Transitions

Transitions® Signature™ Lens peneman saya setiap masa!

.

IMG_5432

Sebagai ibu dan isteri dan juga berkerjaya sepenuh masa ditambah pula berblogging, aku memang ligat ke sana ke mari. Macam-macam hal kena uruskan, dari family, personal ataupun official matters or even blogging events, tak kira cuaca dan tempat nak tak nak akak kena harung buat. So keluar masuk rumah, driving, indoor or outdoor events, Transitions® Signature™ Lens menjadi peneman saya setiap masa.

IMG_9645

Personally saya sangat selesa dengan kualiti lens nya dan yang utamanya its transitions yang mengikut tahap UV yang diterima dan sekaligus menjadikan penglihatan akak lebih selesa dan nyata.

Menggunakan new patented photochromic dye formulation, Chromea7™ dan ini menjadikan Transitions® Signature™ lenses lebih reaktif kepada kepada cahaya tidak langsung seperti cahaya yang dipantulkan dari bangunan, tingkap, jalan raya dan lain-lain permukaan. FYI, photochromic lenses are lenses that darken upon exposure to UV light (sunlight), and return to clear when indoors.

Dan bila tiada cahaya matahari, macam akak duduk dalam toys shop atas tu temankan Zeeshan, as you can see ia menjadi clear without any tint at all. Ini sangat penting sebab ia menjadikan penglihatan akak lebih selesa dan setiap benda dapat akak lihat its true and vividness color dan detailsnya tanpa any kelam.

IMG_1586

Bukan sahaja lebih reaktif kepada kepada cahaya tidak langsung, dengan Chromea7™ of cos menjadikan juga more reactive lebih-lebih lagi kepada UV light, sudah semestinya la kan dan lebih responsive dalam keadaan hot climates. Kadang-kadang akak kena pergi buat site visit, nak tengok progress renovation dalam keadaan panas berdenting, this lens just turns to the right shade, dan ini yang akak mahukan!

Tak kira la kat mana kita berada even kat construction site macam akak ni berhabuk bagai, akak still dapat tengok dengan terperinci. Even direct sun light ke arah muka akak, I can still see clearly kerana teknologi Chromea7™ menghalang 100% of UVA & UVB rays! It optimises the amount of light that reaches our eyes, reduce the glare and eye fatigue and strain for more effortless sight!

IMG_1537

Dan yang mengkagumkan bila it fades back to clear state even faster. Even better bila nak membaca ataupun menulis. Nampak clear tanpa ada penghalang. Specky will knows this feeling :)

Actually akak tengah amik note amik price, tengah buat kira-kira bajet untuk beli toilets accessories ni. Macam akak cakap, tak kira family, personal ataupun official matters or even blogging events, Transitions® Signature™ Lens suits me very well and perfectly seamless dari denting matahari di siang hari ke kelam senja di sebelah petang hingga ke gelap di malam hari!

IMG_5415

Transitions® Signature™ Lens bukan sahaja to protect or correct our vision, tetapi to enhance the way we see the world. Try it yourself and you’ll see what you’ve missed!

Khidmat pesanan masyarakat Transitions Optical is brought by Redmummy.com

Comment: 9

Penglihatan lebih baik dengan Transitions® Signature™ Lens!

.

IMG_1467

 

Macam akak mentioned in earlier entry, akak actually dah pakai transitions lens bertahun-tahun dah. Basically yang baru ni is my 3rd pair which is the advanced Transitions® Signature™ Lens. Yang dulu punya 2 pairs tu were Transitions Original Lenses. Seriously I can feel lot of difference between these 2 generations. This pair with Transitions® Signature™ is much much better and clearer compared to those earlier pairs.

Tak kira panas berdenting, I just love the way the lens transitions to darker shade. It does not only simply turn darker but it turns to the right tint depending how much UV it gets. Ini secara tak langsung membuatkan penglihatan akak menjadi bertambah baik walaupun berdiri macam atas tu di bawah direct sunlight, sebabnya those lens menghalang 100% of UVA & UVB rays. No more squinty eyes for me ;)

IMG_1544

Dan apa yang akak paling suka sangat tentang Transitions® Signature™ Lens ialah its clear state lens, memang lah sangat clear, as clear as crystal. Boleh tengok gambar akak atas tu bila mana akak dalam kedai indoor, tak de cahaya matahari langsungkan, it becomes as clear as normal clear lenses :) Ini membantu my sight menjadi lebih baik dan sekaligus memudahkan dalam apa sahaja pergerakan akak dalam aktiviti harian, dalam keadaan apa dan di mana sahaja, macam ni hah ngah pilih sinki lah jubin lah huh memacam.

So, get one for you too!

Comment: 7

Beautiful view with my Transitions® Signature™ Lens!

.

IMG_6756

Korang ingat lagi pasal my previous post about Transitions® Signature™ Lens? Any of you yang dah mencubanya?

Actually I’m so glad I got a pair of Transitions® Signature™ Lens. This pair sangatlah selesa untuk pemakaian seharian akak, outdoor terutamanya kerana ianya dapat mengurangkan those uncomfortable glare. Kalau kat tepi swimming pool temankan anak-anak mandi, matahari pagi punya silau jangan cakaplah, but korang boleh nampakkan kegelapan Transitions® Signature™ Lens tu bertukar. So it really block those glare, and I can peacefully enjoy my beautiful morning view tanpa gangguan cahaya matahari terik :)

IMG_1979

Dan bila masuk indoor, bertukarlah lens ke crystal clear semula. With this perfect pair, ke mana akak pergi samada keluar lunch or even travelling, akak tak lagi perlu to carry both sunglasses and spectacles, bermakna jimat space for my handbag :)

IMG_9957

Kalau korang perasan, yang gambar pertama tu the transitions only to mid tint lens sebab akak berdiri not directly under the sun but under the shade. Dan apabila akak keluar to do site visit under the sun, the lens became darker. Apa yang lebih meyakinkan ialah Transitions Optical benar-benar menguji Transitions® Signature™ Lens mereka di lebih dari 200 keadaan kehidupan sebenar dan lebih dari 1000 senario di seluruh dunia untuk memastikan produk ini memberikan manfaat sebenar kepada kita pemakainya, tak kira apa sahaja persekitarannya!

Khidmat pesanan masyarakat Transitions Optical is brought by Redmummy.com

Comment: 11

Transitions® Signature™ Lens!

48hours sponsored post

IMG_9790

This is a Transitions® Signature  Lens spectacle dan Lens nya mempunyai Life360 . Transitions® Signature™ Lens spectacle adalah satu dari jenis spectacle yang mesti wajib ada dalam stok spectacle akak.

Transitions® Signature Lens yang bahasa lagi mudah paham, bila under sunlight akan jadi gelap lens nya dan kalau indoor, akan terang, the tint of the lens ikut penyesuaian keadaan kita berada, either indoor or outdoor.

IMG_1990

The Transitions® Signature Lens help block 100% of UVA and UVB rays, boleh fit to any frames and paling penting, sesuai dengan semua umur, termasuk kanak-kanak. Simple thing satunya nak menjimatkan isi dalam handbag, tak perlu bawak 2 jenis spectacle cos the Transitions® Signature Lens adalah 2 dalam 1.

So wahai mak mak, ini masanya tukar your anak’s spectacle to the Transitions® Signature Lens. Depa kat sekolah tu kesian pakai satu jenis spectacle je kan, bila ada outdoor, pun spek tu jugak, berpanas menahan, but bila depa pakai transitions lens, takde lah masalah silau panas lagi dah. It helps their sight and movement jugak.

IMG_2576

Tengok RD have to squinting under the sun hiks, but me not effected pun silau matahari tu so can take selfie cantik-cantik :)

The Transitions® Signature Lens developed from Transitions Optical’s Latest Patented Chromea7 Technology yang juga diuji secara eksklusif dengan measurement methodology Life360, yakni satu jenis lens yang reactive kepada direct dan indirect light tak kira darimana kedudukan kita. Menjadikan lens yang kita pakai ni reactive to UV light, jadi dia akan jadi mid tint jika di tempat yang partially sunny, cloudy, rainy even under shades as long as ada UV. So bila takde UV at all contohnya indoors, terus ia bertukar menjadi crystal clear :) . Dengan Chromea7 technology ni, the Transitions® Signature Lens memastikan produk ini memberikan manfaat yang sebenar kepada pemakai tak kira apa jua keadaan kehidupan sebenar samada outdoors ataupun indoors.

Transitions® Signature telah diuji in over 200 real life conditions, 1000+ scenarios merata dunia dan masih terus diuji lagi dan lagi. Sama ada scenarios mereka mengadap matahari atau facing away from the sun.

Transitions® Signature Lens bukan sahaja untuk protect vision kita tetapi secara tidak langsung membantu kita melihat dengan lebih luas dan nyata. Ini adalah kerana dia punya fast fade back speed dan fully clear samada outdoors atapun waktu malam, kita dapat melihat clearly untuk outdoors. Tapi penglihatan outdoors adalah seperti satu keistimewaan kerana silau matahari menjadikan ia sukar bagi kita untuk melihat dengan jelas sesuatu keadaan yang terperinci atau keindahannya sebab terpaksa kecilkan mata kita macam RD tu ataupun memakai sunglasses. Masalah untuk sunglasses pula, the scenery yang indah tadi jadik kelam dan gelap pulak.

On top of that sunglasses semua tu takde power, oklah you akan cakap boleh je letak power but back to simple thing yang I could carry 1 item rather than 2, kan lebih senang pakai transitions lens. Sekali harung je, tak yah risau nak pakai cabut the spectacle and the shades, coz with the transitions lens, siang malam pun pakai yang sama jugak.

IMG_2618 (2)

I actually dah pakai the transitions lens bertahun-tahun, the one I m wearing now is the 3rd pair which is the advanced Transitions® Signature Lens. The earlier 2 pairs were Transitions Original Lenses. Personally this pair is much much better and clearer compare those 2. Really worth it :)

Seronok betullah akak bila sekali lagi untuk tahun ni akak berpeluang pulak pakai the Transitions® Signature Lens, market sekarang semua nak keja senang, mak pak ke anak-anak, orang muda, tua, make your life easy, I can see and feel the differences of my view after wearing this transitions lens.

This post is not the end yet, akak banyak nak cerita lagi pasal transitions lens, about my activities while wearing the Transitions® Signature Lens, specially during my outdoor times. To get to know more about the product, please hop up at the http://www.transitions.com/en-my/products/transitions-signature/

Being me, or you also boleh tengok macamana your vision, check out on the person wearing them at http://www.transitions.com/en-my/virtual-viewer/

Semestinya, you can get your transitions lens at any of your preferred optical shops or find it here http://www.transitions.com/en-my/where-to-buy/

More to come on the transitions lens in my next post, this to be continued, specially akak nak letak gambar-gambar the changes of tint depending on different light conditions :)

Personally akak rasa my view with Transitions® Signature Lens now lebih jelas dan rasa lebih terperinci tak kira di mana saja, outdoors ataunpun indoors. Its look cool and vogue on me too :) I personally would recommend korang to test it out. Believe me, you’ll see differently with Transitions® Signature Lens :)

Khidmat pesanan masyarakat Transitions Optical is brought by Redmummy.com

Comment: 9