Jom Sparkling Bersama Yuna!

 

oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain…

Opss terover lak Mak Merah feelings lagu Yuna hiks :P

Sapa yang tak kenal Yuna kan? Bukan satu Malaysia jer kenal, sekarang ni dia dah masuk market international la pulak kan. For me Yuna ni sememangnya seorang penyanyi unik dan tersendiri, mempunyai suara yang merdu dan semestinya mempunyai bakat besar.

So baru-baru ni Yuna berkolibrasi bersama Samsung Malaysia telah melancarkan satu projek iaitu The Sparkle Project.

Objektif utama The Sparkle Project ni ialah untuk Yuna membuat the world’s first ever music video yang dibuat sepenuhnya menggunakan Samsung Galaxy Note untuk her latest single Sparkle!

Tetapi untuk menjayakan projek ini, bukan Yuna sorang jer yang akan menyumbangkan idea, tetapi adalah lebih afdal idea-idea semua itu datangnya dari korang semua. Tak teringin ke tengok idea korang nanti digunapakai dalam music video ni nanti. Waa glemer you nanti hiks!

Beauty & Dream adalah tema untuk minggu ini. Setiap minggu mempunyai tema yang berbeza, ada tema The Spark of Love, Doubt, Courage dan juga tema Hope! So just pilih tema mana yang bersesuain dengan idea korang kay!

So kalau dah ade idea tu, bolehlah submit kat The Sparkle Project site. Idea boleh disubmit dalam 4 kategori berbeza, samada melalui Scribble, Picture, Video ataupun Writing…. Pilih jer mana yang sesuai dengan naluri hati korang.

Macam kat atas ni salah satu Writing submission yang caught my attention, antara banyak lagi idea-idea yang mantap!

 

Yuna sendiri siap buat video untuk menggalakkan kita supaya dapat berkongsi bersama idea-idea baru, bernas dan kreatif untuk projek ini. So apa kata anda? Ready to share with the world your brilliant ideas?

Shoot those ideas here at The Sparkle Project!

Comment: 35