Buffet at Concorde…

 

IMG_7483

bapaknya ngah ajar the kids and the mak cara membuka prawn tapi semua tak nak belajar, semua malas, semua mengada2 tak nak amik tau cara bukak prawn guna fork and spoon. Semua nak suh si bapaknya bukakan.  Biarlah…tak penting pun belajar. hahahaha…kalo RD takde, kitorg bukak pakai tangan je lah. Waiter pun siap bagi air bekas basuh tangan for Gegirl coz dia bukak prawn pakai tangan jer… :)

IMG_7480

We all makan kat Concorde, buffet. Mengidam2 nak makan maacm buffet ramadhan, but kecewa, tak sesedap yang dijangkakan. Sib baik bila bayau bills, kids tak kena charge, mbe coz of public holidays gamaknya. kat meja tu ada ler tulis free for kids but for weekend, so gamaknya cuti umum pun sama le dok.  n paid for just 2 of us je lah, tapi sungguhlah, tak berapa kicklah spread buffetnya…

Ni RD yang pilih hotelnya….

dahlah tetengah makan, badan aku mana le boleh dok lelama kat kerusi gini, mata mengkuyu jer….

sampai umah lapau balik hahaha!

Masa tunggu valet, kan kerusi rehat kat lobby concorde tu jauh dari entrance, staff Concorde siap amik kerusi letakkan depan pintu tu bagi aku duduk. Dia tengok aku dah muka stress ngan badan gergasi gamaknya, terus dianto kerusi.

 

IMG_7492

 

From now on, no photos of me dah kot, except for few events yang kena ada tayang muka aku nih, but under s/posts. Malas dah nak make up…jangankan make up, seulas bedak pun aku tak pakai. Rambut pun tak berhias, asik mengikat jer…i have gained 18kgs already for this week, meaning dah melepas 71kg!

oklah dalam sejarah ni kira paling berat, tapi kalau kira kenaiakan berat, not so much compared masa mengandungkan abang, but skang pulak masalahnya dah the 3rd one.

now dok bayangkan buffet spread lagik, tapi nak yang macam buka puasa. best jer food sedappppppppppppppppnya halahai. Tapi nak dok lelama kat hotel ke restaurant for more than an hour tu pun dah bercinta woii! Kat opis pun aku makan skang ke main laju pantas..jalan pun semput ni plak nak makan enak2.

Mana lagik yek hotel buffet yang sedap lazat ada banyakkkkkkkk varieties. Tak maulah harga sampai over RM70, between RM50 – RM60 tu reasonablelah jugak, kot ye pun blogger jutawan, sampai beratus2 membazir buat hapanya, bukan makan semua mendanya pung.

Comment: 30