Dumex

Dugrostar™ Final Fever!

48hours sponsored post

.

dugrostar1

Last weekend orang-orang Kelantan ada pergi ke KB Mall? Sapa yang tak pergi rugilah kan, especially those parent yang ada anak berumur dari 3 ke 10 tahun!

Sapa yang pergi pulak, anak-anak korang dapat masuk finalis tak? Sure ada kan. Tahniah-tahniah!

Ada event apa ni Kak Red? Macam happening jer

Ok ni nak citer la ni :) Kepada sesapa yang tak tau, Dumex Dugro® is currently hosting pertandingan akhir secara langsung siri persembahan yang mempamerkan bakat luar biasa kanak-kanak di seluruh Malaysia. Di seluruh Malaysia bermakna bukan sahaja di Kelantan, tetapi di Penang, Selangor, Johor Bahru, Melaka even Sabah dan Sarawak.

Seramai lebih 6000 kanak-kanak telah menyertai saringan menunjukkan potensi dan kreativiti mereka dalam gabungan menyanyi, menari, dan memainkan alat-alat muzik sejak pelancaran kempen Dugrostar™ dari 21 Ogos sehinggalah 12 Okt 2014 yang lalu. So sekarang tibalah ke pusingan terakhir mereka :)

dugrostar2

Pertandingan ini diadakan untuk memberi inspirasi kepada kanak-kanak supaya dapat mengenali potensi diri sepenuhnya, Dugrostar™ merupakan persembahan terbesar di Malaysia mencungkil bakat di kalangan kanak-kanak, dan finale nya tujuh finales akan diadakan di tujuh negara, dan akan memberi ganjaran kepada 280 kanak-kanak dengan lebih RM175,000 nilai hadiah wang tunai di seluruh negara.

Bila dan di mana finalnya?

KB Mall, Kelantan
24-25 October 2014

Plaza Merdeka, Sarawak
31 October-2 November 2014

Sunway Pyramid, Selangor
31 October-2 November 2014

One Borneo, Sabah
8-9 November 2014

Mahkota Parade, Malacca
7-9 November 2014

KSL Mall, Johor Bahru
7-9 November 2014

Queensbay Mall, Penang
13-16 November 2014

Jom ramai-ramai kita memeriahkan majlis dan memberi sokongan kepada anak-anak kecil yang berbakat ni :)

Seramai 20 finalis di setiap kategori iaitu 3-6 tahun dan juga 6+ – 10 tahun akan menceriakan kita dengan bakat mereka dalam pelbagai persembahan nanti. So jangan lupa turun sekali ya :)

Dan hadiah-hadiahnya lumayan jugak:

1st Placing : RM5,000.00 + trophy + certificate
2nd Placing : RM3,000.00 + trophy + certificate
3rd Placing : RM1,000.00 + trophy + certificate
4th to 20th Placing : Consolation Prizes + certificate

dugrostar3

Di samping Persembahan Dugrostar™ finalis, terdapat pelbagai acara dan aktiviti-aktiviti menarik menanti kita sekeluarga semasa roadshow tu nanti antaranya…

Permainan yang menyeronokkan
Promosi Hebat
Hadiah-hadiah Menarik
Acara Pentas
Special Product Promotion
Exclusive Dugrostar Premium Collection
Product Sampling
Clowns
Ballons dan bermacam-macam lagi…

Booth aktiviti pula seperti…

Dugrostar™ Step (Dance Machine)
Dugrostar™ Beat (Music Machine)
Dugrostar™ Style (Face Painting)
Dugrostar™ Celebrity (Photo shoot)
Dugrostar™ Jump (Giant Pool of Balls)
Dugrostar™ Creative (Sand Art)

Dan dalam masa yang sama, the Dugrostar™ Studio Wild Card video booth allows those who did not register in time, to still perform and be part of the Dugrostar™ campaign, with the opportunity to win RM1000 for each category! Categories are divided into 2; 3 to 6 years old and 6+ to 10 years old. So apa tunggu lagi!

Dan stage aktiviti pula termasuklah…

Dugrostar Finale
Interesting children’s performances (invited)
Coloring Contest
Other Stage activities

I’m sure it will be fun and happening, especially untuk anak-anak kecil kita :) So jangan ketinggalan, remember the date dan venue kat atas nun!

dugrostar4

Terima kasih kepada Dugro® kerana memberikan peluang dan pentas kepada anak-anak kecil menunjukkan bakat mereka masing-masing. Dugro® merupakan growing up formula brand, dan inovasi terbaru, Dugro® dengan 5 Nutri, membantu menyokong keseluruhan pertumbuhan pelbagai dimensi untuk kanak-kanak yang meliputi lima bidang pertumbuhan utama iaitu minda, tulang, imuniti, pencernaan dan vitality.

Jumpa korang di sana ya :)

Khidmat pesanan masyarakat Dugrostar™ is brought by Redmummy.com

Comment: 7

Dumex – 5 + 3 Quality Commitments!

48hours sponsored post

 

dumex1

When it comes to our kids, kita as a parent especially kaum-kaum ibu ni, I’m sure kita semua over protective and posssessive. Betul tak? Lebih-lebih lagi bila masuk bab-bab makanan dan minuman depa. Itu tak boleh makan, ini tak boleh minum. Very strict and selective. Mom’s rules la katakan :)

Dan tambah-tambah lagi dalam memilih susu untuk anak kita. Lagilah sangat cerewet dan begitu teliti sekali nak pakai susu yang mana.

dumex2

Bila dah pakai susu formula ni, kita sentiasa peka dan prihatin dengan berita ataupun apa-apa info yang related dengan susu anak kita tu. Samada dari mula proses bagaimana susu itu dibuat sampailah sehingga macamana ianya dipasarkan. Termasuklah dari segi tahap kebersihannya, kawalan kualitinya dan semua proses yang berkaitan.

dumex3

Ni naklah saya war-warkan kepada semua tentang kualiti commitment Dumex sebagai pengeluar susu formula yang menjadi pilihan kebanyakkan ibu-ibu di Malaysia yang meletakkan dan mengutamakan safety-first dalam proses pengeluaran susunya, dan ini secara tidak langsung korang semua pengguna Dumex tidak perlu risau tentang keselamatan produk-produk mereka ni.

Dumex mengamalkan 5+3 Quality Commitments dalam memelihara quality produk-produk mereka. Set komitmen daripada Dumex ini adalah untuk menyakinkan ibu bapa di Malaysia khususnya bahawa kualiti Dumex dan proses keselamatan dan langkah-langkah pengeluaran adalah sangat ketat dan bertaraf dunia. 5 komitmen adalah yang sedia ada dan 3 adalah tambahan.

5 komitmen utama mereka termasuklah Traceability – terdapatnya kod yang unik disetiap produk untuk memudahkan kerja-kerja pengesanan, Accreditations – 6 kualiti dan safety accreditations dari badan yang dikenali, Extreme sanitation and hygiene – kilang Dumex yang sentiasa di sanitised dan  sterilised, State-of-the-art manufacturing – semua packaging material di sterilised dan pack of susu di x-ray dan Rigorous testing – lebih dari 1000 tests untuk memastikan produk yang selamat.

Ditambah lagi 3 komitmen baru iaitu Innovations to continually elevate industry standard – pelaburan dalam produk, perkhidmatan dan safety standard dan juga new scientific finding, Extra commitments to parents – dengan adanya 24/7 careline dan Extra control at suppliers – work closely dengan suppliers supaya kualiti dan safety standard dijamin dan dijaga.

dumex4

Tapi normallah bagi kita para ibu, mesti ada rasa sangsi ataupun was-was dalam memilih susu manakah yang terbaik untuk sikecil kita tu. Tapi jangan khuatir, kalau korang masih lagi gusar ataupun ragu-ragu, bolehlah korang sendiri bertanyakan soalan di website mereka – Dumex Real Answers atapun boleh read through soalan-soalan yang berkenaan ataupun menonton video dalam website tu sebab pelbagai soalan telah dijawab oleh pihak Dumex sendiri. Apa saja soalan boleh ditanya, insyallah pihak Dumex akan menjawab concerns korang semua tu :)

Ataupun tonton Dumex factory quality & safety video ini supaya kita berasa lapang dada tenang bila mengetahui bahawa betapa tip-topnya Dumex memproses susu untuk anak-anak kita :)

Khidmat pesanan masyarakat Dumex is brought by redmummy.com

Comment: 2