Up Your Game

The Finalists for Axiata Up Your Game!

48hours sponsored post

Oh frust!  =(   Video Axiata Up Your Game Challenge kak merah tak terpilih untuk masuk dalam finalist pulak. Dok ngaper, tahniah untuk 10 yang berjaya masuk ke final, a contest yang open to all Malaysian and Indonesian citizens nih!

Jadi jadi jadi, kerna 10 videos yang creative inilah, makanya mereka layak untuk kita vote, voting sekejap jer tarikhnya dari 28th March lepas till 4th April nih jer.

Pastu bila korang dah votes, yang the top 3 pula  dengan highest public ‘Vote Up’ akan menjadi Gold, Silver dan Bronze winners serta boleh membawa teman untuk ke VIP Experience di Semi-Finals and Finals termasuk hotel stay lagik dan macam2 lagi special gifts from the organizer dan sponsors of the event! Perkhhhhhh!!!

Ketiga-tiga pemenang ini akan diumumkan pada tarikh 9 April ini! Semakin hampir dan so so, vote lah pilihan korang. Cara mudah, since korang pun dah biasa dengan voting2 nih kan:

Pergi sahaja ke www.axiatacup.tv dan click the tab ‘Up Your Game’. Lalu, tengoklah the 10 videos yang ada lesss than 1 minute, ada yang over 3min lebih pun ada. Pilih mana yang korang firasatkan wajib untuk menjadi the Top 3! Pilihan aku pun dah ada jugak! Vote Up tu jangan lupa click kay!

Sebagai penutup akhir kata, aku ada personal note untuk Dato’ Lee Chong Wei!

LCW2

Alo alo Dato’, jomlah sama participate in Axiata Cup, takkan mahu rehat panjang Dato’, saya fan Dato’ nak juga tengok you on the gamelah, jangan gantung rehat itu racket loorrr! pehlisss…

Khidmat pesanan masyarakat Axiata is brought by Redmummy.com

Comment: 5

Up your game!

48hours sponsored post

RB_badminton

Aku rasa rata-rata rakyat malaysia suka main badminton dan dah jadi favorite sport kita di masa lapang kot. Kat rumah masing-masing for sure ade raket tergantung punya. Siap dah berhabuk kot sebab lama tak main hiks.

Abang_Kakak_badminton

Abang dan Kakak love badminton very much. Setiap petang Sabtu diorang ada kelas badminton kat sekolah. Kadang-kadang kalo kelas cancel, muncung muka budak dua orang tu! So bapak diorang la terpaksa layan diorang main pulak, barulah ceria balik.

RM_badminton

Even aku pun layan main badminton, gaya kalah LCW :P

So alang-alang kitorang suka main badminton, kebetulan pula ada Axiata Up Your Game contest, laju jer anak aku dua orang tuh suh masuk contest. Abang siap cakap, “Kalau kita menang RM5 ribu tu, kita  kongsi sorang seribu ek mummy”. Punya la bercita-cita tinggi budak tu hehehhe.

Yup memang betul, hadiah tempat pertama, RM5 ribu tunai berserta VIP invites ke semi finals dan Finals Axiata Cup yang akan berlangsung tak lama lagi. Kedua RM3 ribu tunai, juga dapat invites dan ketiga RM1500 tunai juga berserta invites.

Axiata_UpYourGame-Prizes

Nah ni dia kitorang punya submission to the contest. Tak menang 3 ribu, 5 ribu pun jadilah hiks :)

So korang pun nak join contest ni ke?

Senang jer. Just shoot video korang main badminton in the most creative, interesting and fun ways dan upload the video ke Axiata Up Your Game contest site.

So are you up for this Axiata Up Your Game challenge?

Khidmat pesanan masyarakat Axiata is brought by Redmummy.com

Comment: 7