Redmummy sombong!!!

ada sebab napa kita x nak jwb hp kita tuh kalo orang tepon

1. coz kita ngah buzy, rasa alah cik mek tepon, x penting kot, kalo penting sms je lah, org ngah bz kejer

2. orang yg tepon tu bukan ahli keluarga kita, kalo family kita tepon or org2 yang terdekat ngan kita haruslah meloncat kita menjawab tepon kan..

3. we have sms, some ppl sakit ati diganggu bila ngah tidur ke ngah buat keje ke ngah berak ke, ko x leh sms ke? kot lah urgent x urgent sgt pun, x geti2 ke nak sms kan?

My rule is simple, kalo ko rasa tahap persahabatan ko ngan aku ala2 malu kucing je kan, pls sms je lah. janganlah main terjah tepon aku sepanjang masa. orang x tau yang masa ko tepon gegar2 setakat nak tanya  kabar borak2 biasa all related things yang x urgent tu, org ngah bz ngan anak beranak,aku ngah suap abang makan ke, ngah pakaikan laki aku seluar ke, ngah eyak or mandi junub ke..ha gitu…

pastu kang kuor la statement ‘sombong berlagak kak red tu, aku tepon x nak jawab’

sama gak issue YM, akak x jwb tu means akak bz lah kan..kalo akak x bz mesti akak melayan. lambat ngan cepat je dik. orang banak pinak cam aku ni, kadang2 x dok depan pc…tu lah kekdahnya…

email pun bih kurang sama gak lah, ai reply all of your emails, antara cepat ngan tidak jer. kalo setakat nak suh masukkan lam Red Reddies and Planet Red, mmg aku x jwb lah, terus aku mskkan jer..tp kalo borak2 kosong nak tanya esok kak red pakai baju merah ke, mmg aku jwb email tuh. cuba korang pi jenguk spam box korang, kompem la ada dalam tuh, x caya? sejarah sudah banyak terbukti mar…

on another case, ai offered a stranger my 2 cents help, after few days later ai got a remark from this stranger ‘redmummy tu berlagak sombong!’

oh pls….. no thanks for my 2 cents help sekali dapat kutuk daaaaa….

that s the beauty of being redmummy :) (ala2 x melayan kang orang kata sombonglah. ya waduhhh!)

celebrity blogger, the ‘benefits’ that ai have to face and pay…

redha je lahhhh kan.

Comment: 27