The NEW Anmum Materna!

48hours sponsored post.

IMG_6140

When I was 4 months pregnant last year.

Hari tu saya ada berceloteh yang saya agak terkejut giler dengan pregnancy yang ketiga ni. Walaupun pregnancy kali ketiga, saya tetap bersedia sedari awal dengan mengamalkan pemakanan yang sihat. Masa pregnant memang makan is a must yo! Eh tak pregnant pun makan jugak but extra care masa pregnant, salah satunya ialah dengan pengambilan Anmum Materna dari mula pregnancy.

IMG_1524

Dan alhamdulillah, ai got a cute baby boy and most importantly he’s healthy :) Even aku sendiri pun tak banyak masalah semasa dan selepas pregnant tu. Takde mak yang tak cakap anaknya cute hiksss.

Dan untuk pengetahuan korang semua especially bagi ibu-ibu yang sedang mengandung, Anmum Materna™ kini telah berwajah baru. Bukan sahaja hanya berwajah baru tetapi kini mengandungi Probio DR10 untuk menyokong penyerapan Nutrien yang optimum.

Sebagai ibu yang sedang hamil, kita dapat merasai seakan mempunyai hubungan khas dengan anak kandungan kita. Apa yang kita dengar dan rasa, baby itu pun mungkin dengar dan rasa sama. Dan kita akan melakukan yang terbaik untuk pemakanan yang sihat serta pengambilan vitamin tambahan supaya kita dapat menyerap lebih kebaikan untuk baby bagi menyokong pembesaran baby kita tu. Tak gitu?

Tetapi pernahkah kita tertanya-tanya samada apa yang kita makan tu mencukupi untuk si kecil? But what if kalau kita mempunyai penghadaman yang tak berapa bagus, sudah semestinya tak boleh menyerap semua nutrien yang diperlukan.

So sistem penghadaman yang baik memang diperlukan untuk menyokong penyerapan nutrien untuk kebaikan si kecil kita tu.

Anmum Materna™ yang baru ini mengandungi  Probio DR10 dan Prebiotic dapat membantu dan menyokong sistem penghadaman yang baik untuk penyerapan nutrien yang lebih baik.

Kombinasi Probio dan Prebiotic akan menghasilkan sistem penghadaman yang baik serta menyerap Nutrien secara optimum

Tapi sebelum tu, apa dia Probiotic dan Prebiotic ni?

Basically Probiotic :

•    Adalah bakteria baik yang boleh memberikan kita manfaat sistem pencernaan.

•    Sistem pencernaan yang baik menyokong penyerapan nutrien yang optimum.

•    Probio DR10 ™ adalah satu jenis probiotik yang berasal dari yogurt.

Manakala Prebiotic :

•    Menyediakan “makanan” untuk Probiotic tadi, yang kemudiannya menyokong pertumbuhan mereka.

•    Adalah seperti Inulin dalam Anmum Materna™ originated from plant is also a source of dietary fibre.

So 2 gelas sehari Anmum Materna™ ini dapat membekalkan nutrien yang penting untuk menyokong perkembangan anak  dan juga diri kita sendiri :)

 

Selain itu, Anmum Materna™ seperti yang saya ceritakan dalam previous entry juga menyediakan Gangliosides dan DHA untuk child’s development even before they born, Anmum Materna™ juga menyediakan 100% keperluan folate harian. Satu-satunya jenama yang diuji secara klinikal mengenai keberkesanan on folate level.

Tambahan daripada itu, Anmum Materna™ juga menyediakan kalsium yang tinggi dan juga zat besi untuk menyokong kesejahteraan ibu dengan membantu membina tulang yang kuat. Zat besi pula diperlukan untuk pembentukan tisu untuk kanak-kanak dan juga plasenta. Ia juga membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah yang diperlukan untuk menghantar oksigen kepada anak kita.

IMG_1046

Kita ada big brother Abang this year is 11 years old, Kakak is gonna be 8 years old and Little RedBaby just turned 5 months. Jadi makanya kalian kan, sekiranya sedang mengandung atau merancang untuk mengandung, let’s start with Anmum Materna.

Khidmat pesanan masyarakat Anmum is brought by Redmummy.com

Comment: 11