Resepi Litter Box…

IMG16562 jilat lah reddy badan ko kasi kering yer….

budak nih baru pas mandi, aku dah lap, tp mana leh jam2 tu gak dry kan, aku nak gak keringkan ngan hairdryer aku tp tiap kali aku pakai kat rambut aku pun depa dah mencanak2 menyorok lari, apatah lagi kalau aku keringkan kat badan dia…

so biar kering naturally gitu..

oh rambutku – by reddy :)

IMG16578

sejuk ko ek

terketar2 mengerekot

kalo time ujan petir lagi lah penakut

kat mana aku dok kat situ lah dia ngekor aaaaa

IMG16607

ha ini baru first stage utk grass ubat/makanan kucing yang dibeli yer..katanya lam 2,3 hari daun2 rumput tu menaik, kang dah naik aku promote lg di sini…

so far cam jadi tak jadi jer sirman ni buat

aloo napa tak jadi lagi nihhh

IMG16663

ha tak pandai yang kecikkan si Reddy, keje nak mengkokak si Kemek jer pdhal awak tu dahlah cinonit. sekali Kemek ngap, sekali tu gak ko bersepai lari satu umah. udah byk kali gak aku anak beranak kena leraikan depa 2, sbb Reddy sibuk nak ikut celah Kemek, dia kurang kasih sayang mak pak kot tu yang mengekor je mana Kemek pergi. ikut takpe gak, tp dok sibuk nak kokak2 orang tu

sakit ati wooo…

IMG16612

yang ni jenis pasir Reddy, ada crystal2 gitu…harga RM13.90

crystal pun ada 3 jenis, yang berkotak yang berkiub, yang bulat2 bola, tp semua aku dah tried. for reddy and for me yang aku berkenan hanyalah hok bulat2 bola…

tu kalo Kemek buat dajal punggah pasir crystal dia, memang saje je nak kena penerajang Reddy.

IMG16610IMG16609

hah ini pasir yang Kemek pakai..FIDO, ada bau2 epal gitu, harga RM15.50

pas dia ek eek lam tuh, kucing akan kambus kan ek ek dia, so nanti ek ek tu akan membulat lah lam pasir tu gitu. bau takdak, jadi dry lah. ader pahemmmmmm…….satu ari 2 kali aku akan tapis2 pakai penapis pasir tu lah, coz ek ek yang dah membulat tu nanti kita buang lah. tak renyah lah.

rajin ngan idak jer…

kalo tak rajin, tak yah bela kucing. yang amik job bersihkan litter box depa, aku ngan abang, tp abang pun ikut mood, kena diketuk baru keje jalan.

ye arini kita bagi resepi pasir kucing ye puan2…

masukkan satu sudu pasir

ke dalam kuali…gaul gaul…

hahahaahhaha….hoi! resepi pasir jadi resepi masak plak!

Comment: 11