Republish of Blogging Tips n The Top Secret…

IMG00377-20100413-1008

hey hey…i received too many emails asking for the blogging tips, specially sebab citer RM kuor di Harian Metro (thanks Siti, ai lap lap lah). But due to overwhelming hits from the story in HM, nak pecah aku nya inbox, too many emailssssssssssssssssssssss, serious dude banyak gilerrrrrrrrrr korang nak kan blogging tips.

ok camnih

sementara saya belum rajin nak menceceh dalam blogging tips yang terbaru, why not korang baca dulu blogging tips or story bout RM yang lama nih, wpun kisah Rahsia RM tu dah setaun yang lalu, but masih bolehlah dipakai. aku x laratlah nak buat satu lagi entry yang sama, yang updatenya pun only on the figures not the tips. But tips yang saya bagi dalam HMetro memang uptodate cuma korang tak yah lah ikut tips buat entry sampai 10 tuh, pening korang kang.

FYI, photos were taken like a month ago, i refused the photographer to come to my house, so i got my helper to snap the photos for us, without Sirman (tak yah tayang laki gitu ahhahahha). ada jugak aku bagi gambo ngan Sirman, but reporter tak pakai, eloklah pung, kang lagi kecoh …hahahah aku kedekut laki!

nuffnang_0001

Just that ada correction nak buat from the write up:

1. saya bukan pemenang untuk Top Parenting di Singapore, but yes I was the finalist.

2. Janaan RM10k per month bukan setiap bulan, kadang2 bulan ni lebat kadang2 bulan tu tak berapa lebat. Max i got is  more RM10k yes it s true.

3. Income doesnt come from Nuffnang only but also from the personal advertisers yang come straight forward to us.  Yes i m contracted with Nuffnang but for some reasons saya juga boleh ambil certain product as a promo/iklan in RM.

4. Tak ada lagi versi 8 -10 entries per day yer, tak mampu dah mata dan plotak menahan. skang max pun 5 entries jer, paling koman 3 tu kira kawtim adalah. but weekend mmg lam 1-2 entries per day jer. wkends orang ramai rehat. Versi 10 entries per day tu dah lama aku pencen sejak 2 yrs ago rasanya. so long ody.

5. RM’s potluck with readers was held on 2008 not last year.

6. Tips dari number 6 (from HMetro) sepatutnya applicable to those yang suka buat entries banyak, yang satu entry per day pun x per. x semua orang boleh jadi macam RM. aku giler menulis :) tak sangka lak reporter pi letak. adoii.

7. RM’s readers blom 4 juta, baru 3 juta lebih jer, and Sirman’s age is 37 this year, motip laki aku umur muda 2 taun jadi sebaya aku plakk

8. RM ujud dalam blogging sejak 2005 ye bukan 2008, tapi dari blogspot berpindah ke domain sendiri adalah pada tahun 2008.

nuffnang_0002

Jadi mewah tulis blog

N of cos memang RM is one of the best blogs for you to park your advertising/product/services, do Contact Red if berminat untuk mendapatkan parking advertisement di RM. Our team in RM (either RM or Sirman) will get back to you. We usually reply your email within 24hours jugak. Ahah new readers in RM, get to know RM via this entry – Teori Tab di RM, ni baru buat last week so you can understand on the Tab lam RM nih.

Thanks all for the congratulations wishes, wpun ini bukan pertama kali RM dijaja dalam media but kena gak buat entry nih coz ada fakta yang tersilap gitu. sket je lah, tak lari dari tulisan asal reporter. so if anything, pls Contact Red kay.

The 2 fav links for new readers to read:

http://redmummy.com/category/blogging-tips-personal-touch-by-redmummy-com/

http://redmummy.com/2009/04/17/rahsia-redmummy-to-be-on-top/

My twitter is twitter.com/redmummydotcom – ini live aku jawab terus :)

FYI, my income is from the ads in side bar, top, bottom bar, and of cos the dedicated advertorials (ni payment mmg huge) no such click click tu yang oi….pernah korang tengok aku suh korang click? where got such thing…halahaii.

Jadi mewah tulis blog

Comment: 140