takde kesan tinggal“

The reason aku confident sebabnya a day before aku pergi satu mall ni then ada demo live pasal Vanish.  Dalam demo tu there and there segala jenis kotoran hilang dengan sekali cuci jer, terus la aku beli bawak balik. So this is the time to try cuba test keberkesanan Vanish ni.

vanish2

So balik jer dari opsi hari tu aku terus la kerjakan baju laki aku tu. Berdasarkan pengalaman kita semua kan, kalo kesan-kesan degil macam gincu ni memang tak makan saman la kalau cuci dengan detergent biasa tu. So kena gunakan laundry supplement ataupun bleach to settle the stains. Tapi be careful pulak kalo gunakan bleach ni, kesan degil kotoran tu memanglah hilang, tapi masalahnya dengan warna baju tu pun jadi pudar kekdahnya. Kita tak mo la macam tu kan.

That’s why saya memilih untuk menggunakan Vanish Power O2 yang khusus untuk coloured garments.  Tepekkan seket kat kesan gincu tu tadi dan cuci la macam biasa. Bukan sahaja kesan kotoran tu hilang serta merta dengan sekali cucian malahan warna baju berkekalan dan tak merosakkan fabrik dia unlike other bleach!

vanish3

“Ha hilangpun kesan gindu awak tu”

“Kan saya dah cakap semalam, confirm boleh  hilang punya :)

vanish4

Sama jugak la dengan kes Kakak. Ni makan roti coklat punya pasal la ni. Pulak tu dia pergi kesat la pulak dengan tisu, ha makin comot la kotoran tu.

Tapi kali ni disebabkan baju sekolah putih, aku pakai Vanish Power O2 Crystal White yang khas untuk baju-baju putih. Ha bersinar keputihan dan hilang kesan roti coklat tu :)

vanish5

Tak sudah-sudah anak-anak aku ni. Kids always be kids kan kalo main tak pernah pikir baju, seluar atau kasut akan jadi kotor. Main belasah jer korang kan!

“Abang, ko pergi sekolah ke main bola ni?”

“Erkk Abang memang main bola tadi kat padang, tu yang kasut kotor tu”

“Ni mummy rendamkan kasut ni, esok ko sental basuh sendiri ok”

“Boleh hilang ke tu mummy?”

Next day nya lepas dia cuci, suka dia hilang kesan kotor tu semua. Still pakai yang sama Vanish Power O2 Crystal White tapi ni aku just rendam semalaman.

vanish6

Aku memang particular kalau baju kotor comot ataupun ada stain sana sini, sekali gus melambangkan personaliti kita yang bukan sahaja pengotor tapi pemalas pun iya jugak. So aku akan pastikan kotoran-kotoran degil ni terus hilang. Kalau luaran kita bersih secara tak langsung, kita merasa lebih selesa dan confident, orang melihat pun sedap mata memandang :)

Vanish boleh didapati dalam perbagai bentuk samada serbuk, gel ataupun spray. Macam-macam cara untuk menggunakannya, boleh guna untuk rendam, buat paste pastu tepekkan kat kesan kotoran tu, untuk cucian pun boleh, untuk scrubbing pun takde masalah.

Ada macam-macam tip exchange yang telah dikongsikan oleh pengguna-pengguna Vanish di FB Page mereka. Senang sikit kerja kita mencuci bila baca tips yang ada especially bila terkena stains yang bukan-bukan ni. Kalau tak kena gayanya memang tak hilang la stains tu!

Korang ada tip nak dikongsikan ataupun ada kesan kotoran yang sukar dihilangkan? Boleh share di Vanish Tip Exchange, surely ada tip untuk “vanish” kotoran degil tu nanti :)

Khidmat pesanan masyarakat Vanish is brought by Redmummy.com

Comment: 6