Red Together…

saya dalam keter menunggu 3 cinta hatiku..wah ayat x leh jalannnn

ini lak cite smlm, kan cuti for selangor n some states, so sirman kan mengabihkan masa dok kat umah layan anak2 anto sekolah bagai. since dia pi ngamik abang kat sekolah wt cik gegirl, aku pun tunggu lah kat lam keter, near by makcik caterer. bagi can abang pilih apa yang dia nak sendiri for his buka puasa.

there the 3 anak beranak lintas jalan, 10min aku tunggu baru depa sampai…

abang pilih itu ini, owner gerai ni melayu dok speaking mandarin ngan dia, abang x nak jawab cam biasalah, kuasa dia nak melayan orang cakap cina ngan dia

so aku ckp lah ‘dia ni mmg lam mulut dia ada emas tu yang x nak ckp cino’

MOMMY!!! jeling2 abang marah, yelah sorry lah bang, mak kutuk abang depan abang lak tu kan

eh betul tau aku mintak mahap kat abang, sbb ‘terkutuk’ dia hiiksss

len kali jangan buat gitu tau mommy… :)

pas amik lauk kat makcik caterer, she s femes already…ramai dah terjah dia kan ..

aku dok nunggu apa ke lama benau diorg ni dok nengok apa lak…

hemm nengok orang jual bunga api

ai gave my look to them already, kalau bunga2 api yang lidi tu x pe lah gak, aku sendiri ada blogger yang tokan supplykan last year…siap anto ikut klcc’s bridge lagi hahahahhaha shhhhh… tapi tang ni, x tau lah, depa dok pujuk2 beli, abang specially. and being sirman…mana boleh x bagi kan. tp dia amik yang paling cekai je lah. so abih buat hwork boleh melayan…

actually aku bagi one kind look sket kat abang jual bunga api ni, dia pun masa nak jual kat sirman muka dia pandang semacam je ngan aku. mmg nampaklah muka aku yang x berapa setuju sgt kott. budak2 ni kalau bunga api kita boleh tengok lah halalkan jer, nama pun raya tp kalau mercun all sort of that mmg aku x kan bagi, mau naik angin bunga api aku tu kang kat depa. jangan kan depa, kat apak depa pun mau aku naik angin gak…

best main bunga api ni kat umah bertanah, umah atas langit main mana best. so we usually play kat umah toknek depa lah…dapat lak sepupu sepapat ada sama, mesti lagi meriah.

seronok main ni, aku dulu main masa kekecik kat Sekolah Alam Shah…hemm, terimbas lak kenangan lama.

Comment: 24