NINJAGO The Ride dan Batman Movie Days tarikan terbaru di LEGOLAND Malaysia!

.

.

NINJAGO The Ride dan Batman Movie Days tarikan terbaru di LEGOLAND Malaysia!

Day 1: The Adventure – LEGOLAND Hotel

legoland hotel

Menjerit suka betul Zeeshan bila nampak Legoland Hotel ni. Abang dan Kakak pun sama excited, even ni kali ke 3 kami sekeluarga datang ke sini. Umpama syurga dunia tempat ni untuk budak-budak sebaya diorang. Tersergam warna-warni penuh ceria Legoland Hotel ni.

IMG_0771

Selesai check-in semua, aku ingat depa semua nak terus naik bilik, rupa-rupanya tersangkut main XBOX games kat lobby hotel ni, layan jer lah depa ni.

IMG_0777

Habis main games, si kecik ni ajak pulak daddy dia main BIG Lego ni pulak. All these you can freely play at the lobby area. The regular Lego also available for them to play, unlimited, lagilah berlambak-lambak pieces dia, ha nak bina apa pun boleh :)

IMG_1904

The excitement begins once masuk dalam bilik, our room is Adventure theme. Memang sangat menarik dan ceria internal decoration dia. The kids love it very much. Ada pulak Welcome Treasure hunt di mana diorang kena carik all the clues in order to open the “treasure box”. Juga ada 1 set of Lego bricks to build with in each room.

IMG_0786

Ini pula their King Bed with view to both their theme parks.

IMG_0783

“Jom la mummy kita turun pegi main” Zeeshan dah tak sesabar ajak aku pi masuk theme parks tu

IMG_0807

Here is the view

IMG_0788

Ini pula their bunker beds, fit untuk 3 orang.

IMG_0799

Siap ada their own entertainment unit.

IMG_0791

He got his own sink too :)

IMG_0797

Of cos all the toiletries are Lego theme

IMG_0800

“Zeeshan nak tidor atas” Imagine selama ni kat rumah tido berkepit dengan Akak, sampai kat sini, dia siap chop nak tido atas sorand-sorang.

Personally Akak suka design macam ni, sebab dia separate kan parent and child beds :) Ada la sket privacy time gitu hiks

IMG_0819

So malam tu the kids semua tido awal sebab tak sabar-sabar nak bangun esok pagi ke theme parks.

IMG_0845

Ini dalam lif, yang bestnya siap ada lagu-lagu berjoget-joget la kitaorang.

IMG_0861

Tapi malam untuk mengubat Zeeshan kitorang turun la jugak pergi ke pintu gerbang LEGOLAND ni.

Day 2: The Fun In The Sun – LEGOLAND Theme Park

IMG_0918

Awal pagi budak-budak ni dah bangun siap mandi semua kejut mak bapak diorang yang tengah sedap lena beradu atas tilam empuk. Terus siap turun breakfast dulu.

IMG_0948

And here we are infront of LEGOLAND Malaysia

IMG_0975

Ha inilah dia salah satu tarikan terbaru di LEGOLAND Malaysia – The Lego Batman Movie Days! Tapi sampai cukup bulan March ni jer, so better hurry up.

IMG_0996

Sempat la kitorang jumpa Batman ni :) Ada jugak Joker, and few other characters.

IMG_1010

We managed to spot the Joker and got some goodies yey!

IMG_1013

Actually kesian Zeeshan, banyak juga games or rides yang dia tak dapat naik sebab belum cukup tinggi, tapi bagus jugak sebab lepas tu dia semangat nak makan banyak all the veges sebab nak cepat tinggi supaya leh main all the rides hehehe. But still a lot he can play with or rides.

IMG_1031

This ride, 3-4 kali kot dia belasah naik

IMG_1046

Ni pun best gak, berlumba-lumba nak padamkan api

IMG_1056

And yes we won! Tapi keletihan RD dan abang sebab kena kayuh laju-laju hahahha

IMG_1115

Zeeshan tu tengah baca the theme park map, nak check nak main apa lagi.

IMG_1143

Antara ride yang diorang naik bertiga. Sebab Abang dan Kakak laju jer diorang pi melenjan naik sendiri berdua jer. Sian Zeeshan tinggal, so dia naik ngan RD or me la kenkadang.

IMG_1232

Dan inilah dia the NEW NINJAGO The Ride!

IMG_1253

So kat sini kitorang jadik ninja kena lawan ngan all the creatures dragon snake bagai, syok wei. Ha ni semua kitorag berlima naik sekali.

IMG_1218

These are the NINJAGO characters

IMG_1085

Jangan lupa to check out their movie too, well actually a live theate. Amazingly done and entertaining, Zeeshan sampai kecut perut takut hehehehe

IMG_1268

Pantang la dia nampak train kan, ha RD kena naik sama

IMG_1260

Ada Lego dinosaur pla tu, memang favorite dia la

IMG_1340

Yang ni kitorang lenjan sekali berlima.

IMG_1375

Darth Vader

IMG_1382

C3PO and R2D2

IMG_1387

Ha sampai pun kat tempat Batman The Movie Days

IMG_1398

I’m Batman

IMG_1401

Kat sini ada memacam aktiviti bertemakan Batman of cos. Tu Abang dan Kakak tengah siapkan some pieces untuk lekatkan kat Lego Batman.

IMG_1416

Akak ko ni kan sempat balik bilik hotel mandi tukar baju bagai hiks, untung dok dekat Legoland Hotel.

IMG_1463

Ha ride yang ni dia tak dapat naik, so jadi la bergambar depan ni jer. So pasni kena makan vege banyak-banyak supaya cepat tinggi. Nak tinggi macam daddy katanya.

IMG_1481

Last but not least, naik boat. RD cakap Zeeshan yang nak drive, ha ntah ke mana pusingnya, nasib baik tak patah balik hahahha In between we break for lunch, we had burgers and fries, solat dan Akakmu sempat balik mandi hahahha. The crowd quite moderate so the queue for the rides tak la panjang menjela, just nice. All in all we had so much fun and memang awesome la LEGOLAND.

Day 3: The Wet Day – LEGOLAND Water Park

IMG_1518

Sama macam semalam, walaupun keletihan la gak sebab seharian semalam menlenjan kat theme park, tapi pagi-pagi lagi the kids dah siap sedia bangun nak turun breakfast. Akak tak yah nak jejerit suh siap pun hiks

IMG_1546

We had a combo tickets, so today is wet wet wet.

IMG_1596

Tapi Akak memang tak bape sangat mandi-manda ni, so cam biasa Akak jadik tukang jaga beg :D

IMG_1571

Dari bilik hotel terus pakai swimming gears jer. Cuaca pun baik terang benderang, panas pun ya gak. Memang sedap la berrendam budak-budak ni.

IMG_1600

Sporting Life Guard sini

IMG_1602

IMG_1615

Abang dan Kakak tak tunggu lama, terus laju explore all the slides.

IMG_1587

RD dok ngekor Zeeshan kulu kilir, kejap main ombak, kejap main slide

IMG_1609

Ha terikut-ikut la style bebudak tu

IMG_1660

Akak dok lepak tepi jer. Ai kan memang tak biasala bebasah ni :)

Let them enjoy the fun. Gambar pun tak banyak, sebab tempat basah-basah kang ade yang tercelup handphone dalam air pulak. Zeeshan pulak sampaikan tak nak balik la! Kena trick dia ajak makan kat hotel, baru la dia ikut naik balik. He actually cried bila kita nak tinggalkan Legoland ni. Even dah sampai rumah nangis lagi, “Nak Legoland!” Penangan Legoland!

IMG_0961

IMG_1029

 

All in all we really had awesome time here in LEGOLAND Malaysia. The kids lagi la dah tanya bila nak datang lagi! Even dah 3 kali, still the excitement, the fun, sama macam 1st time. Memang syok dan teruja, happy budak-budak. Of cos both me and RD happy bila tengok anak-anak enjoy their staying here. Thanks LEGOLAND Malaysia for having us here, till we meet again!

Everything is awesome…

 

Comment: 3