Dumex – 5 + 3 Quality Commitments!

48hours sponsored post

 

dumex1

When it comes to our kids, kita as a parent especially kaum-kaum ibu ni, I’m sure kita semua over protective and posssessive. Betul tak? Lebih-lebih lagi bila masuk bab-bab makanan dan minuman depa. Itu tak boleh makan, ini tak boleh minum. Very strict and selective. Mom’s rules la katakan :)

Dan tambah-tambah lagi dalam memilih susu untuk anak kita. Lagilah sangat cerewet dan begitu teliti sekali nak pakai susu yang mana.

dumex2

Bila dah pakai susu formula ni, kita sentiasa peka dan prihatin dengan berita ataupun apa-apa info yang related dengan susu anak kita tu. Samada dari mula proses bagaimana susu itu dibuat sampailah sehingga macamana ianya dipasarkan. Termasuklah dari segi tahap kebersihannya, kawalan kualitinya dan semua proses yang berkaitan.

dumex3

Ni naklah saya war-warkan kepada semua tentang kualiti commitment Dumex sebagai pengeluar susu formula yang menjadi pilihan kebanyakkan ibu-ibu di Malaysia yang meletakkan dan mengutamakan safety-first dalam proses pengeluaran susunya, dan ini secara tidak langsung korang semua pengguna Dumex tidak perlu risau tentang keselamatan produk-produk mereka ni.

Dumex mengamalkan 5+3 Quality Commitments dalam memelihara quality produk-produk mereka. Set komitmen daripada Dumex ini adalah untuk menyakinkan ibu bapa di Malaysia khususnya bahawa kualiti Dumex dan proses keselamatan dan langkah-langkah pengeluaran adalah sangat ketat dan bertaraf dunia. 5 komitmen adalah yang sedia ada dan 3 adalah tambahan.

5 komitmen utama mereka termasuklah Traceability – terdapatnya kod yang unik disetiap produk untuk memudahkan kerja-kerja pengesanan, Accreditations – 6 kualiti dan safety accreditations dari badan yang dikenali, Extreme sanitation and hygiene – kilang Dumex yang sentiasa di sanitised dan  sterilised, State-of-the-art manufacturing – semua packaging material di sterilised dan pack of susu di x-ray dan Rigorous testing – lebih dari 1000 tests untuk memastikan produk yang selamat.

Ditambah lagi 3 komitmen baru iaitu Innovations to continually elevate industry standard – pelaburan dalam produk, perkhidmatan dan safety standard dan juga new scientific finding, Extra commitments to parents – dengan adanya 24/7 careline dan Extra control at suppliers – work closely dengan suppliers supaya kualiti dan safety standard dijamin dan dijaga.

dumex4

Tapi normallah bagi kita para ibu, mesti ada rasa sangsi ataupun was-was dalam memilih susu manakah yang terbaik untuk sikecil kita tu. Tapi jangan khuatir, kalau korang masih lagi gusar ataupun ragu-ragu, bolehlah korang sendiri bertanyakan soalan di website mereka – Dumex Real Answers atapun boleh read through soalan-soalan yang berkenaan ataupun menonton video dalam website tu sebab pelbagai soalan telah dijawab oleh pihak Dumex sendiri. Apa saja soalan boleh ditanya, insyallah pihak Dumex akan menjawab concerns korang semua tu :)

Ataupun tonton Dumex factory quality & safety video ini supaya kita berasa lapang dada tenang bila mengetahui bahawa betapa tip-topnya Dumex memproses susu untuk anak-anak kita :)

Khidmat pesanan masyarakat Dumex is brought by redmummy.com

Comment: 2