The end of HK trip…

IMG_3069

crew members for the project of HKDL NTV7 Breakfast Show. Bayangkan ye maybe setengah jam minus plus punya show but 4 hari kena dok bertangga kat HK kahkahkah….

begitulah shooting. sebab tu ler aku tak berapa into jadi pelakon, wpun ada offer.

Buat photoshoot statik pun aku dah macam kedaung menunggu masa berjam2 berjalannya…

IMG_3087

comel sket ler dah berhias bagai….

 

IMG_3092

Nara, Nana, Cik Nara, RM, Aariz tidur, Naz, Esther and Glen

IMG_3120

tambah sedikit wpun tak semua ada, Rayyan dok hilang ke mana tah…add on Aisyah Sinchlair, Soraya and husband dan kami yang dah checked out cuma nak tunggu a little bit of briefing

IMG_3154

love love love the new handbag…sebenarnya aku posing ngan bag laptop merah aku but Nana suh campak bag buruk tuh, posing with Prada baru nih. Wpun bag laptop merah aku tu buruk, bertahun2 usianya sangat but itulah blogging bag yang banyak berjasa. Kekdahnya kalau travel, laptop duk dalam bagpack laki aku but ni datang HK tak bawak laki, so sendiri le bahu membawak laptop.

Nasib baik le aku bawak heh, memalam sesiang masa ada masa lam hotel’s room, mengadap ads kena buat. Takper, not complaining, semuanya rezeki.

IMG_3165

speaking bout my previous entry aritu, hah ni le bag Mickey hitam putih penyelamat! Terpaksa le jugak aku membeli luggage nih buat ganti, mahal betul ler luggage ni woi! kalau harga RM500 boleh dapat bapak Samsonite wei.  Check out Nara’s luggage, but hok dia size kecik skett dari aku, dia pun mangsa yang kena beli extra luggage di HK…

tu ler…

haih….kenang2kan harga luggage yang mahal redha dan tabah sudah.

IMG_3172

Selesai semua process checked in, amik boarding pass bagai, so apa lagik memasing masuk dalam carik sapadek. Kitorg tuju terus ke Popeye’s restaurant the halal place to eat in the HK Airport. Jadi teman sekalian, dalam HK’s airport ada makanan halal yer….

IMG_3174

sepelaung ko boleh nampak HALAL logo symbol ni yer

IMG_3176

nasi campur ayam goreng aku makan…makan sesama ngan Nara’s family ler dah tentunya, lain2 merata berjalan dalam airport, kita split ler kan…

IMG_3181

lepas tuh, sampai sini aku pun sama berpisah ngan Nara, coz aku nak masuk dalam tuh buat lawatan muhibbah. Chanel lam HK Airport ni wohai dah macam pasar je aku rasa…

hey dont worry, i didnt buy anything. Kan dah kena berjimat setahun.

IMG_3192

but i got these at the airport! aku punya masalah merundum yang laju betul ipon habis battery adalah sangat kritikal. Udahlah blogger yang jenis amik gambar sekali pose 10 snaps! so memang itulah puncanya maka aku perlu carik battery casing yang macam ni. I already have one the Mophie, beli kat Apple punya le mahal kau RM375 ok, tapi takkan nak beli lagi coz mahal tuh. So ada le jumpa kat HK Airport nih, similar to Mophie, sekali 2 aku sebat.

Sony walkman for Abang too….

Happy yippiiiiiiiiiiii!

IMG_3268

dalam flight, tak tidur langsung pun….

dok camwhore ngan nana

IMG_3211

Nana super manis blogger

IMG_3219

the crew members, awat nak mintak no handphone ke?

IMG_3226

hah dari SASA HK yang aku tibai beli tuh, ni ha 3 mascara. Bila dah bukak baru perasan le satu tu colour brown! bolehlah, anak mata aku pun kaler brown gak.

IMG_3262

Kitorg dalam flight tak sudah dok bercerita pasal blogging life nih, pasal handbags paling best ler. aku nak layan movie pun dia tak bagi hoi. Seronok le bercerita…balik KL kitorg jadi kepala ngam wpun she s wayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy much younger than me. All the best to you Adik Nana.

IMG_3269

so seperti biasa, suami menunggu. Eh sebenarnya aku dah nak tukar flight balik sendiri, nak amik flight pagi tapi kena balik sorang2 ler coz lain nak remain flight tapi kena tambah ler lagi lam RM300 pulak tuh, pastuh lom masuk lagi taxi pergi balik, udahlah laki aku tak leh nak amik gak kalau balik noon kat KLIA tuh…jadi pulak RM500 mana ngan aku kena excess baggage gak, ha buatnya kena bayar aku rasa confirm above RM600 kalau balik awal. jadi tak payahlah. Unless balik sehari awal, molek le jugakkan.

Makanya aku pun balik le sama2 ngan group yang datang jugak.

Balik je gomol anak2……

Alkisah begitulah sejahteranya cerita saya Redmummy di Hong Kong untuk HKDL Challenge Trail for NTV7 Breakfast Show.

Thanks korang baca penyudahan HK’s entries biarpun it takes a month to wrap up :)

Comment: 7