Mudah dan pantas dengan MamyPoko Pants Extra Soft Fit…

48hours sponsored post.

IMG_1360

Redbaby sekarang sudah mula melasak, ye lah dah 4 bulan lebih dah. Masa untuk dia roll over meniarap pulak. Berpusing-pusinglah dia ke kiri ke kanan. Memang tak boleh duk diam dah dia, pantang letak terus zap dia berpusing meniarap. Kita nak siapkan pakai diaper dia pun kelam kabut dan susah jadinya sebabkan dia tak mo duduk diam. Ibu-ibu sure ada pengalaman macam ni kan…

IMG_1426

So oleh sebab kelasakan dia duk bergolek sana sini sekarang, kami telah pun bertukar menggunakan MamyPoko Pants Extra Soft Fit. MamyPoko Pants Extra Soft Fit memang sesuai untuk baby yang tengah aktif macam RB ni, tak kira la samada tengah aktif nak meniarap, merangkak ataupun berjalan kerana ianya sangat senang dan cepat untuk disarungkan ke baby. Tambahan pula ianya memberikan kelembutan extra dan well fit untuk memastikan baby selesa dan ceria sepanjang hari.

IMG_1395

Memang mudah dan pantas, just sarungkan jer. No more extra steps ;)

Even RB nak bergolek ke, sure no problem :)

IMG_1397

Ha dah siap pakai. Senang kerja mak-mak semua. Ai lagi la suka kalau kerja cepat dan senang ni, boleh buat kerja lain pulok.

FYI, RB pakai saiz M, tapi MamyPoko Pants Extra Soft Fit juga ada saiz S ya. Dan dah tentu saiz L, XL even XXL pun ada jugak. Lagi afdal kalau kita ikut saiz yang betul seperti carta di bawah ni bagi memastikan keselesaan baby. Ye lah, supaya tak terlalu ketat ataupun tak terlalu longgar.

Dan antara ciri-ciri utama MamyPoko Pants Extra Soft Fit ini pula:

•    Kuasa resapan yang tinggi – untuk penggunaan yang lebih lama.

•    Cotton-like Extra Soft Material – permukaannya yang lembut untuk pemakaian yang selesa.

•    Whole breathability – Untuk mengurangkan ruam.

•    Stretchable waistband and leg gathers – Fit dan selesa dalam setiap pergerakan.

•    6 reka bentuk Pooh yang cute dan berbeza.

IMG_1455

Oleh kerana MamyPoko Pants Extra Soft Fit ini sangat mudah dan pantas untuk dipakai, memang sesuai sangat lah kalau ada aktiviti-aktiviti di luar rumah. Tak kita la pergi mall atau lepak kat taman or even travelling, bila tiba masa nak tukar diaper, ha sarungkan jer la terus. No need nak kelam kabut nak cari baby changing room. Kat mana-mana pun boleh tukar diaper. Dan kalau nak bukak pulak, just koyakkan di bahagian tepinya jer. Senangkan…

IMG_1457

Tepi swimming pool jer tukar diaper ;)

Oooo BTW kalau korang nak try MamyPoko Pants Extra Soft Fit ini, bolehlah dapatkan sampel percuma dari sini ya. I’m sure korang pun akan berkenan :)

IMG_1434

MamyPoko Pants Extra Soft Fit sentiasa memastikan baby dalam keadaan kering dan selesa, tengok RB tersenyum ceria dan tak banyak ragam. Bila baby tak banyak ragam, secara tak langsung si ibu pun tak stress dan ini dapat mewujudkan situasi yang ceria dan sihat antara kita dan baby :)

Dan kerja Mak Merah pun semakin mudah dan pantas hiks :)

Oooo satu lagi good news, MamyPoko participating in Mom & Baby Expo di MidValley pada 11 – 13 May 2012, 10am – 10pm. Depa punya booth location ialah just opposite registration counter kat Hall 3.

Antara promosinya:

o MamyPoko NB52 & S48: RM28 each

o MamyPoko M44, L38, XL34 & XXL28: Buy 2 packs for RM66

o MamyPoko Pants Extra Soft Fit S19, M17, L14, XL12 & XXL10: RM18 each

o MamyPoko Gentle Cleansing Wipes (Fragrance Free & With Fragrance): 80pcs x2 packs for RM10 / 20pcs x4 packs for RM10!

Orait, see u there!

Khidmat pesanan masyarakat MamyPoko is brought by Redmummy.com

Comment: 21