Ringgit to Rial…

selain dari ibu n kakak sirman yang akan ke umrah next week..ada jugak orang lain yang akan bertolak ke umrah hari ini.

kerana itulah macam biasa aku pi lagi money changer, tukar duit to Rial for my abah utk dibuat belanja.

this time around, actually tetiap taun pun mak abah aku pergi…but this year my Abah is going to Umrah wt my big brother. remember, my mom kan akan hantar seorang anak dia setiap tahun ke sana. fully sponsored by mak. takpe duit yang mak sponsor kan tu pun ada sket dari kami duit anak2….berkat gaji memasing. kalau mak dah sihat, bulan puasa ni mak pergi lagi, kalau x sihat, dapatlah kami beraya ngan mak abah sebab setiap taun mmg mak aku hanya beraya di Mekah.

I think next year is my 2nd brother’s turn to go for Umrah, cukup 4 anak yang pergi. yang lagi 4 mungkin kena pergi hasil usaha daya duit sendiri. Mak kata mak hanya hantar 4 anak yang kurang berkemampuan, yang lagi 4 boleh mampu utk ke sana. tapi kalau Mak ada lagi rezeki, dia akan pastikan kesemua 8 anaknya dihantar olehnya menemani either Mak or Abah. korang paham x ni?

 

Just to recall – gambar lama last year, this is my first brother yang nak pi umrah, very diff ngan adik merah dia :) . Not so details story about him ada kat sini.

I hope to catch them kat klia …so later all!

 

 

 

Comment: 2