S4 – the fun way to travel!

48hours sponsored post

Samsung Galaxy SIV

Sambungan dari post pasal RD nak upgrade S3 dia ke S4 tu, sampaikan aku pun tersyok sama dengan the unique and the new S4 features ni.

S4 S Translator

As you all know, kitorang boleh la dikatakan selalu travel. Last year gi German dan Bandung. This year insyallah akan terbang lagi :) Destination rahsia hiks. Kalu ke Bandung tu ok lagilah sebab bahasa lebih kurang sama, leh paham. Tapi masa kat Germany tu siksa jugak lah sebab ada masalah perantaraan dengan orang-orang sana. Macam ayam dengan itik jer rasanya bercakap dengan diorang. Dibantainya cakap German dengan aku, mana mak nak paham! Kalaulah masa tu ada S4 boleh lah aku guna dia punya S Translator.

Yang bestnya S4 S Translator ni tak perlu ada Internet connection pun tak pe, still boleh guna. Dan boleh translates up to 8 bahasa! Bukan saja text translation saja, even translates dengan voice pun boleh. Confirm kat German dulu kitorang tak sesat kalau ada S4 ni, confirm jugak tak kena tinggal train hehehe. Ingat lagi kejadian kejar train? Kenangan sungguh tu :)

S4 Story Album

Bila dah travel, bukan lagi beratus gambar tapi cecah beribu-ribu gambar kita snap. Tapi macam kurang menarik gambar tu sebabkan macam statik jer kan. Aku found out S4 ni ada feature Story Album yang boleh organise gambar-gambar tu dan boleh create customisable albums come with themes dan layout yang menarik. I LIKE.

The plus point pulak, those ready made template look pretty cool dan yang syoknya aku boleh terus push publish terus ke blog or ke FB dan dan tu jugak.  Cool eh.

Barulah ceria sket cerita travel aku nanti dengan Story Album ni, korang pun sure lagi syok menengok gambar-gambar tu semua, rasa macam korang sendiri yang pergi :)

Terbeli jugak aku S4 ni kang #eh

Comment: 7