Coming to 2 years old…

IMG_2493

panjang betul kaki ko bang!

ini kalau umur 18 taun tak tau le camne panjang lagi kaki ko nanti

IMG_2503

si kecik tu tidur, bapaknya  memang dukungkan dia dari parked kereta. aku ngan abang kakak yang uruskan angkat2 barang kuor dari bonet. tapi check inpun malas, tu bapaknya jugak yg settledkan.

IMG_2515

letak je atas katil, terus dia berjaga and tak nak berenggang so sorang kena peluk si adik, yakni kakak.

makpak banyak hal nak buat

IMG_2522

the kitchen area. tak masak pun….tapi aku geram si Zeeshan dok main tekan2 kat dapur masak tuh. dok cari suis nak padam but hotel cakap takde menda tuh, biarpun menyala. so asal dia pergi dapur jer, mulalah aku berkicau anak beranak mintak abang kakak bawak dia lari ke depan…

IMG_2536

i snapped more than 10 times, but langsunglah tak dapat nak gambar statik cantik. cantik pada abang kakaknya jer, pada si adik ko tengoklah, dok berdansa melompat2 sepanjang masa dah terjerit2 pun tak jalan gak suh diam.

bukan budak le kalau dok diam hehhhhh

IMG_2549

mr busy ipong

tu kalau aku amik ipong tuh kasi baling kang…

dah cakap bape kali…quality time quality time.

IMG_2584

sib baik ada keinsafan jugak nak baling ipong dia tuh…

IMG_2597

well ok, background bersepah2.

pergi dok sini semalam jer tapi dia punya sepah macam 3 malam!

dengan bola pun ko nak bawak sama dik.

IMG_2606

so hard to get the nice shots ler hailahaiiii

IMG_2627

abang kakak je yang sporting senang posing

behind the scene maknya jegil suh bergambar tak yah citer ler kan…

IMG_2629

adik oh adik

napa le payah bonar anak mak sorang ni nak bergambarrrrrrrrrr

ini je lah kot yang menjadik

IMG_2633

pun nak dicungkilnya mulut apaknya…

IMG_2652

udahlah, memang payah lah kita nak one family posing

that s ok….

soknya nanti kita posing dengan professional much easier.

IMG_2670

keluar je dari bilik hotel semua berlari sampai accident tiga beradik!

IMG_2708

jangan muncung dik….

kita shopping dulu yeak

IMG_2769

ko ni badan dah tak boleh kids dept lah bang. skang dia pakai size S/M from men’s department. masa bawak dia kat Isetan, section Bonia banyak merah2 dan sales so aku belikan dia 2 lai…

yang pentingnya merah tu for nak pakai esoknya…

IMG_2785

ko lens ni aku baru teringat nak pakai

tu pasal manjang je berfish / wider lens dalam entry nih…

kakak jadi pengcarry shopping clothes

IMG_2788

shopping malam tu semua untuk depa! takde satu pun untuk aku. Tapi semuanya pun settled by si bapaknya.

sebelum dinner baju kerja untuk bapaknya, 4,5 lai kot beli. Dia kalau tak dibelikan takde le dia nak berganti baju kerja baru. aku  je le yang hari2 dok menyopping.

For Abang pun dapat 2 lai shirts. dah boleh share pakai ngan bapaknya.

kakak and adik dapat baju2 gak, after dinner kita borong. sampai orang dah tutup kedai pun aku dok menyoping lagi.

IMG_2822

hah focus bang

focus

hah focus lagik

hahahahah stress abang

IMG_2850

adikkkkkkkkkkkkkkkk :)

IMG_2852

cakkkkkkkk :)

IMG_2860

akhirnya dapat jugak makan hoh!

kat chillis yang aku rasa wpun aku kerja kat KLCC, sekali setahun pun siksa nak makan sini. tak suka dengan q panjangnya. lunch and dinner sokmo full manjang and at least sejam kena tunggu. mana sanggup.

paling cepat pun 15 min by luck jelah.

IMG_2870

smile :) ))))))))))))))

IMG_2873

sekejap je Zeeshan tu melukis pastu dia mula resah gelisah. Nak kuor tak boleh kena pagar dek bapaknya. Kesal dia dok situ kahkahkah…so dia kacau orang sebelah dan jugak meja belakang ngah makan tuh.

Takper. kacaulah. orang tak marah.

Asal ko jangan lari kuor dari meja nih.

IMG_2902

aku dan kakak as usual berkongsi steaks.mana boleh nak habis heh….

eh makan sini kan. aku dah bagi nama pastu dia suh datang balik another 45 min. so aku datang balik ler kan at that time, sampai sudahnya 1 jam 10min baru dapat the table. Begitu ramainyaaaaaaaaaaa manusia yg suka bonar makan kat Chilli’s nih.

aku pung kalau tak kerana birthday dinner for anak bongsu aku (yang dia tak heran manapun makan memana).

Tapi, yelah takkan nak makan kat food court jer.

IMG_2925

Happy Birthday Zeeshan sayang…

IMG_2937

so habis makan kita sambung lagi jalan2, beli baju tu baju ni

asyik membeli je mak ko heh

IMG_2942

3 beradik naik nih, but of cos lah tak sesuai pun ngan umur abang kakak, laki aku bayo untuk 3 inggit gak. Amoi kecik tu naik jer, dah tu takkan abang kakak pulak nak duduk sini wpun ada kosong tuh…tak de nya muat.

IMG_2954

lepas tu aku mula meraban tengok depa 2 yang tak nak gak turun tuh. hah mula le mak ko jegil2 mata!

IMG_2958

hah, cadang nak amik extra bed.

but tak penting pun, tak yah. jimat lagi duit. 4 beranak sekatil.

abang tidur kat sofa panjang. yang masih lagi boleh muat kaki si panjang tuh.

IMG_2965

the next day, our breakfast…

IMG_2974

Happy Birthday Zeeshan – The 2 Years Old

We checked in at the Micasa Hotel and Suites Apartment, a day before his birthday. Ada ler last minute aku plan his birthday party tapi pastuh aku cancel kahkahkah….ya tuhan dah anak tiga ni pemalas betul ler nak buat birthday party hoi! Lagipun masa tu kita tengah sibuk dengan something something jugak pastu alah nak. nanti lah. Mak buat  next year insyallah at our new crib ye nak.

Lagipun takper…

Nak penyedap hati, toys collection ko jer almost everyday dapat kan….

korang tau kan aku ni kerja beli toys pastu aku simpan pastu during the weekdays tu nanti dia akan main the toys tuh. At least lam 5 days kerja tu, 3 hari akan ada toys baru. One way to distract him from watching tv. iPAD and gadgets memang takde le kan…

So 2 tahun. tak boleh le berbaby2 lagi ye dik. Farewell to ‘RedBaby’.

Aku maintainkan RB dalam tag but as RedBoy but also kita kenal dia lebih lagi as Zeeshan jer yeah.

Comment: 9