More tips for your house…

 

IMG_8517

Tak sharp gambar ni, malas nak repeat amik balik coz aku pun ngah bz sangat sesambil amik gambar nih pun. Budak ni sibuk je nak mop, tapi bape saat je lah dia rajin, earlier aku baru pas vacuumed half living and kitchen area. Dan kemudian followed by mop le kan. I have blogged about this spray mop months ago, waktu tu kita ada colour hijau and blue.

But the quality was not that good. Boleh ler lagi pakai but tak bagus, so aku cari yang jenis sama tapi lagi kuat kukuh and padu. Mahal sikit, the best part is ada kaler merah.  Dia punya bagus nih, the spray pancut tu lagi kembang and cantik and banyak, so keluar duit sikit, pun tak de le banyak beza dengan yang biasa murah tu.

Untuk pelekat mop tu (yang bawah kain untuk menyerap air tu), better beli 2,3 lai kain pelekat tuh so boleh tetukar bila basuh. Rasanya dalam 2 pcs tak sampai RM20 pun, cant remember. Cuma consider harga murah lagi lah.

IMG_8519

The green mop slippers ni memang untuk slippers for mopping ler. Kalau tak pun boleh pakai letak kat kayu mop sangkutkan jer kiri kanan jadi gak. Slippers ni untuk mop lantai gak sesambil kita mop dengan spray tu supaya lantai basah kita tu pun bermop dengan slippers mop nih.  Takde le ada kesan tapak kaki ko kan, kot le ko tak ikut aturan mop depan ke belakang. Ada lagi satu jenis, ini yang masukkan, so satu lagi tu jenis sarung. Pun semuanya beli online. Yang bersarung is contoh abang pakai tuh, hah kaler kelabu asap pink lagik hah…sama je functionnya.

IMG_8527

Tengok dedua mop biru tu, the price is much cheaper than merah tapi qualitynya tak bagus tang handlenya, asyik senang tercabut, jadi abang and bapaknya tampal dengan masking tape. Habis citer. One more lagik warna hijau, mop je berjenis2, tak masuk lagi kat my own bathroom, ada 2 types gak, yang jenis macam ni (but smaller size) and satu lagi untuk sedut air banyak, mainly bila air bancau basah habis kat bathroom (bila cuci bilik air or if sarjan kecik aku main air).

I posted gambar green mop slippers ngan spray mop meah tuh kat instagram and FB Page, ramai berkenan, bolehlah korang carik kat online. You know most of the shopping onlines site memang ada jual, nak kena tengok le harganya jer, reasonable price pun after all. They dont have red mop slippers, kalau ada akak dah sebat (of cos knowing me yang pencinta merah), they sent the colours of the slippers randomly, no problem for me pun.

For me, if you are a new user for mop2 begini, baiklah amik yang merah type tuh, lagi power, kembang spraynya lagi molek pekerti :) .

Lama tak berjengah dengan entry tips rumahtangga, now it s back. I think I ada lagi barang2 yang I beli untuk tips rumahtangga, belum show show here, one at a time lah yeah. Maklum ler baru 2-3 minggu ni back on track semula. Insyallah.

Comment: 5