Make Up Artist

Shae for Jalan Ampas Saloma PRamlee…

IMG_1172

IMG_1174

IMG_1177IMG_1176

Terima kasih sekali lagi for the best makeup artist, Shae, untuk top to toe. She did the make up and hair for me, not just that, dia pilihkan kainbaju untuk aku pakai nih, coz for the first time i was totally blank tak tau nak pakai apa for the theme of Jalan Ampas. So aku repeat pakai balik kenbaju yang ada dalam gobok, mix and match.

As long as tak nak invest ke baju baru, tu konsep aku coz i tried so hard for the past few years, pun tak leh nak dapat best dress, so since then aku give up, wont invest but pakai je semula yang dalam lemari, same goes to my laki lah…

Apapun, make up kena overrrrrrrrrrrrr, coz meant for dinner and malam pulak tu kan, golap2 samar lampunya. I love her touch, thank you Shae and please, for tunang annual dinner or even nikah kahwin, do contact and engage Shae 012 214 1810. I ve been using her service pun dah 4,5 kali gak….for annual dinner jer dah berkali2. Love her!

 

Comment: 6

Red glitters makeup by Shae, for the roaring 1920s!!

gegambar dalam ni adalah sangat diwarning yang the heavy make up betul yeah. Ini untuk special event and so bukan untuk dipakai untuk majlis bebiasa bagailah. kang ada yang pitam plak…

IMG_2892

yeah…rambut tak yah siapkan, so the glitters.

IMG_2896

i told Shae yang ai nak the red glitters bagailah, so she looked around, coz susah kan nak carik the red one. Even the lipstick pun dapat glitters gak

IMG_2897

not just the glitters, but I love the eyeshadows too, of courselah dalam glitters tu ada berlapis2 colours eyeshadows nya kan, i did IG stories masa Shae did my face. My eye-bags yang tak pernah pun cukup tidur, dapat dicovered gak.

IMG_2919

sudah berwig wig bagai. it s a Roaring Twenties theme

rasanya ini kali kedua tiga kot aku berwig2 bagai, i wanted to have the white wig yang lagi lekuk more to 20s but hilang waktu postal. Entah ler mana poiknya (but dapat refundlah). So wig nih, aku beli kat Beijing, murahlah and dedekat dengan 20s nya ladies dedulu gak…

Jenuh bff aku bargainedkan, dok aku ngadu2 sakit pala ngan wig nih, dia cakap ko tahankan gak…

IMG_2928

tapi wig ni, coz aku tak biasa pakai kot, ya allah rasa nak cabut2 jer. ketat. memanglah bagus ketat so takde le lelari terbukak hapa kan,but tu lah, abis je function, masuk lam keter terus hakak bukak hiks…beauty memang pain noq…

IMG_2986

the full outfit, bagi ni jer lah cukuup walaupun ada berpuluh2 kot gambars, tak sesuai tepek sini, function tu leh letak satu gambar ni pun dah cukup afdal. So ada pantyhose merah , ada glove merah lah, ada bebulu leher tuh (20s kan pakai gini dulu) but leh pakai for winter, asalnya memang untuk winter pun hehehe…dan jugak hemm..bebulu merah yang chippo tapi quality hadooooooooo..hujung2 aku simpan tak pakai.  The black flapper tu, was my 2nd option. The first option was red, but it s too hem….too sexy. Jadi simpan kati, pakai flappers hitam ni. It s like rambu ramba la…

IMG_2961

the flapper tu  tak leh nak nampak closer, but ada dalam IG story ai lah (too bad kot dah abis 24hours so takdak dah kot situ). hehegeh nak pakai glove

IMG_2949

dah balik malam tu, demi nak tunjuk make up Shae, aku sarungkan balik wig nih hehehe…i loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee this makeup so much. But perlu diingat, untuk event besau bolehlah pakai, hok untuk hari2 biasa or event standard tu, idok le aku nak pakai cenggini

IMG_2921

 

So, ai dah pakai service Shae sejak 3 taun lepaslah, dan ini kali ketiga Shae served me. I love her touch, actually ai ada 4 orang MUA yang aku suka sangat service depa, Bertukar2lah tetiap taun tengok sapa yang senang or sapa yang aku nak pakai. Mostly yang 4 orang ni jer lah ulang2 alik pakai. Coz ai suka sangat ngan hasil kerja depa.

Shae ni antara yang top paling akak suka, knowing me yang agak fussy gak. But if you rasa nak kening macam nih, nak kening macam tuh, bilang jer dia. Or nak gincu gini, nak mata hok gitu, hah….siap sedia Shae nanti usaha gak buat. Macam makeup 20s nih, memang aku demand nak gini, perlu heavy, ini bukan majlis kekecik :)

Selain makeup, hair bun pun Shae expert. Please call her, contact Shae di 012 214 1810. For annual dinner bley, for tunang, photoshoot nikah sanding ker, all in Shae leh amik booking, she dah famous gak kot lam RM nih.  Thank you Shae,  one thing for sure, ai sangat suka and 10 star for this red glitters makeup!!

Comment: 4

The arabian by Marinaz Gorgeous…

IMG_0628

IMG_0730

IMG_0778

IMG_0639

IMG_0654

IMG_0732

 

IMG_0572

IMG_0762

IMG_0743

IMG_0552

IMG_0603

This entry is dedicated for the Make up artist: Marinaz Gorgeous

Instagram: Marinaz_Gorgeous

Facebook: MarinazAhmad

Whatsapp/Mobile: 01133408131

She s actually my dear fren, kawan akak sejak zaman sekolah. Jadi untuk arabian night, akak nak cuba her sentuhan, kali ni akak request untuk muka garang2 ganas. Memang ganas je serious je aku rasa hahahaa…but i love her touch. Marinaz and her team member Arina, bukan je makeupkan, tapi buat rambut dan jugak siapkan badan akak ni hah. Gladiator shoes tu dengan kakak tolong sama ikatkan, bukan senang hahahaha…

but all went well. The fun night. Untuk pakaian Aladdin RD tu, sesapa nak sewa, boleh dialukan, for my other stuff too kalau nak sewa pun boleh, kecuali top veil and skirt, not mine, tu akak sewa. Lelain boleh bincang.

image

Marinaz ni korang kalau tengok Muzik2 tu, or teater kat Istana Budaya, or kat Astro tu, hah you may see Marinaz ler, tangan dia dah make up ramai le artists celebrities bagai. Cuma lambat je nak makeup kan kawan dia ni hah, coz akak pun bukan hehari perlukan makeup artists hiks…Thanks babe for the muka mak meyah. Merasa le make up ganas gini.

Cuma tu ler, aku suh dia increase her price. Murah bebenar harga service dengan tangan yang dia dah bikin ramai artists bagai ni kan. Patutnya shouldnt dah charge that much, kena lagi naik. Jadi korang, sebelum Marinaz naik lagi harga  (aku rasa dia nak naikkan harga pun masih lagi lingkungan murah lagi), sila cepat book Kak Marinaz ni.

She can do everything, dinner, engagement, nikah sanding. Tapi aku suka gambar2 dia untuk sentuhan pepelik, macam make up as hantu, make up untuk tema2 arabian ke rock ke, or even yang Nabila Huda and Beto jadi bawang putih bawang merah teater tu, pun dia make up kan, tangan power betul ler pompuan nih.

All the best babe!

I think sok sok kalau ada event lain, nak panggil lagi Marinaz, tapi my previous make up artists pun korang jangan risau, korang pun akak akan panggil gak, suka semua yang make upkan akak, sangat pandai, banyak gak aku belajar bila orang makeup aku nih.

 

 

Comment: 6

Arabian malay look…

IMG_3824

Top and Bottom from Zalia Zalora too

Pakai code ni untuk shopping kat Zalora tu yek. Entitle 15%. The code: ZBAPZDSU .

IMG_3789

Akak tolong promote kawan akak, she s new in the line of make up, her name is Liza – 012 299 3881

Ni dia yang make up kan, yang buat heavy is my contact lens, tu pun kawan lain akak gak punya. hahahaha semua kawan2, tolong2 jer. Auralens.

IMG_4029

siang mak nya ke main gedebom le kan tapi balik petang tu, dapat la sampai gak sebelum Maghrib and malam tu tidurkan Zeeshan, sambil tuam pala dia. Demam dak kecik, not heavy, dah pi klinik. Skang dah sihat le, gambar2 ni pun lama punya stock, masa Syawal aritu.

Cukuplah nih, skang entry kena buat lelaju, nak pepanjang pun tak leh sangat gak. Ai is maidless now…very the Supermak skang nih. Hari pertama kerja, without maid, jam 12midnite tu akak dah tidur hahahaha, biasa 1.30pagi kay baru tidur. Laki aku cakap dia pepanggil tetiba aku dah longlai, memang kuyu letih sikit ler buat kerja rumah. Tapi one thing for sure, puas hati! Puas hati dan selesa tiada orang luar di rumah, that s the best feeling ever.

Comment: 6

The 3rd reunion of SMJC!

IMG_7500

so kesian kan, cam aku cakap, rumah dah kena langkau segala ngan kotak sana sini hehehehe

IMG_7515

i just love this part, dijadikan objek untuk make up. padahal muka sebelum tu lesunyaaaaaaaaaaaaaa! yelah dok pergi berjalan merata carik barang sana sini. Ngam2 lagi sejam lebih Shae nak sampai baru aku sampai rumah

IMG_7532

Zeeshan punya ler looks so hensem that day coz dia thot dia leh ikut mak nya, padahal dia kena tunggu bapaknya (yang tengah sibuk kat Red House with his frens). So nak lari keluar nih, depa kena bawak Zeeshan distract pi tempat lain baru aku leh lari keluar yek! Malas ler nak dengar dia menangis2 meraung, memang ler dia akan keluar tapi dengan apaknya bukan dengan maknya.

Aku kena pergi solo, laki aku tak leh nak teman lagipun dia dah 2 kali ikut pi reunion aku and he dah malas ler nak menebeng heh…

IMG_7549

Accessory kepala tu aku beli online, beli sampai 3 tapi tak sempat nak pakai dek kerna terlupa jer!

IMG_7556

mix and match outfit

Thanks Shae, kali ni make up tak amik masa lama sangat coz she dah hilang nervous hahahaa

IMG_7711

The gang! at least 10 of us from our own class

IMG_7562

IMG_7565

IMG_7568

IMG_7575

IMG_7577

IMG_7580

 

IMG_7586

IMG_7590

IMG_7581

IMG_7592

IMG_7598

IMG_7604

IMG_7609

IMG_7636

IMG_7643

IMG_7658

IMG_7692

IMG_7699

IMG_7711

IMG_7714

IMG_7718

 She s my lovely buddy,  kat kelas dulu dok sebelah ngan aku, love you Baz!

IMG_7732

IMG_7733

 

IMG_7751

 

IMG_7770

IMG_7757

IMG_7761

IMG_7714

Baz and Mas

Mas ni jatuh bangun aku dulu, she was around me, bangun masa ngan sekoq hal dulu lah hehehee

IMG_7768

IMG_7746

This is our 3rd reunion, the SMJC’s big 40 reunion kekdahnya. Mos of us will turn 40. I wont mention all names here but if you recognize any of them, my kisses to my frens hahahaha. love them so much. Zaman sekolah dan kemudian langsung berpanjangan ukhwah.

IMG_7558

Entry ni kena buat lelaju cos unifi rumah aku nak kena potong dah. Nak kena relocate ke rumah baru, so semua entries 2,3 hari ini memang pulun buat dari weekend rumah lama.

Jadi untuk Zalora, for getting 15% boleh guna this code yeah bila shopping ZBAPZDSU . Akak pakai baju sequin crepe and sequin skirt, beli asing2 kat Zalora but dapat pulak sedondon walaupun bulan yang berlainan belinya. Tak plan beli baru coz tak jumpa (terjumpa shopping benda lain ada ler), lagipun semua kain baju dah bungkus masuk dalam kotak for pindah.

Untuk my beautiful make up and hair bun serta accessory sendiri tapi dipakaikan oleh MUA Shae, do engage her at 012 214 1810. Boleh make up untuk tunanglah dinner ke wedding birthdays or macam akak nih, dah 2 kali kiranya pakai service Shae Taib.

Sebab kali kedua, Shae dah tau yang tang mata kena buat lelaju coz akak merah sambil dimake up akan main chess online via mobile hahahaha, cerdik dak Shae ni, dia perati jer kita punya tabiat.

Happy alhamdulillah dapat gak attend reunion nih, lain tahun kalau ada lagi, insyallah cuba lagi untuk hadhir. Previous reunion aku hanya dapat hadhir di hujung acara itupun bergegas balik dari Terengganu dek kerna event di sana.

Comment: 4