7th or 8th year! but what the heck!

IMG_8025

IMG_8021

a bit lost track, ada kata tahun ke 8 ada kata tahun ke 7 but except last year 2012 i was on my vacation to Germany. so yey, 2013 menang lagi!

8 tahun champs of female chess ngehhhhh :)

Comment: 13

Balik empty….

IMG_9671

hoi hoi pi mana tu, sini ko sini koooo!

IMG_9707

mak ko carik spek mata actually, but sesambil minum air tu kita tadah le air jugak bawak balik ye dok. tu umpamanya. mana ada orang jual air kat kedai cermin mata. aku tengok sunglasses lerj ugak. Folded rayban tuh, about to sebat but sokay…

hahahahaha ngan anak aku dok nak exploring satu kedai tuh

ada yang dia nak capai kepak2 spek mata orang tu

oh meh ler kooo

callo bettey!

IMG_9718

kasut sebelah tertanggal, kakak pegangkan, malas kakaknya nak sarungkan. aku ngan anak2 semua dalam nih, bapaknya pi kedai sebelah carik barang lain. RB nih ngah tidur waktu kita angkat bawak kuor pung! Dia kan mood skang sumer nak dicapai, tapi bila malasnya datang, dia suruh kita dukung. but lo hok nih memang aku dukung, risau je tengok dia capai segala maknek spek kat situ.

abang kakaknya pun bukan dapat tengokkan sama si kecik tuh, diorg pun sama sibuk menerai.

IMG_9719

si hensem kedai nih dok kekira, tapi aku tak dapat nak amik. asal niat nak buat spek mata baru lah, lasik aku masih lagi terpaksa ditunda dek kerna aku masih lagi bfeeding. oh almost a year ago i pi buat lasik, but ok nanti kita borak kasih cinta sayang hal tu lain ketika.

RB tak puas hati je kena dukung tak dapat nak buat kerja dia.

Keletah dia sangat molek skang. hari tu berlari dapatkan bapaknya, hah nak berlari dah budak nih. Pastu lari ha ko tersadung dung dung amik bertanda dahi. Baru nak baik, few  nights ago, dia dok menari2 ngan aku ngan kakaknya. Dancing his style ler, berpusing2, badan loyong layang terlanggar dinding rumah, tang bucu plak tu. Tak sempat aku kejar capai dia dari kena pappppppppp meraung huwek huwek.

Pastu bertanda lebam purple ko kat pipi kanan. Syian anak mak.

btw, nanti pi carik kedai lainlah spek mak. yang kat rumah tu dah 5,6 tahun kot umurnya. yang kat dalam kereta pulak tak masuk lagi 3 taun but dah naik bengkang bengkok jugak.Yang stock lain masih ada but i just need a new spek. Bukan tak entitle pun kan. ehhehehe.

 

IMG_9738

IMG_9745

pastu kita repeat makan kat Upin Ipin, syehdappppppppp!!

Comment: 5

Anis Magic Fingers Baking Class

 

IMG_8025

IMG_8027

IMG_8028

IMG_8030

IMG_8032

IMG_8035

Tahniah kakak and Mia (anak rose gbm) berjaya jadi baker! ahhahaha takde sijil yek? ooo kena tunggu few classes lagi nih, baru boleh dapat cert. Selagi lom bake sendiri kat rumah untuk makpak, tak bley bley hehehehe!

Kakak and Mia Aqilah pi attended the baking class by the Anis Magic Fingers. Few days later, depa featured dalam MHI, TV3. aku ada Keeked kan. Skang ngah trending orang follow Keek, so my account’s name as usual redmummydotcom. Follow and subscribe and thank youuuuuuuuuuuuuuu keek nanti aku nak buat Keek tq macam Betty. ahaks!

photo

mak mak

anak2 mak

apak apak

akak akak

adik -adik

berminat ngan baking class untuk anak-anak atau kembali semula seperti list di atas, meh meh lailar. Join and LIKE Anis Magic Fingers!

cam aku ngan rose lah, kami bijak. malas nak bake. so hantar anak2 dara memasing. sok sok anak buatkan kek untuk mak-maknya. kami ibu bistari :) . but korang mak-mak nak belajar bake pun boleh sei….Anis the best cikgu, tak garang, very straight forward. tak paham gak ko simbah icing tu kat muka ko sendiri! hahahahaha!

heh senang jer, anak aku pun boleh buat.

ini ler antara part of project anak2 masa cuti sekolah. so anak2 korang, kalau next school breaks, tau ler dah kan bolehlah hantar to the baking class pulak. Anything boleh check status and update dari Fanpage Anis Magic Fingers.

Comment: 5

The usual weekends…

IMG_9387

napa ko kakak? monyok gapo?

kakak letih

hahahaha yo ler letih, sebenarnya member tu kecewa dengan kekalahannya main Lasertag. Team up ngan maknya, camne boleh kalah! The boys boleh menang plak tuh. TU yang dia kecewa.

Lek ye kakak, nanti kita pergi lawan main lagik.

 

IMG_9398

the boys saya yang hensembolehlahcarimakan hahahahaha

abang ni sket je lagi dah sama lonjong ngan bapaknya

dia memang dah beat lama ketinggian maknya pun yang alahai, tinggi manapun kahkahkah

IMG_9401

oklah mak upkan lagi gambar ni ye bang

2 keping dah nih mak letak

specially for you

abang skang pantang pulak bila camera menyala, dia will try so hard tunjuk muka senyum paling hensem! wahhh

IMG_9461

muka beria! muak lapar tuh

sambil tengok if you are happy and you know you clap your hands dang dang

IMG_9462

tengok utube tengok gak mulut menganga lebar hahahaha

lapar sangat heh!

IMG_9463

hahahaha suka btul aku tengok dia menganga

IMG_9465

brought his own porridge

but aku rasa pasnih nak stop dah buat porridge

will start feeding him the normal plain rice + sups pulak

IMG_9516

dah habis makan segala jalan, ada kat bawah ecurve tu tempat2 toys nih kan, dah tutup pun but abang buat selamba angkut bawak lari adiknya letak dalam tuh.

 

IMG_9556

takde orang dalam nih, security mana pi tah hehehehe

kitorg tak masukkan duit utk main pun, just letak je RB dalam each of them. abang kakak pun sama naik gak

 

IMG_9564

semua dia belasah naik, memang dia suka sangat. tapi kekuda ni sume dia tak berapa suka. dia suka lagi naik kereta2, kapal terobang, trains bagai tuh…IMG_9565

tumpang dok situ heh

tak lama je kat situ, then blah balik

nak datang situ je dah lambat coz stuck kat jam jalan duta sebelum sampai, teruk btol.

dah cakap jangan ikut situ, laki aku ni apa yg dia allergic ngan nkve tah. bayo je le tol, touch n go bukan takde duit pun heh pakcik pakcik

IMG_9569

susuk sasak jalan 5 beranak kat the curve

IMG_9570

ada satu product kat sini aku pakai, kat klcc takde jual :)

IMG_9571

earlier we had our Lasertag session, for the one yang i blogkan aritu with the bloggers

but kali ni kita main berlima

sambil dukung RB, RD main gak, tu yang lagi kakak bengang camne dia leh kalah dengan maknya sedangkan apaknya dukung adiknya team up ngan abang tuh, bley menang!

IMG_9573

anak2 malam tu berkemeja all 4 termasuk si bapak.

colour pun mix semua, maknya berblouse sajaaaa

IMG_9576

we are coming back here real soon!

main 10min jer dia punya mengah hahahaha, tu bukan aku yang dukung RB sambil lari pusing tembak the boys

IMG_9578

hah semangat makan si kecik

IMG_9647

coz dah almost 10pm baru nak dinner, most of the restaurants pun dah tutup, ini je yang bukak lagi yg sudi terima dinner kami hehehehe.

Tony Roma’s E Curve. anak2 aku pencinta steak sesangat.

IMG_9642

mak dapat kemeja casual 3 helai. kehkehkeh. sempat!

IMG_9643

well dah gitulah

one of our weekends together2 bila takde kerja takde event and ada nafsu nak kuor rumah. But boleh kata tetiap sabtu malam memang kita cuba keluar coz depa seharian satu hari Sabtu penuh ngan sessions + mengajinya and lagipun RB adalah dalam stage yang nak kena bawak keluar rumah tetiap hari.

dia tak boleh le ada yang menyemart pakai lelawa memang dia berdiri celah kelangkang selagi tak angkat dukung selagi tu le dia berzikir sama. specially kalo dia nampak bapaknya bersuar panjang berbaju, ha tau le tuh bapaknya nak melangkah panjang!

Comment: 8

Salam Amin!

 

IMG_9322

sekali lagi dating. bawak package. our dating nite falls on Friday.

tapi kali ni kakak tak kacau2 tepon bebanyak kali dah. hehehehe

redha ler kan kakak. bukan tak biasa mak pak ko takder.

kadang2 berminggu2 takde hahahahha oh tu travelling trip. lain citer.

 

IMG_9209

aku ni satu hari tak makan. bila makan nih, terus tak kenyang. tak berapa lalu, RD habiskan…

tapi dia makan steak ishkkkk, seleranya tekak aku tengok. cam biasa kitorg tetuka pinggan

ko makan aku nya aku makan ko nya

IMG_9210

laki aku tinggalkan porridge RB dalam keter, dia malas nak patah amik. sedih mak merah. lapau anak aku. so aku order ler sup campur nih. tak sampai 10min muka anak aku naik gatal! eiii apa le ingredients dalam nih heh. ha tu lah pasalnya aku tak suka anak aku makan bembukan. gini le gomannya. but sedap le jugak bila kita org tua ni makan, but coz aku dah putus selera dek silap makan char kueytiaw, ngan RB yang dah mula ngamuk nak kuor dari baby chair heh koooooooooooo!

so memang tapau jer lah, makan pun cecuit jer.

 

IMG_9217

RD skang kena jadi mat smart aka pakai slack sesajor hahahha, dulu boleh le kan berjeans bagai pi kejer. tempat baru ngan kemeja ngan slack ngan kasut kilat kerja lagi. kalau tak hok pakai boots jer kan. kehkehkeh. ok kita ke Nokia. belikan handphone baru Mak Ajah.

Dok bising katanya hp dia dok pejam celik pejam celik. Pastuh kalau anak2 tepon ha nasib le sapa dapat line.

Tapi pastu mak nak yang sebijik macam yang lama dia punya model. oh hai bukan ler senang nak dapat tuh! stock dah takde, tu lama punya model. so aku belikan yg similar.

janji mak nakkan ada bluetooth, camera and apa ke emm…hah tu wajib ada. b/tooth tu nanti dia ngan gang2 dia nak tukar2 lagu zikir, ayat quran, lagu bagai ler. camera tu nanti dia kat tiap kali pergi mekah dia amik gambar dari camera jer, tak kuasa mak nak pakai camera2 tuh. style mak ler yek.

lelaju beli and chow.

balik bagi phone kat mak, yapadah….sama jer. rupanya sim card mak aku tu yang rosak! huh tension betul. nak kena pi amik sim card baru pulak. takpe le ada 2 handphones yek mak.

 

IMG_9253

oi oi gi mana tu cik adik…

lenggang kangkung menonong jer ko

IMG_9255

budak bijak ni sekali je ajar pi sini, pastuh dia dah tau dah ooohooo aku suka dok tempat nih. banyak warna warni. ceria je kalau aku dok dalam kedai gini

IMG_9260

so dia kulu kilir

mana yang dia selongkar jatuhkan, berturut le makpaknya kutipkan susun balik

mana yang dia herettttttttttt nak nerai

IMG_9267

ha buat buat apa lagi tu koooooooooooo

IMG_9271

ok selongkar jer selongkar

memang nak suh ko sepah2kan pun

IMG_9275

apa apa?

nak apaaaaaaaa?

kat umah tu dah nak roboh bakul toys ko

IMG_9297

tunggu sket lagi sure bila nak toys, kalau tak dibagi ada yang meraung

skang dia tak pandai lagi nak demand hehehehe

 

IMG_9310

pastu camera ni makin lama makin merendah hahahaha

coz maknya give up, terus dok kat lantai.

 

 

IMG_9337

dia heretnya beskal ke keter kecik nih, pastu dia tinggalkan kat situ, dia buat lagi lawatan muhibbah. bapaknya je le yang memvontot, aku dah pancit, penat ngutip toys pun sama gak

 

IMG_9201

salam, amin

IMG_9202

salam amin lagi

IMG_9203

salam amin lagi

IMG_9205

hahahah salam amin lagiiiiii

malam tu je dia salam amin makpak nya berturut2 non stop ada le lebih 5,6 kali! esok2nya pun mood asyik menyalam jer. pastu cium kat dahi. hikss so comel ini budak. jap salam abang, salam kakak. kekekekek…pastu suh cium, dia tenyehkan pipi dia kat muka kita. tu kiss kiss ler tuh.

aloooolooo!

Kita conclude entry ni dengan salam amin salam amin assalamualaikum :)

Comment: 9