The HKDL Challenge Trail begins…

IMG_2116

hey Mickey!

Comes to day 2, the Challenge Trail’s day.

kita sapadek dululah yeah….

IMG_2100

ai makan ni jer, reroti :)

IMG_2106

kita ada section untuk NTV7, so melepak le makan reramai kat situ.

IMG_2117

Chef Mickey ni yang gomannya over suka benau amik gambar ngan aku pungg

IMG_2119

aku mingle je kat lobby, tengok family ke main ramai check in mundar mandir bersiap nak ke Disney park.

i was just being memalas, pakai pun simple je, tu pun patut pakai selipar Disney ye hahahaa

IMG_2124

dalam Hollywood hotel pun ada gak kedai bembarang Disney. tak sebanyakkkkkkkkkkkkkkkkk macam kat park but memang rambang gak mata memilih. Aku 4 hari dok sini, hari ke 3 malam aku ada beli barang 2,3 ketoi kat sini.dah terpaksa kes punya barang kena beli namanya…

IMG_2126

stationeries for anak2 wajib

IMG_2127

tak sah pi negara orang, tak beli mug, tu salah satu yang wajib. aku beli seketoi for me gak…dulu punya pun ada sihat walafiat, buat letak minum aik cheong or hot milo

 

IMG_2129

rakuslah tengok ni sumer, but tak sesuai dah for abang, orang nak jadi remaja dah tuh

IMG_2131

ini adik bongsunya kalau nampakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk….ada ler aku beli sesikit jugak

IMG_2135

atas sekali hok kanan, mangkuk makan baby Mickey, ada black and red. dah tentulah aku amik merah kan. makan dalam tuh, RB dah macam wahhhhhhhh mangkuk makan baru aku ler

IMG_2137

jam tangan adalah ole2 wajib untuk abang kakak, but idok le aku beli hok gini, specially for Abang tu kena amik yang memacho sket lah kan

IMG_2142

aku suka le seluar Uniqlo biru tuh, dia nya kain lembut and tak ketat, boleh pakai for gym some more, bawak pi pasar mahupun tidur dalam aircond yang sejuk meletop. i bought 3 colours, blue purple and black. why lah u takde red why why??? what s wrong with you uniqlo? red is very nice pretty colour, banyak seluar2 ko langsung takde merah. aku tak pahamlah ko napaaa tak suka merah ke?

IMG_2144

terus jadi pompuan cun ngan make up sambil terbaring berborak ngan laki. bersiap untuk the challenge trail dah….macam aku cakap aritu yang make up 1 tone hitam tu je kan, hah cam mata aku skang nih lah, gitu je blend hitamnya….takde le pucat sangat…

IMG_2156

lompak kak red, jump jump

jump tak jadi le ko kann

IMG_2172

alright gangs.

let s do some little tour and start our HKDL Challenge Trail…

IMG_2182

aku sebenarnya tak de le excited nak bergambar kat sini but kena gak posing buat anak2 di rumah tu makan hati kahkahkah…sory anak2, nanti kita pergi Disney yek

IMG_2185

cha cha cha….

IMG_2211

tempat ni mostly kita punya check point to meet uplah ngan crew lain sume. yang kami namakan, jumpa di tempat Syaitan!

 

IMG_2223

the bloggers and anak bini blogger

IMG_2225

makan kat sini ada 2 restaurants halal, yang ni Tahitian Terrace, completely sumer halal. In fact ada malaysian menu gak…

IMG_2231

aku amik thai style cuma nasinya nasi lemak, bukan nasi putih. but sokay, makan jer….janji ada. dulu2 takde halal restaurants skang dah banyak mudah.

set nih pun aku makan tak habis gak..comes ngan air gak…

IMG_2240

jalan2 amik angin

IMG_2244

well kita dah nak mula dah shoot cuma nak tunggu ler crew bersiap2 segala….

IMG_2253

Aisyah is one of the hosts for this program untuk NTV7 Breakfast show…anak dia hoyaii, comei meletop!

la ni meh aku kenalkan the participants for this project ….

IMG_2268

this is Rayyan, for the blue team

IMG_2264

Nara pun untuk blue team

IMG_2269

These couple, they are the winners from the NTV7 contest and won to join this trip too, so were splitted into 2 groups lah kan, Glen goes to blue team and Ester mai jadi group merah. Yang belakang jelir lidah tu nak kena kerat pisau nih!

IMG_2277

So the blue team, obviously adalah group lelaki, it s like Men Vs Women, part of them is Aisyah ada bunga sikitlah dalam blue team

 

IMG_2292

we are the red team! Ester and Nana. Nana is my inflight partner hahahah so missing her by now entry ni aku buat

IMG_2260

Our complete Red team, nasib baik group merah, kalau letak aku kat group biru, dah macam paling tadah je kan. Ester, Nana and RM, but of course Naz as the host part of our red team le jugak, kumbang dalam bunga gitu

IMG_2285

Ambassador of Disneyland Hong Kong merasmikan our HKDL Challenge Trail – Red VS Blue and Men vs Women….Just from Hong Kong Disneyland for NTV7 Breakfast Show!

This is not the end, ini cuma entry permulaan dalam challenge trail kami, dan sebelum kalian dikhabarkan group mana yang menang dulu, esok esok kita bercerita lebih details on the challenge trails tu yeah.

but, agak2 ler kan….hahahahah group mana yang menang?

FYI, weather masa kami kat HK Disneyland nih, meletop panehnya sama perit macam kat negara kita….so shooting tengah paneh le kami hahahha, but it was fun. Dulu punya pengalaman aku datang masa winter, sejuk, takde berpeluh, hok masa nih hui….bersungguh2 kena bantai but best. Aku ni ngah timbang kati, should i come back to Disneyland HK again this year or lelain tahun.

Anak2 tu dok berzikir je, mom nak gi mom jomlah….meh korang sesama kita check untuk package biliks and parks kat Disneyland HK nih,

Comment: 11