My best Hada Labo…

I love skin care products, or even make up, so this entry is specially created for a 48hours sticky mode basis :)

Prolog: anak yang cinta pada kecantikan wajah ibunya, wpun tanpa make up tapi dia tak tau maknya pakai skin care terbaru, ater…nak bagi ala2 comei :) Sirman yang sokmo berahi melihat wajah isterinya yang semakin hari semakin jelita, wah katanya yek, ai x main lah puji2 diri sendiri. cakap direct je sirman kat blog ko, apa nak malu, bukan bini orang lain…

anw, the 2 boys in my life, kurang mengerti dengan dunia kewanitaan yang saya pegangi.

IMG_0314

Rahsiaku adalah – Hada Labo

I m very sure, most of you memang tak ramai yang tau pasal Hada Labo ye dok? Asal usul Hada Labo- it comes all the way from Japan and ape ke pulak meaningnya, ahah! Hada is Kulit and Labo is Makmal.

Tell u the truth, aku memang suker jer ngan skin care product from Jepun nih coz aku tau and percaya sangat yang orang Jepun suka produce skin care products menggunakan barang dari alam sekitar yang definitely sangatlah sesuai ngan kulit Asian kita nih.

Apa yang paling menarik  bagi saya mengenai Hada Labo adalah falsafah jenama ini.

Like its philosophy “Perfect x Simple” “Sempurna x Mudah” Hada Labo memegang kepada slogan hidup “tidak lebih, tidak kurang” dimana barangannya di kilang di bawah kawalan makmal yang ketat dan semua bahan yang boleh membebankan kulit seperti alcohol, warna, haruman dan minyak mineral disingkirkan. Hanya ramuan yang berkesan untuk kulit dimasukkan untuk memastikan ia memberikan hasil yang baik.

IMG_0295

Hero dari rangkaian yang akan ku perkenalkan hari ini ialah Super Hyaluronic Acid Lotion. Produk ini adalah lotion no 1 di Japan dan mencapai rekod jualan 1 botol setiap 4 saat. Wow inilah rupanya rahsia kecantikan wanita Jepun. Bayangkan kalau 1 jam, sudah berapa botol yang berjualan?

Korang mesti ingat Super Hyaluronic Acid Moisturizing Lotion adalah pelembap. Salah. Lotion dalam skincare di Jepun adalah = toner.

Cara guna?
it is very simple process…you just wash your face ngan cleanser.

IMG_0298

Rinse thoroughly :)

IMG_0324

Tuang 3 – 4 titik of the lotion of Hada Labo of SHA Moisturizing Lotion kat palm tangan ko…

To the Japanese step lotion adalah amat penting. Ia memastikan kulit anda is moisturize and hydrated so that barangan skincare anda yang lain akan dapat menyerap jauh ke dalam kulit anda dengan lebih berkesan.

IMG_0328

Pat di sekeliling muka sehingga kering

IMG_0338

Pat everywhere – your forehead, neck, hidung, semua inci muka ko lah yek…

Mula-mulanya dia ada sticky2 sket. Oleh kerana ia ngak ada alcohol anda perlu beri sedikit masa untuk ia meresap ke dlm kulit anda. Setelah ia kering hasilnya = kulit gebu, licin dan amat lembut.

Check out how the Japanese do it here in youtube

Dan Sirman yang hampir 10 tahun kukahwini, sendiri melihat kulit wajahku semakin gebu dan tulus. Gegirl yang mendapat kecantikan azali, pun dari ibunya. i didnt apply the Hada Labo to her yet, but tunggu sahaja si kecil membesar bagai anak dara yang terhangat, mesti kami will share the same skin product, yakni Hada Labo. I guess if you apply the best product, you get the best result. Though lots of you are taking the botox lah vit C lah, but if you wanna help your skin, gunalah product yang tidak ada chemical yang tinggi.

IMG_0341

You can get Hada Labo at any Guardian outlets at only RM40.90 . It is very affordable; The  Hada Labo’s Super Hyaluronic Acid Moisturizing Lotion helps to you to get a silky smooth skin back.

Try it, pasti tak menyesal. So far saya dah buktikan the best of the skin care to you, so tunggu apa lagik sik ibu dan bapak2 sekalian.

Jom target sapa pakai dulu the Hada Labo Super Hyaluronic Acid Moisturizing Lotion, muka siapa yang paling ada kesan. Ni serious nih aku nak tengok korang submit korang nya comment kat aku bila korang dah get it kat Guardian hek. RM40.90 only.

Note to remember, you men oso need to jaga your skin muka, so dont expect the women jer yek, share it with your sisters, mothers and even your wives :) .

Untuk maklumat lanjut mengenai Hada Labo visit: www.hadalabo.com.my

Khidmat pesanan masyarakat Hada Labo is brought by redmummy.com

Comment: 147