Anak Tekak!

 

IMG00600-20110519-1107

so so so

sambung lagi cerita nak makan tak de selera nak makan bagai…..there s one day aku twit..

nasi putih + ikan bilis garing + telur mata + kicap tamin

perkhhhhhhhhh! berlawan2 korang pun layan twit sama dok terliur ye dok.

the next day, bekalan makanan aku seperti yang ditwitkan, tapi masalahnya bila dah ada sume makanan tu, tak de pulak selerenya datang. meaning, masa twit tu lah aritu yang ada selera. hari yang ada makanan2 tu sume, dah tak lalu langsung.

aku gatah ikan bilis jer, keruk kerap mengunyah…

IMG_2612

takper…mungkin tekak nak makan lain.

so bila lunch, pi turun ngan gfs. First one aku pi beratur kat kedai air, 2 watermelons please :)

Luckily gf aku tak perasan yang ingat nih utk dia. 2 glasses of watermelons are for me alone yeak (segelas 4 ringgit). ok now apa mau makan….pusing punya pusing. mbe Soup Ayam.

walaupun soup ayam tu berminyak masyallahhhhhhhhhhhhh……

So makan bersungguh nih….ngap satu sudu yg ada ayam.

Alamak! ada pak aji lar!!

Cuba akak makan lagi sekali kak, mana tau bukan pak aji

ok akak ngapppp lagi satu sudu!

kompem pak ajiiiiiiiiiiiiii, terus tolak tepi soup ayam tuh.

dan makanya lunch aku hanya 2 gelas tembikai merah. i forced myself to eat again the nasi putih + telur mata + ikan bilis kerup kerap. lepaslah 5,6 sudu. jadik ler.

 

Comment: 29

Cik Lang!

salam kak red..

Ni saye nak story pasal pengalaman diganggu ngan langsuir.ok citernye camni.mase tu saye form 1.ade satu hari tu,ayah saye bersihkan kawasan semak samun kt sebelah rumah.kira luar pagar rumah lah.rumah corner lot.sblh tu adela tanah kosong semak samun.masa tu mak saye takde,dia pi rombongan ke medan indonesia.saye perasan gak ayah dok tebas n bakar rumput sampah sarap n tebang ade satu pokok pisang yg idup segan mati x mau kata orang!ok,2 ke 3 hari lepas tu mak saye balik.mase tu xde ape2 yg berlaku lagi.

esoknya,saye pegi lepak rumah nenek,mase tu petang.tetiba nenek tanye ‘mak ko nampak hantu ye semalam’?hah?hantu ape?saye kecut dah.nak tanye lagi tetiba atok mencelah sambil jeling nenek.heh!mane ade hantu!katanye..ermmm saye pun diam jelah.bile balik rumah saye tengok mak mcm diam je.saye taknak la tanye ape2.tapi yg saye perasan time maghrib je mak mcm kelam kabut tutup semua pintu,tingkap,langsir.pastu soh anak2 dok diam.jgn keluar bukak pintu.saye dah syak mesti ade yg tak kena.

nak ke dapur pun mak ajak teman.pastu dalm kul 11 saye terasa ngantok.mase tu tak igt dah pasal hantu.saye naik jela bilik atas.naik2 saye tgk abang ngan adik ade dah tido dlm bilik masing2.mase saye masuk bilik saye rase macam ade org dok pandang2 saye.pastu rase sejuk semacam.pintu bilik air terbukak sikit.jenguk2 dlm bilik air takde sape.tapi mmg saye takleh tido.mmg terasa sgt ade mata memandang.entah camne sekali saye pusing pandang bilik air saye nmpk ade pompuan tua berseribai dok menyengih dlm kolam mandi.haisshh mase tu saye menjerit sambil melompat turun katil jerit kt tangga ‘abahhhhh ade orang dlm bilik airrrr’ huuu ya Allah takutnye mase tu.seb baik tak terjun tangga.

Ayah saye terus naik pg masuk bilik air.mase tu saye dgr bunyi apentah.taktau la ape.terus ayah angkat adik yg dah tido masuk tido dlm bilik mak.semua tido ngan mak abah malam tu kecuali abang yg sulung.ayah tak tido.saye dgr dia mengaji sepanjang malam.

malam tu ahamdulillah takde ape yg jadi.esok pagi saye demam.mase tgh sarapan,abang yg sulung cerita kt mak yang dia nampak orang tua pompuan dlm bilik air.mata merah pandang dia.tapi dia blur.dia kata mimpi kot.dia pun xsure.mak diam je.saye nangis dah.rupanye kan,mak dah nampak dulu sehari sebelum tu.mase maghrib dia kt dapur dia nmpk ade langsuir terbang depan dia sambil mengilai.haaaa itu saye dgr mase dia berbual dalam phone ngan makcik.lepas tu pulak jiran sebelah nampak langsuir tu dok atas bumbung rumah saye.siap ade kesan kencing langsuir lagi.bintik2 hitam.kat atas simen belakang rumah pun ade kesan kencing dia.

malam tu ayah panggil ustaz.adela dlm 3-4 orang.diorang baca yassin pastu kul 2-3 pagi tu taktaula diorang buat ape kt luar rumah.dengar2 diorang pasang pendinding ngan halau setan yg kacau kitorang sekeluarga.rasanye ade bnyk lagi gangguan,tapi mak taknak citer.
masa tu glamer betul rumah saye kak red.ntah sape2 dtg sbb nak tgk kesan kencing langsuir tu.sampaikan cikgu kt sekolah saye pun dok tanye.’eh rumah awak ade langsuir ye’ huhuuuu

rupanye kan,punca langsuir2 tu ganggu sebab ayah dah musnahkan tempat diorang.yelah yg mase ayah dok tebas,bakar semak samun sebelah rumah tulah.haaa itu yang depa sekampung pakat kacau tu!heiii seram betul…mmg nasib saye tak baik la mase tu.ternampak pulak!

haaa ini jelah cerita seram saye.pesan saye kalo rase nak menebas,menebang tu baca2 la ape2 ayat pelindung ye.takut kat situ tempat tinggal makhluk lain.jangan cari pasal wehhhh…heheee soryla kalo ayat saye berterabor ye ;)

Sender: finaz

Edisi Misteri Malam di RM slotnya adalah 3 kali seminggu dan berminat menghantar Misteri Malam under Guest Writer, sila drop your story di Contact Red. Thx.

Comment: 10

Tragedi Telur Mata Kerbau…

ok ok citer pregnant.

hehehehe….sebenarnya aku citer yg light2 je lah, camne aku terjelepok melepek tu tak yah details sangatlah. my check up pun ok sume ok insyallah cuma yang tak ok jer, i ve been having very bad mabuk. kira anak no 3 nya pregnancy nih, hebat giler aku kena hentam dek penangan lalok pening lalat sumer ada. like my Prof said it s all in your mind. manyaklah ko prof, cer ko yang bawak perut nih….

anw, citer yang aku nak share nih pasal makan2 waktu pregnant. Nak kata mengidam pun tak tau lah. but hari2 aku akan bbm sirman, or bgtau maid aku, apa tekak aku nak makan. First few weeks, i cannot telan nasi at all. Segala macam jenis nasi maid aku buat pun aku tak lalu tekak.

dok pelahap buah jer buat ganti breakfast. Lunch pun kadang2 boleh makan nasi, but after all terus tak terlalu dek tekak.

jadi satu hari weekend tuh…if u read my twitter, aku ada cakap aku nak makan tomyam putih seafood, daging paprik, tak nak wet, nak kering. and telur mata kerbau, nak kuning tu cair. My BBM message to Sirman pun gitu gak, very the clear.

pastuh dia pergi beli, cos aku tak nak yg ready made, nak yang dari kedai, siap hidang2 lagi, so dia tau lah kan nampak isi lauk pauk yg dia beli tuh.

after an hour dia dah hidang baru aku bangun dari katil, dok nak bangun makan pun terjelepok payah tol….sekali bukak tudung saji…

ini bukan telur cairrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

orang dah cakap orang nak telur cairrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

maka menangislah puteri makyong di situ gak, bagai mak batu belah batu bertangkup, yang tak dapat telur mata kuningnya. Menangis meraung2 ok!

suaminya pun berkata ‘dia bungkus, so ai tak tengok isi dalamnya’

habis tu, tak nampak ke masa hidang tuh takdak kuning cairnya, ingat mak yong tu tak sentap ke?? ni bukan 1st, ni dah 3rd, lupa ke sejarah pregnancy yang lain??? Dia ingat aku leh tukar fikiran kot masa dah past 1 hour, mana ler tau tak kisah kuning tu tak cair.

Terus Sirman pakai suor panjang, salin baju, lari pi kedai jai…

but by that time, aku dah merajukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

dia balik ngan 2 ketul telur mata kerbau yang kuningnya cair.

tapi aku dah sentappppppp kan!

bila dia dah tidur, baru aku bukak tudung saji, makan buat rasa2 jer….sebab dah malam sangat and selera takde.

alasannya semua yg dia order tu, dah berbungkus so dia tak check. eiiii

…that s the story :)

ada jugak one time aku mintak burger ayam, nak ada telur ngan ayam. and mayonis and cili sos jer. bila dia pergi beli, ok balik tu sumer ada, tapi ada pulak letak pak aji dalamnya. satu bite je terus aku muntah tak makan! Cerita ni untuk recent incidents, meaning for this 3rd pregnancy…

hahhaha oh well, harap2 nih bukan sampai ke hujung pregnancy lah. kalau tidak, masaklah ko Sirman. bukan dia jer, satu rumah pun dapat tempias, mana ngan aku punya naik hantu lagik, moody teruk tol.

Gambar preggy, ada…. harap bersabar :)

Comment: 43

Prada BR4664!

IMG_1852

Prada BR4664, brought by Princess Victoria Stylo

 

 

Comment: 35

Shopping Jer!!

IMG_2496

macam baby betul je patung tu heh! dahlah beratttttttttttttttttttttt!

IMG_2494

dummy doll kat TLC

IMG_2507

but this is a real baby boy, anak tokey TLC…bzzzzz sumer orang so Sirman kena tengokkan jap anak tokey yang dok hok hek pulak…

IMG_2491

i datang sini kejap jer, tak singgah mana2 booth pun, jumpa Thelilcaliph.com to buy my shopping bags, 4 bijik kali ni wa sebat. after more than 2 yrs, shopping bags yang sebelum nih sudah watamat…sampai berlubang kubikin dan merata negara dan tempat kita bawak.

IMG_2516

then we went for jalan2…….pusing sana pusing sini, hari Ahad yang leisure with the kids. Abang dok pujuk pi Pets Wonderland, dah turun bawah baru dia cakp oh malas ler mak ko nak pusing.

IMG_2520

We shopped at the Socks world for all for of us nya socks. Oh aku kalau rombak kain baju diorg yang mana leh lanting, baling aku buang, dah naik kecut2 jer budak2 nih punya socks. Boleh kat KLCC tuh dah ilang tutup ke mana ler Socks World nya, ngan kat Isetan tuh socks yang ada pun below 10 yrs old sahaja.

Then i bought something for me.

for me

heheheheh for me.

wah repeat banyak kali cakap tuh.

IMG_2525

hahahahahahampehs ko sirman, bukan tak leh snap banyak kali gambar nih!

kak ko buat apa pejam2 mata tuh?

ngah mandrem…hei nasi lemak ko jangan buat aku sakit perut

so mata kena pejam!

ngenggggggg lar!!

Comment: 29