Jacob’s Mum’s Little Secret Book!

48hours sponsored post

Jacobs Mums Little Secret Book_Redfamily

Sebagai seorang ibu, lebih-lebih kepada yang baru menjadi ibu, memang tak syak lagi for sure dapat banyak dan bermacam-macam nasihat ataupun tips even nasihat yang kita tak mintak pun tentang cara-cara nak menguruskan rumahtangga, membesar dan menjaga anak, dan juga dalam mendisplinkan anak-anak. Biasanya nasihat dan tips ni datang dari saudara-mara, rakan-rakan, even dari orang yang kita tak kenal pun ada!

Sampaikan kadang-kadang kita pun confused yang mana satu yang betul hahaha. Tapi kita para ibu, masing-masing ada our own little’s mummy secret kann :) Tapi personally bagi aku, apa juga pendekatan yang kita gunapakai, kasih sayang yang tak berbelah bahagi adalah kunci utama dalam membesarkan anak-anak kita dan kebahagian rumahtangga, insyallah :)

IMG_8974

 

Ingat lagi pasal post aku dulu pasal Redmummy’s Little Secrets!? Ala pasal kita ibu-ibu berkongsi rahsia kecil kita sebagai seorang ibu di Jacob’s FB Page.

Setelah berbulan mengumpul semua rahsia para ibu, tibalah masanya Jacob’s berkongsi kesemua rahsia tersebut. Sebahagian rahsia ini sangat amat bermakna, yang lain hanya mungkin menggeletek hati kita dan membuatkan kita tersenyum lebar :)

So kalau korang nak tau all these wonderful little secrets, bolehlah dapatkan buku exclusive  “Mum’s Little Secrets” dari Jacob’s yang boleh didapati bermula dari 1 September ni. Tapi since buku ni exclusive, cara nak dapatkannya pun kenalah exclusive jugak kan…

photo

Bersempena dengan gegak gempita buku istimewa limited edition Jacob’s Mum’s Little Secret, aku pun ada jugak berkongsi sedikit petua2, kadang2 petua tu aku dapat dari mak aku, dari abah aku, dari my mak mertua too and family, banyak sumber jugaklah.

So bersempena dengan the hot contest earlier before juga, I was invited to do the Mum’s Little Secret di konti SinarFM, Astro, along with that ialah Puan Maimoon orang kuat Hotairbaloon dan diinterviewed by Kak Bed (Abby Fana). Menariknya, recording rahsia the Mum’s Little Secret telah ke udara di SinarFM pada 28th Aug jam 11pagi.

photo (2)

Apa yang perlu korang buat untuk dapatkan buku ini ialah – hanya beli mana-mana produk Jacob’s yang bernilai RM15 ke atas dan poskan resit pembelian tadi bersama-sama dengan redemption form bermula dari 1 September sehingga 30 September 2013 ni. Tapi kena cepat sebab hanya ada 20,000 naskhah edisi terhad “Mum’s Little Secrets” yang akan diberikan!

By the way, the redemption form is available in-stores dan juga online dari Jacob’s FB Page.

Plus all the nasihat yang korang terima tu, jangan lupa utamakan makanan yang sihat untuk keluarga kita, dan salah satunya this healthy Jacob’s biscuits.  Dan untuk teaser, buku petua Mum’s Little Secret yang dicanangkan itu, ada pada tangan saya sekarang, the contents memang wonderfully reading, buku yang akan korang simpan sehingga ke anak cucu, buat panduan depa for the next coming years.

You should have it and participate the redemption, bukan suruh bayar pun, bagi percuma lagi tuh!

Khidmat pesanan masyarakat Jacob’s is brought by Redmummy.com

Comment: 8