Kosmo

Respondents untuk Kosmo Newspaper!

gang

boleh tolong carikkan respondents ni untuk paper kosmo tak? aku tolong puan reporter kalau kowang leh tolong lah..spread kan msg ni tu sapa2 yang ko rasa berkaliber yer, yang penting jangan memalu bila kuor paper lah. susah tol nak dpt respondent tu pasal aku kuorkan lam blog. ai know ai can get help from my readers …

Email ni dari puan reporter bukan dari aku, aduh sodih eden banyak tol salah paham bila aku letak BMM tuh…duh duh duh!

Salam kak red, nnt tlg tny kat readers pasal:

1. sape2 yg memang obses terhadap penggunaan jubin. nak tanya konsep jubin bagaimana yg disukai dan jenis jubin yang selalu digunakan. klu boleh nk interview dia kt rumah.

2. sape2 yg kaki main golf. maknanya dia sanggup berhabis duit main golf. sy nak buat utk cover urban.

3. org yg suka melepak kedai buku seperti kinokuniya, mph dan etc. contohnya dlm seminggu dia akan habiskan masa beberapa jam utk membaca di kedai tersebut.

4. sape yg ada aktiviti mlm yg menarik contoh melukis grafiti, gim atau selalu pegi gig.

klu ada, akak tolong inform sy ye!! tq..

Puan Reporter

Comment: 25

The sad and the good news…

img06255

ini adalah Christian Dior Dolce Vita

sejarahnya perfume ni bermula bila aku beli miniatures sets CD, setiap ari aku pakai main tuko2 the set, and satu ari bila aku ditegur sorang apek nih dok kata he loves the smell of my perfume. aku selongkar lam keter perfume apa yang aku pakai that day. it was CD DV. hehehehehhehe….the story and link bout this was here.

img06254

kemudian Abang Fesyen hadiahkan botol beso pulak sempena bday aku….wah saya sangat2 suka. berkat jimat cermat aku pakai for special occasion jer, ari2 biasa lain aku pakai perfume yang mana ada lah kan. tapi :( la ni perfume ni dah abih. antara perfume kesayanganku……wah yer aku makan perfume kowang tak tau ker.

so itu cerita sedih

sedih ke? ehheheheeh

bantai laaa….

img06256

pepagi buta semalam jugak saya dapat keratan akhbar kosmo yang kawan saya belikan… ini good news hehehehhehe alah wpun aku telah diberitahu awal2 tapi seronok jugak pagi2 ngah bfast baca citer blog sendiri.

Kamu sudah baca online cerita Meraikan Blog Redmummy kan…just that…saya panggil pembaca saya as ‘readers or frens or gang ke etcs’ never with peminat. ada kesilapan penulisan – puan reporter gamaknya ingat korang ni peminat haku, padahal korang ni pembaca cerita blog aku jer kan. mbe maksudnya peminat blog merah, tp bukan manusianya. paham dok ai ceceh kan nih?

yolah tu

kan kan ye kan jer

ada soalan panas dalam portal RM, kamu sudah baca?

img06258

ini berita tak best satu lagik…memandangkan berat badan dah mendadak naik, pipi pun dah penuh, nak modelkan tudung pun kena pandang pose mengiring, weiii saya sudah kembali gemuk. aritu nya diet sekerat jalan bila pastuh aku cuti panjang gitu kan, so kekdahnya dok umah dok makan makan makannnnnnnnnnnnnnnn jer.  la ni mula lah balik diet. saya makan soup ayam dan teh tarik, tp malam terjebak gak makan nasi pasal orang2 kat umah tu lah makan nasi kan.

sirman tu makan nak kena mengadap makan sama ngan dia, so aku pun kenalah gak mengunyah sama, sian dia makan sorang2 kan. wah gitu, harus salahkan sirman pulak.

tak tau lah bila aku nak start engine squash.

aku punya weekend ala2 penuh la skang ni, wpun lom nampak for the next march, tp jan dah penuh, feb soon to be penuh gak, tu pasal wkdays aku malas nak squash kes nak spend ngan bebudak. ada pun aku lari pi buat preview filem….

so camne

gemuk pun gemuklah

nxt wk aku ada check up ngan doctor

doctor nak jumpa makcik gemuk :)

hikss….

Comment: 70

Meraikan Blog Redmummy – Kosmo!

cerita potluck yang masih lagi hangat wpun sudah lebih 3 minggu berlalu…

was told by the reporter that the news is out today, so please check it online or dptkan keratan akhbar kowang yer…

va_0111

va_012

Aktiviti-aktiviti itu mampu mengeratkan hubungan pembaca blog Redmummy.com dan ia secara tidak langsung menunjukkan penulis blog juga mempunyai pengaruh tersendiri terhadap khalayaknya.

Hah ini linknya! wah gemer kowang tauu…… Potluck Kosmo !

Comment: 81

Adik in Kosmo!

Adik bongsuku hehehehe…pilih lah mana satu yang kowang rasa adik Redmummy

Kosmo 8 Jan 2009

citer potluck redmummy.com  dalam kosmo tu sabau2 yer..nanti2 aku war2kan kay…

Comment: 48

Bersama Mak Merah…

Salam. Kak Red, ni saya bagitau beberapa perkara atau subjek yang saya perlukan untuk diinterview. Nanti akak tolong announce kat blog ye!!

1. Individu/muda-mudi/mereka yang berusia 40 tahun ke bawah yg gemarkan beraktiviti di waktu malam. tak kisahlah aktiviti ape sekalipun spt memancing ke, main futsal, karaoke, main pool, gim, kecuali clubbing..

2. Siapa yang tahu mana2 restoran yang berkonsepkan moden, punya dekorasi menarik, makanan yg sedap2 bolehlah bagi contact..

3. Wanita moden yang berkarisma dan berjaya (yg penting ada rupa. ni arahan bos)..untuk personaliti..

4. Lelaki yang mempunyai hobi menarik atau pelik spt mengumpul jam, mengubahsuai kereta, dan etc..

Kak red, setakat ni tu aje. Nanti sy update lagi. Tak dapat nak fikir lagi. Tgh pening skrg sbb banyak keje kena buat…Anyway, thanks ye kak sebab tolong saya..

Puan Reporter

korang boleh tolong kan? aku mintak kerjasama kawan2 readers merah kalo boleh bantu utk subject2 kat atas tuh, kalau sudi, bolehlah anto email or letak kat komen nih pun ok, for email send it to red@redmummy.com nanti aku pass kat Puan Reporter.

tolong ek gang…

mekasih ye….

Comment: 3