VA

AF’s nite…

abang dok kat belakang x kuasa nengok the girls poyo2 bergambo. abang ngan sirman tu kalo part bergambo mmg nak kena paksa la baru nak snappy. gegirl pantang aku pegang camera siap tanya ‘mummy nak say cheese ek?‘…aku translatekan ye: mommy nak amik gambo gegirl ye?

We reached VA 15min after AF’s concert kicked off. i got 2 visitors, my neighbours yang nak tumpang tengok layan AF6. aku kena hilangkan gambar Fiebie , yang kat belakang tu coz he is so shy shy kambing. mengada!

kerana menyokong kedivaan merahku, one is wearing red shirt Hazwani yang akan keluar in the Maria show too, aku lupa plak episode berapa. Wani episode berapa ko dik? n the AF’s reviewer sanggup carik necktie merah sangkut kat leher to make sure ai bagi dia masuk rumah. ha korang sapa nak mai umah mak merah…harus ada kaler merah ye sayang.

itu pantang ai…wah gitu! manyak lah pantang katanya….

Hazwani a fashion designer is a housemate to Hatta Dolmat tapi dok sibuk berkepit kat lam umah, malas Hatta nak turun ngadap AF, bih baik dia jait baju….

Taun ni punya AF, sorry to say, dah weeks ke berapa..aku x kencang la nak layan. none of them yang buat aku nak duduk lama, except Nadia – she can go further. Mama Rina, if she wins, power to a mother wpun dia single mom! saida – pls go home darling, your 4 kids need you more. u cant sing!!! the rest..i m not interested to watch…

tak caya tanya guests aku yang 2 org tu…aku sibuk ke sana ke sini, bagi anak2 makan, jegil mata kat anak2…nyotnyet kat kitchen so on.

Comment: 5

Aloevera ijau…

040420086495.jpg

yey upacara penyampaian hadiah pasu aloevera gitu…. ko tak tau ke jiran tetanga aku ni berkongsi minat menanam pokok bunga ngan laki aku tu. sirman ngah berjinak2 membiakkan pokok bunga kat balkoni umah kami yang baru ada set rotan itu…ada la 3,4 pasu dah dia bela, bantai la, gua tarak hal janji jangan ada nyamuk membiak, jgn ada pokok yang mati and jangan suh aku siram..ahaks…

aritu dia pi spore, satu hapa aku x siram, mana aku nak ingat weii…fifin le kot yg siramkan. aku balik pun dah mlm, sliding door dah sah2 aku kunci x kuasa nak jenguk balkoni..

040420086496.jpg

 

tiap kali abang beruang datang, mesti kena tunggu agak lama kat luar, pasai kitorg laki bini mencicit msk bilik carik baju sopan. kali ni siap kena sound la ngan beruang madu, korang ni dok lam umah x pakai menda ke...

 

pakai la bang oi, tp pakaiannya agak seksa siksi sket ler….sib baik abang beruang ada adiahkan aku kimono dr cambodia, so capai n sarung ajor…

 

korang nak aloevera free ke? cubalah mintak kat abang beruang, tp aku rasa dia dah x buat amal jariah lagi dah, kena beli woii….bapa rega gua talak tau… riki2 around la ye.

 

Comment: 3

Tutup idung!

020320085193.jpg

 

020320085203.jpg

 

bapak busuk la lam lift ni…cleaners baru clearkan sampah from all floors and br bawak turun, wuh…menahan la menutup idung! sampahnya dah takde, tapi tinggalan baunya very the ‘harummmmmmmm’!!!

Comment: 5

Jiran Tetanggaku aka Bloggers…

290220085185.jpg

sayang betul kucing ni ngan hensem boy ku, and abang mmg lah gilakan kucing….malas aku nak marah dia dok situ main ngan kucing… bape puluh kali dah dia pujuk nak bela kucing, tapi the approval from the king hasnt gone through yet. nak wat camne….i m only a queen, the power is in the king’s hand.

290220085190.jpg

n yes we ended up our dating day by having our early dinner kat bawah VA jer…fail laa! aku tengok abang ngan busuknya ngan comotnya, weih meh ler kita makan kat VA jer pastu balik mandi. lagi senang citer.

290220085186.jpg

sambil makan, aku melambai2 ala model kat jiran tetanggaku yang itu itu itu tuuuuu….korang x nampak ke? alah tingkap umah yang takde grill tu! ha tu lah jiran mesyurat tingkap ku! so kalo agak2 nak ajak jumpa ita, pikir2lah dulu, orang kuat aku ni mesti report kat aku dulu..kan ta kan kan kan? hiks…

emm.. excuse me, i ada mesyurat tingkap ngan orang2 atas umah ai plak..

bloggers kat VA ni ramai, kami very the serumpun. tu tak termasuk ngan jiran tetangga di tanah jajahanku, dah katanya aku ketua kampung dema kan…

:P

 

Comment: 9

Wani and TV3…

p2240236.JPG

hatta and hazwani mmg suka white2 concept kat umah dema ni..

oh btw, yang kena shooting arini bukan hatta but hazwani, nama wani dah mula nak naik in the fesyen line.. all the best to you darling

p2240219.JPG

goreng ye wani, jangan x gorenggg….asyik tergelak2 je budak ni tau masa ngah shooting…

p2240235.JPG

p2240230.JPG

keje aku ngan gegirl dok snap sana sini, x leh buat bunyik kang kaco orang je ngah buat keje. sempat hatta bukak bilik dia tunjuk aku sapa membongkang kat dalam..

fiebie – gambo ko ngah tido kroh kroh, sudah ada dalam simpananku … dua ploh sennnnnnnnn!

p2240243.JPG

aku lupa nak tarik gegirl gambo bersama, sentap la little diva kan, that s akak producer tv3 ku yang suka menjadi silent reader. kak akan kuannounce tarikh rakaman kita tu to my readers emm soon soon ye kak..

wani – pasni kita tengok hit sapa naik during ko nye episode ke akak nye episode, matiklah bercompete!

p2240241.JPG

dear frens, i m not into nona ke whi ke mhi ke majalah 3 ke..no no lah. akak x cakap pun lagi apa show nye kan, tunggu la ye nanti akan kuwarwarkan…kan kak producer kan?

yang perlu kau tahu, Wani is in episode 3, Red Diva lak in Episode 6

p2240245.JPG

the tv3 team including one model
umah budak2 ni atas umah aku jer, so turun naik lift dah sampai…jiran tetangga marrr.. sori ye ita, ko block lain dok dendiam :P

p2240237.JPG

program cari menantu? lagilahhhh bukan, saje abang lighting pose his red shirt for u…

Comment: 18