MILO Breakfast Movement

48hours sponsored post

Milo Breakfast Movement1

Semua orang tau bersarapan tu memanglah tersangatlah pentingnya! Tapi tak semua kita dapat luxury to have ample time bersenang lenang menikmati sarapan. Masing-masing bila bangun pagi dah terbentang plan apa nak kena uruskan untuk hari tu. Btul tak? Ada yang nak pergi kerja, nak hantar anak pergi sekolah, nak uruskan itu dan ini, segala macam hal la, hinggakan sarapan pun tak sempat.

Bagi saya, seorang wanita berkerjaya, ibu kepada 3 anak dan juga seorang isteri, bermakna ada 3 main characters saya, so goal utama saya mestilah untuk memastikan saya dapat memikul semua tugas-tugas dalam ketiga-tiga characters itu tadi setiap hari setiap masa. Oleh sebab itu saya sentiasa make sure saya mengambil sarapan yang sihat berkhasiat dan juga segelas MILO so that I will have the energy to start my day as fantastic mum, energetic employee and lovely wife hiks :)

So kita masing-masing ada goal tersendiri, tak kiralah goal tu untuk diri sendiri, untuk orang lain, untuk selamatkan dunia ke dan macam-macam lagi contohnya students inginkan gred yang bagus, sportmen inginkan medal, ada orang inginkan keamanan dunia, ada juga to make the world a better place and so on…

Milo Breakfast Movement3

MILO’s goal pula adalah untuk membantu 100,000 Malaysians bangun pagi dengan hari yang lebih baik!

The MILO Breakfast Movement didorong oleh satu wawasan iaitu untuk menggalakkan rakyat Malaysia mendapatkan pemakanan dan tenaga untuk memulakan hari mereka dengan betul. Setiap LIKE,  SHARE, dan sokongan untuk MILO Breakfast Movement akan menyumbang ke arah 100,000 sarapan berkhasiat untuk rakyat Malaysia. Sempat jugak aku menjadi sebahagian daripada pergerakan ini dan pledge kat sini macam kat atas tu la.

Milo Breakfast Movement5

Tapi apapun goal yang korang azamkan, jom kita sama-sama join MILO di mana kita sama-sama celebrate the most important meal of the day in the Malaysia Breakfast Day di Universiti Putra Malaysia pada 19 May 2013 bermula dari jam 7 pagi. Pelbagai aktiviti sihat akan berlangsung dimulakan dengan Larian Malaysia Breakfast Day, diikuti dengan games-games yang menarik, persembahan menghiburkan dan bertenaga dan of cos a MILO breakfast :)

Jumpa di sana… dan jangan lupa bersarapan dengan sarapan yang sihat dan berkhasiat dan lebih enak jika bersama-sama dengan MILO :) and hopefully we all can score the goals!

Milo Breakfast Movement6

Ooo ini lah sarapan saya yang sempat saya buat pagi tadi sebelum pergi kerja. Instead of beli the ready made fruits salad, saya buat sendiri jer. Selain jimat, I can make sure that the fruits are all fresh dan sudah semestinya its healthy. Just campur with mayonis kacau-kacau siap :) Ni breakfast quickie sebab nak pergi kerja darrr…

Milo Breakfast Movement4

Dan sudah semestinya served dengan MILO panas, baru lah ada kick pagi-pagi nak pergi kerja. Macam yang saya cakap tadi, saya mengambil sarapan yang sihat berkhasiat dan juga segelas MILO so that I will have the energy to start my day as fantastic mum, energetic employee and lovely wife hiks :)

Milo Breakfast Movement2

Tapi esok-esok nak try buat Spinach and Mushroom Quesadillas pulak, nampak sungguhlah sedap. Of cos thanks to MILO Breakfast Idea :)

So what’s your breakfast today?

Advertorial ini telah dibayar oleh MILO.

Comment: 11