Milo dengan PROTOMALT!

48hrs sticky post, pls scroll down for new entry :)

IMG_7020

Mummy, nak milo please…
Nak air milo ke milo tabur ke milo jer?
Hmmm milo tabur la…TQ mummy

Tu gegirl bila dia nak milo, kena tanya dulu nak milo camna. Ikut selera dia kadang2 nak air milo, kadang nak milo tabur, kadang2 nak makan milo tu jer semata. Then kalo makan luar pun dia biasa order milo ais tabur ;)

Abang pulak, tak suka milo tabur, dia suka milo ais or just makan milo tu jer. Tu yang kadang2 kalo makan luar, biasa mmg depa ni kongsi air. Sorang nak milo ais, sorang lagi nak milo ais tabur. Nak tak nak kena gak la order 2 air. Padahal aku rasa sama jer rasa dua2 tu hehehehehe

IMG_7038

Biasa utk breakfast pun, sy buatkan depa air milo suam jer. Abang pun before pergi sekolah pun teguk milo jer semata, tak mkn lain, maybe too early in the morning dia tak bape selera nak mkn apa2. Aku pun risau gak tak lapar ke nanti nak tunggu sampai waktu rehat, dia cakap tak lapar, minum milo pun dah cukup. I think milo provides enough energy for us to start the new day :)

I guess korang pun semua membesar dengan minum milo ni ek… dah berzaman2 milo ni dan bermacam2 cara org gunakan milo dlm kehidupan seharian, dari buat air milo, buat biskut or kek guna milo. Tapi baru2 ni aku tgk member aku makan telur ½ masak campur air milo & then ade satu warung ni jual air milo laichi hahahaha. Milo mmg semua boleh :)

Recently, bila sy pergi buat our routine monthly grocery shopping, terperasan lak packaging milo ni ade something different dari yg biasa. Waa MILO dengan PROTOMALT yg diperkayakan dgn Malt Barli.

IMG_7044

Despite the fact that barley is one of the oldest cultivated grains, ia sering diabaikan sebagai salah satu sumber kebaikan. Menariknya, barli dianggap sebagai gandum serbaguna dengan lebih nilai nutritional dari karbohidrat. Sebagai contoh, barli mengandungi kebaikan barli dan vitamin B.

Walaupun diperkayakan dgn barli, don’t worry ia masih mengekalkan rasa MILO yg sama :) On top of that kita juga menikmati kebaikan khasiat barli dalam setiap minum MILO ini.

Serba sedikit tentang MILO® dengan PROTOMALT, ia dibuat bersesuaian dengan proses yg khusus oleh Nestlé. Bahan ini adalah proprietary yg dimiliki oleh MILO. Seperti yg sy ckp tadi, ianya diperbuat dari malted barley, PROTOMALT mengandungi karbohidrat kompleks yang merupakan sumber tenaga yang baik. Campuran karbohidrat kompleks yang seimbang dan mudah dicerna, kemudiannya akan di tukar oleh tubuh badan supaya menjadi tenaga yang diperlukan untuk sesetengah fungsi tubuh kita. Makin bertenaga la kita dengan MILO® dengan PROTOMALT ni :)

101CANON1

Not only Gegirl’s  favourite drink but Everyone’s favourite drink!

Apa yg lebih menarik, ProtoMalt ini juga dicampur dengan bahan-bahan berkhasiat lain, seperti susu skim dan koko. Dengan gabungan dari semua bahan nutritional value ini, membuatkan MILO minuman yang berkhasiat bagi semua orang.

Take a look at the ENERGY TIP of the day.

Comment: 35