Selepas rahsia RM dibongkar di HMetro…

berry 213

Lama ke bila nya ek aku tak letak gambo ngan gegirl, my gf yang sukaaaaa sangat bergambar. we usually went out from house together2, but she will then send by Sirman to kindy, aku terus pi kerja.  Sirman x kuasa lah nak layan kitorg the girls nya pangai yang suka bergambar, nak suh amikkan pun kadang2 malas je pakcik tu, katanya pagi2 kan.

dahlah pagi tu dia balik2 dari anto Abang from school bawak HMetro tekejut badak melompat aku baca. jangankan korang, aku mmg tekejut ko bacaa….sbb byk fakta yang tidak tepat. mbe masa aku jawab i was in hurry, i was late for a meeting  wt the reporter by berpuluh2 minit, coz aku kena kidnapped ngan NN for one event. unplan one. rasanya the interview was done last month, quite a while gak.

so tu yang ada fakta yang tergelincir but saya dah betulkan dalam entry ini yer. tolong baca betul2 entry nih coz fakta2 yang tak correct harus diannounce.

berry 217

Sweet little girl…

for that morning, i woke up very early, 545am ke gitu coz nak terkencing, dah alang2 bangun takkan nak tidur balik, so aku siapkan bfast anak2 aku and siapkan abang to his school. pastu aku baring jap buat lelap2….Feeling balik kerja semalam sangat best, bila dapat sampai rumah waktu matahari terbenam. dah berminggu sangat aku asik balik malam coz kena buat MFB treatments. As i said, my therapist is on leave, tapi aku ada sebab lain jugak, so kira nikmat betullah dapat sampai umah awal. itupun tak dapat nak callo sharp, after 6pm gak redah jem tun razak.

berry 222

went to Mesra shop to get our lunch, i grabbed 2 pcs of HM for our portfolio, giler aku dok sorokkan from my keligs to know. but ingat diorg tak smart ke hahaaa, pagi2 buta kawan2 opis aku dah start spreading the news. macamlah ni first time kuor dah berpuluh2 time pun kuor newspapers, but sebab ada gambo aku kat front page tuh iskk…

btw saya letak semula correction dari HMetro yang silap diperdagangkan…just in case korang malas nak baca entry yang aku dah repaired tuh. tak sedaplah kalau orang ingat fakta2 tu betul…

1. saya bukan pemenang untuk Top Parenting di Singapore, but yes I was the finalist.

2. Janaan RM10k per month bukan setiap bulan, kadang2 bulan ni lebat kadang2 bulan tu tak berapa lebat. Max i got is  more RM10k yes it s true.

3. Income doesnt come from Nuffnang only but also from the personal advertisers yang come straight forward to us.  Yes i m contracted with Nuffnang but for some reasons saya juga boleh ambil certain product as a promo/iklan in RM.

4. Tak ada lagi versi 8 -10 entries per day yer, tak mampu dah mata dan plotak menahan. skang max pun 5 entries jer, paling koman 3 tu kira kawtim adalah. but weekend mmg lam 1-2 entries per day jer. wkends orang ramai rehat. Versi 10 entries per day tu dah lama aku pencen sejak 2 yrs ago rasanya. so long ody.

5. RM’s potluck with readers was held on 2008 not last year.

6. Tips dari number 6 (from HMetro) sepatutnya applicable to those yang suka buat entries banyak, yang satu entry per day pun x per. x semua orang boleh jadi macam RM. aku giler menulis :) tak sangka lak reporter pi letak. adoii.

7. RM’s readers blom 4 juta, baru 3 juta lebih jer, and Sirman’s age is 37 this year, motip laki aku umur muda 2 taun jadi sebaya aku plakk

8. RM ujud dalam blogging sejak 2005 ye bukan 2008, tapi dari blogspot berpindah ke domain sendiri adalah pada tahun 2008.

********************

Lega actually bila dapat tulus kan sesuatu, tapi untuk jutaan lagi pembaca HMetro yang mungkin tidak singgah di RM, wallahualam, i cannot help it, so this is the best yang saya boleh buat. fyi, this doesnt mean saya kena kerja ringan yek, sentiasa jugak ingat masa berada di bawah dan terus usaha2…sebenarnya aku x yah nak buktikan apa2, coz my loyal readers yang dari zaman blogspot korang dah tau susah payah aku naik. kendong anak kulu kilir pi event, dari start amik gambo pakai motorola phone cokia tu sampai ke DSLR sirman ado, dari sesenduk bawak ke setempayan.

So berusahalah yerk, park your blog n register to Nuffnang and insyallah ada lah satu hari nanti rezeki kamu menjana pendapatan hanya dari blogging sahaja.

Comment: 57