Guest Writer

Guest Writer – Misztake

Misteri Malam

Kisah yang nak aku ceritakan ni takde la seram sangat.. Ada yang lagi seram.. Karang, kalau cerita ada yang takut nak duk sorang- sorang lak.. :p

Ni aku nak cerita pasal kisah mak cik aku.. Dia ni duk dengan anak dia sebab suami dia kerja jauh.. Kira sorang kat selatan, sorang kat timur. Anak dia dua orang. Dulu, masa zaman anak sulung dia kecik, ada la beberapa peristiwa misteri yang jadi.. Contohnya, ada sekali tu anak dia menangis dari waktu maghrib tu sampai dekat pukul 10 malam.

Dia ingatkan takde apa- apa.. So, duk pujuk la anak dia.. Bagi susu tak nak, nak suruh tidur tak nak.. Hasil bantuan jiran dia, anak dia pulih balik. Rupanya anak dia nampak ‘sesuatu’..

Masa kejadian tu, mak cik aku ni duk kat rumah lama. Kebetulan, tak lama lepas tu dia pindah rumah.. Anak dia takde meragam macam duk rumah lama.. So, dia budget kejadian tu jadi sebab rumah lama tu..

Beberapa bulan lepas pindah rumah baru, dia memang rasa ‘semacam’ terutamanya bila suami dia takde kat rumah.. Tapi bila dia fikir balik, kena la dia beranikan diri.. Bila anak yang sulung tu dah masuk sekolah tadika, dia nak asingkan tempat tidur. Nak suruh anak dia tu tidur kat bilik sendiri. Tapi tak berjaya sebab anak dia kata dengar bunyi orang kat luar rumah la. Untuk mempositifkan diri, mak cik aku ni fikir la anak dia ni penakut..

Anak yang bongsu mak cik aku ni selalu kena sawan bila demam. Masalahnya, bila gi jumpa pakar perubatan, diorang kata bukan sawan. Ada la satu hari tu mak cik aku dengan anak- anak tengah tengok tv..

Tetiba anak yang bongsu tu gelak- gelak, then jatuh (macam pengsan) & badan mengeras. Mak cik aku risau gila.. Call suami dia, suami dia suruh bawak pergi hospital. Dia pun ikut la. Doktor kata anak dia ok je.. Mak cik aku mula la rasa tak sedap..

Beberapa hari lepas tu, mak cik aku bawak anak dia gi jumpa kawan yang arif la pasal benda- benda halus ni.. Kata kawannya tu, ada jin tumpang dalam badan anak dia. Dah lama dah. nasib baik takde perkara buruk jadi.. Dah ustaz tu kata camtu, mak cik aku cerita la kisah- kisah pelik yg pernah dia + anak2 alami masa suami dia takde..

~ Anak dia tak boleh main sorang- sorang. Kalau main sorang- sorang mesti anak dia akan mengadu yang dia kena kacau dengan ‘seseorang’
~ Anak dia tengah main dekat dapur. Tetiba anak dia angkat mainan, bawak gi hall. Then anak dia cakap “Tak nak la main kat dapur. Ada ghost!”
~ Bila waktu malam, kadang- kadang tu mak cik aku ni ada dengar benda pelik2.. Uikh.. seram nak cerita apa yg dia dengar..

Apa yang aku tau.. ‘benda tu’ akan kacau orang yang terlalu penakut (lemah semangat) & yang terlalu berani.. Tak tau la betul ke tak..

Ustaz kat sekolah aku pernah pesan.. kalau ‘benda’ yg kacau tu mungkin jin.. Kalau jin, diorang ni tak suka apa yang kita buat.. Kalau kat hostel tu macam buat bising, isap rokok..

Misztake

Comment: 5

Guest Writer – Zurin

Kisah Dan Pengalaman Hitamku

I have a secret which I kept for almost 25 years. I do feel like telling people about it, but never found a way to do it ‘comfortably’. I do not want people to blame me or pity me. Let bygone be bygone.

I just want readers to be extra careful, even in the safest environment. It happened when I was so young, about 5 to 9 years old. I was too small to understand things and too naïve to ‘not to believe people’, especially when they ARE the people who I should believe in. I was ‘tricked’ to have sex. More like, RAPED, because at that age, I didn’t know what it is.

But, I did not shout etc (unlike what some people have in mind when they heard the word ‘raped’) as again, I didn’t know what the hell I am doing. I also did not object because I was told that it is the right thing to do. “Everyone plays this game”…and that ‘should-be-trusted’ person cited several familiar names. “It hurts a little, but it’s going to be fine”….I was told. “Why don’t you play with this toy while abang plays with you”…..and I obediently look at my toy while he’s doing the ‘thing’. Sometimes it’s a doll, or bubbles, or sometimes I was tricked with a candy bar. By whom? They are not strangers. They are my cousins, who (at that time) were about 15 to 18 years old.

In the eyes of a 5 year old, they are trustable enough. THEY…as there are two of them. I don’t know whether they talked with each other to TRY ME. But it did happen on different occasions. You may wonder, why did I expose myself to the dangers? I live in a village, where relatives live next to each other. So if I am not in my house, my mother won’t worry much as I might be next door, in my relatives’ houses.

The first cousin lives with my grandma. It happened when I was watching TV in my grandma’s house. He asked me to come into his room upstairs as he has something to show. Grandma, at that time, was cooking in the kitchen. The other one came occasionally. I was playing hide and seek with 5-6 more cousins. He said he has a nice spot to hide, and he locked the door to the room so that no one bothers to find us there. In all occasions, I think the adults in the house NEVER thought such thing would happen. They thought that their kids are safe, because they are playing in the house, with their own relatives. After all, semua dari keluarga baik2 aje. It stops when I started to be able to understand things.

I think I read the word ‘rogol’ in a newspaper and asked someone about it. Upon hearing the explanation, I came into my senses. I began to question things, like; ‘if it is right, why did they tell me not to tell anybody about it’ (I think I did mention to other small cousins, but I don’t think they also know what I am talking about at that time). So, I distanced myself from them. I would avoid being where they are. And of course, I said NO when they asked me to come near them. I grew up normally. I don’t think what they did affect me in a negative ways. I don’t have bad dreams whatsoever…maybe because I don’t think about it much. Or maybe because I rarely see them anymore after that (they started working and live elsewhere).

Part of me is telling me that they are just BOYS. Although they are older than me, MAYBE they are not CERDIK enough to know what is bad and what is not. But another part of me does wish BAD things happened to them. But I do have several kinds of ‘phobia’. I am so ‘phobia’ when I see young girls who are so ‘mesra alam’. I was that kind of girl: likes to smile, likes to laugh, bubbly. I could say…Adorable… in some sense.

There are times that I blame myself for what has happened. But then, I don’t think that they CHOSE me because of what I am. In fact, maybe this happened to my other cousins as well. I never knew, because they might never tell anyone….just like me. Now that I have daughters, I am kind of phobia to leave them anywhere. Even in my mothers’ house. I imagine them wandering to other relatives houses, or any of their teenage cousins came to my mother’s house. They might just be watching tv together….or just playing hide and seek.

The next thing you know, they ended up like me…..

So my advice :

a) if you have a young daughter, never let her out of your sight…especially anywhere that there is a ‘possible predator’. Even in your own house!

b) If you have a teenage son, please JAGA TEPI KAIN dia.Check his belongings for indicators that he MIGHT be thinking of trying IT on a little girl.

c) Do your best, and just pray to Allah so that this thing won’t happen to anyone again!

Zurin

Comment: 17

Tengah tidur ke?…


salam.

alkisah nak cter pasal pengalaman pertama diganggu dgn benda2 misteri ni.benda ni terjadi masa sy blaja kat U di selatan.alkisahnya kitorg konon2nya rajinla nak mulakan projek tahun akhir awal2(projek sarjana muda diorg pggl kt U tu).so,xnakla balik cuti sebulan tu.sy n kwn sy p la berkampung menyewa kat hostel yg dkt dgn fakulti..

kiranya ada 3org la dlm bilik kami sewa tu.kebetulan plak,bilik tu kitorg dpt dkt dgn toilet.betol2 sebelah je.yg lagi takot memalam toilet tu tingkap dia dh rosak.so,tertanggal la lopong mcm tu je.kitorg mmg cuakla kot2 ada org dtg nk buat x senonoh kt ktorg ber3 ni.dlm blok tu ada lagi budak len.bdk len ni diorg praktis gamelan utk konvo.diorg nyer bilik jauhla dr kitorg ie btol2 dkt pintu dpn blok.kitorg palk dkt dgn pintu blkg blok.adala dkt 4-5pintu mbezakan kiorg ni..

cternye bermula gini..mlm tu kitorg xmatikan lampu meja studi..so,terang benderang sketla..tetiba je aku tersedar.terpisat2 mata aku.dlm hati rasa mcm ada je org tgk aku tido je. mata ni tgk dgn sebelah mata je.sbb aku rsa ada org sentuh kaki aku.

bila aku celik2 ayam tu,aku perasanla ada ‘akak’ ni dok tgk muka aku je. lama gak dia tenung. kitorg tido gabung 2 katil single jd rapat2.tp mlm tu plak sorg member tu xtido 1 katil sama2. so, aku igt dia tido bwh. aku pon igt member aku sorg tu la yg dok perati aku. dlm hati,mcm nk tgk je kt bwh.tapi sbb mata mengantuk.mls nk tgk bwh. so,pejam je la tido..

esoknya, aku tya la member aku tu. “A, mlm td ko ada duduk kt tepi katil x?’. A jwb xde. pas aku tido dia pon tido jg tp kt bwh katil la..dh la A tu rambut panjang smpi punggung. ‘akak’ yg dok peratikan aku tu pon rambut pnjang jg.mengurai jek..

pastu lak pakai baju putih…lama plak dia tenung aku…pastu menjeritla kitorg. dlm malam yg sama gak, member aku yg len pon dgr sumthing gak..mcm ada org buka tingkap bilik dr luar.dr depan blok smpi bilik kitorg..dhla bilik kt blok tu ada dkt 10bilik…padahal tingkap kitorg berkunci dr dlm…..

seram btol smpi pastu aku tkot tido xpsg lmpu…yg besnyer kitorg xkena caj byr duit sewa pastu.sbb kitorg dh cte kat pyelia asrama…hehhe..selamat duit kitorg yg mmg dh pokai msa tu..hehheeeee….

- Adah

Oh lupa nak cakap, Misteri Malam bermula sekarang, aku bagi extra day awal sket untuk korang. Surprise ari rabu :)

Comment: 13

Guest Writer – Cepotet

Kisah dan pengalaman hitamku

kisah idup aku berlaku apabila aku tgh nak abis blajar… aku menolak cinta rakan sekampus dan menjalinkan cinta dgn suami ku sekarang nie. apabila cintanye di tolak bermacam perkara yang aku terima sms dan panggilan serta ugutan… tapi aku wat derk aje la… bagi aku jodoh pertemuan ditangan tuhan…

yang paling tak leh aku lupa bila smas dari pada nya “venom java will kill u”. aku memang terkedu la…. tapi ingat berakhir disitu, rupanya dia mengunakan sihir atau ilmu hitam untuk memisahkan aku dgn suami ku… beberap bulan seblm pernikahan aku, aku hilang ingatan, benci dan meracau racau…. sudah tentu lah ini membimbang kan keluarga aku…. Alhamdulillah, nyata tuhan memberikan ku pasangan yang sanggup menjaga dan menerima aku apaadanya… jenuh dan merata keluarga ku membawa ku berubat.

dari tokoh ugama sehingga ceruk mana diusahakan oleh suami ku. alhamdullilah… aku sembuh walau tak sepenuhnya… 3 bulan lepas berkahwin gangguan datang lagi… lembaga hitam mrngganggu tidur kami…, keguguran yang tak putus-putus dan rasa benci yg teramat terhadap suami aku.. dua tahun aku mederita akhirnya aku pasrah…… takdir mengizinkan aku untuk mengandung buat kali ketiga….

mungkin Allah sayang akan kami…. gangguan itu berkurangan dan akhirnya tiada…. aku sembuh sehingga melahirkan anak aku yg sulong. terus terang… memang banyak duit kami habis mana dengar ada yang mampu mengubat kami usaha… doa tak putus putus kepada Allah agar memulihkan aku…. aku bersyukur aku telah sembuh sepenuhnya….. kepada di luar sana, jika cinta anda ditolak, jgn la buat perkara ini…..

terus terang, aku memang tak mau kejadian ini berulang lagi…. dulu aku tak percaya dgn mende2 nie… tapi bila dah terkena… harus la aku beringat diri….

Cepotet

Comment: 13

Selingan malam ini…

tahukan ko aku siapkan entries arini semuanya dari smlm petang…sampai aku tak perasan rupanya ada satu entry tak publish. gua bz babe…

mlm tadi gak aku melayan desparate housewives, sampaikan sirman pun addicted sama.

tengok blog mlm smlm pun gitu2 je baca komen, nak menjawab komen pun blom ada daya lagik. wahcaaahhh macam lah susah benor kan. nanti aku mula balik jwb komen2 kowang kay.

ni sirman suh aku tulih kat blog the domain, this redmummy.com was actually dah setahun. aku pun pusing kepara gak yang launched lain yang first time beli pakai domain pun lain. dia tetap gak suh aku uploadkan. so selamat belated lah ngan domain baru aku nih yang genap setahun usianya since 1 February 2008 lepas. ari wilayah gitu. tol ke ni sirman ek?

arini klcc ujan, sekitar klcc pun ujan menggila. tp ada aku kisah, honeybossy cabut, aku pun pas 10min terus cabut. redah je lah, redah nya redah tak de jemmmmmmm ko! ni mesti orang2 opis dok nak stay on lagi takut kan jem paling hebat, padahal, korang dok lah kat opis aku lenggang kangkung tekan minyak.

aku kalo x de mende tak suka lah nak merewang, balik kena masak la weii. arini gegirl nak makan bubur nasi, mom ai want to eat porridge, dari semalam lagi dia dah bagi pesanan penaja.

mlm nih pun aku kalau diijinkan mahu tengok lagi desp hwives lagik, sambung lagik…tp biasanya wkdays menonton tv memang takdak lam menu lah coz after bebudak tidur aku kena siapkan entries untuk kowanggggggggggggggggggggg. kang korang anto email merajuk lah, email pujuk aku update entries etcs. so aku gak rasa bersalah.

anw….guest writer untuk akan datang aku bagi satu tajuk je ye…Misteri Malam. cite ala2 perempuan sundel bolong, pontianak harum malam, seangkatan ngan tajuk2 citer gitu lah korang nak letak. berani tak berani belakang kira lah, janji korang email kat red@redmummy.com or contact red tu hah. aku postkan nanti.

sapa yang tak leh tidur pastuh, jangan salahkan gue, sebabnya tajuk tu memang ngah hangat yang korang nak baca sesangat. mmglah kita takut nak baca tp lam tetakut tuh nak gak bacaaaaaaaaa.

Pak Host, ko jangan baca kalo kuor tajuk Misteri Malam, ko tu dahlah tidur umah banglo beso sengsorang,  kang ada gak yang datang ‘teman’ hehehehhe ahahahahhahaha, eii takuttttttttttt!

wokay gang, tajuk tolong lah tulis ‘kak red ni untuk Misteri Malam’

selamat menggoreng!

Comment: 11