The 15th Anniversary

IMG_4766

kerana huruhara yang agak sebulan tu, sampai dah nak ke April pun baru le hakak boleh nak upload cerita2 lama, sebulan 2 lepas. Korang ingat tak lagi citer Langkawi? ada berbaki lagi 2 entries patutnya, macam tak adil je kalau aku tak habiskan cerita tu, sian Ima kat Beijing menunggu2 menanti, tapi laki aku dok cakap, oh my pelislah, dah over 2 bulan tu yang oi, tak yah le letak cite tu…

So let s go back to 19th January 2016.

It s our 15th Anniversary. Hem..15 taun dah ye. We are so old already.

IMG_4657

On that particular day, kami berdua amik cuti. To pergi jenjalan carik barang for anniversary, saja menggetiks jalan2 berduaan. Anak2 pun sekolah on that day. So kita keluar hari tu, about to leave the house, ada bunga sampai. Ler suami. udah kubilang tak yah dah ler bagi bebunga bagai nih, somak yo. Lagipun kalau nak sangat bagi, hah make sure yang ada vase tuh, so boleh gak aku gunapakai vase tu untuk deco2 kat red house nun.

Jadi bunga tu sudah pun skang over 2 bulan pun, masih lagi berdiri dok dalam vase tapi dah mengering2 ler. Nanti cukup waktu, kena gak dok tong sampah kan…

IMG_4626

i love these accessories, ada jugak kaler merah but aku kena kurang2kan sket bebenda warna merah, too much already..

IMG_4636

by the way aritu kita pergi to few locations, first one was hemm…masalah aku nak ingat ke mana. Tapi aku ingat yang satu ni lah, kat sebelah Medan Mara yang Low Yatt kononnya, Tapi hadoih, kering betul dalamnya. Tak cool betul jalan2 dalam tuh, bape banyak je lah kedai lam tu heh.

IMG_4676

jadi kami sambung terus ke Low Yatt yang sebenarnya, situ je hasilnya akan ada nampak…one class bout this Low Yatt, toilet dia bersih piang kau! Tak pulak disangka, ingatkan kotor ke banjau ke kan…

IMG_4683

dan siap settled. Ini our anniversary gift. A new PC :)

Ini hadiah yang aku belikan untuk suami aku, tapi technicallynya untuk aku yang pakai hiks…

We bought a PC not a laptop coz laptop aku masih ada lagi. PC aku pun masih elok lagi, ni cuma additional. Rumah IT macam kami ni, mana le cukup dengan satu 2 gadget. 3 PCs adalah paling minima. Jadi a PC for our anniversary.

From him to me, aku dah dapat dah pun, dah selesai. pulus pulus pulus :)

IMG_4688

habis di Low Yatt kita menuju pulak ke Ampang Park. Dalam masa bape jam je dah few places, itu sebabnya utilise habis guna cuti bila during weekdays nih. Tapi barang yang kita nakkan tu takde kat Ampang Park, so makan le mee kari (di tengahari panas yang patutnya makan nasi for laki aku). Coz dia bukan sokmo datang Ampang Park, I nak sangat dia try itu mee kari ampang park.

Kan sedap…..

IMG_4694

ini mee karinya, kalau hari Jumaat berpeluh nak dapatkan seats, tapi makan sini pun panas gak, tang tak dapat kipas tuh, memang ler terasa.

IMG_4739

Malamnya kita dinner kat luar, bawak askar semua, tapi makan tak leh lelama le coz anak2 pun sekolah kan, nama pun weekdays. Aku suh abang kakak membelanja apak mak nya, semua buat2 blur muka tak bawak duit. hhehehe budak2 ni dah pandai jaga duit, so depa agak berkira kedekut betul kalau nak kena keluar duit sendiri

IMG_4751

dan begitulah our PC/Blogging area…dengan 2 PCs, 2 laptops, 1 tv (tablet lain tak perlu duduk kat meja nih). baru le sonok….tapi skang kan, aku makin malas je pulak nak bukak laptop kat bawah or even PC kat atas nih. Dok mengharap le laptop tu berjalan sampai ke katil and nak blogging pun dari atas katil je lah.

Ado gak den poi beli netbook kecik ni kang untuk on the bed punya pemalas blogging…

So that s all, our 15th anniversary day for me and my husband.

Tohcei…anda telah berjaya membaca entry ini yang berhutangan 2 bulan :)

Comment: 4