Malaysia Breakfast Day 2014

48hours sponsored post

MILO_MBD_2014-1

Semua sedia maklum yang sarapan tu memanglah tersangat penting! Tapi disebabkan kesibukan kerja ataupun kesuntukkan masa terutamanya, tak semua antara kita ada masa unrtuk bersenang lenang menikmati sarapan. Betul tak? Especially kita as parents bila bangun pagi dah berlambak-lambak tugas nak kena uruskan untuk hari tu. Nak pergi kerja, nak uruskan anak-anak, nak hantar anak pergi sekolah lagi, urusan itu dan ini, segala macam bendalah sampaikan sarapan pun tak sempat nak jamah!

MILO_MBD_2014-2

Tapi bagi saya yang mempunyai 3 peranan utama iaitu seorang wanita berkerja, mak kepada 3 orang anak yang sedang membesar dan boleh tahan banyak ragamnya dan juga seorang isteri, bermakna fokus utama saya untuk memastikan dapat memikul kesemua tugas-tugas dalam ketiga-tiga characters itu tadi setiap masa dan ketika. Oleh sebab itu saya sentiasa make sure saya memulakan hari dengan pemakanan yang sesuai dan sudah semestinya sarapan yang sihat berkhasiat dan juga segelas MILO so that I will have the energy to start my day long. Begitu juga suami dan anak-anak. Abang dan Kakak terutamanya, at least segelas MILO panas sebelum pergi ke sekolah untuk memastikan diorang bertenaga dan mendapat tenaga positif untuk memulakan kelas persekolahan.

So korang-korang semua, walau sibuk atau suntuk macamana pun, carilah ruang dan masa untuk bersarapan kerana ianya sangat penting untuk kita supaya mendapat tenaga for the rest of the day. Tapi make sure eating right ya, makan sarapan yang berkhasiat then barulah tenaga positif menular dalam diri kita :)

Bukan itu sahaja, bila tubuh kita bertenaga positif sudah semestinya menjana minda yang positif. Ini secara tak langsung menjadikan kita sentiasa cergas, cerdas dan motivasi diri meningkat untuk melakukan sesuatu kerja, menjadikan kita lebih fokus untuk mencapai target ataupun goal kita. Lagipun bersifat positif akan lebih disenangi oleh kawan-kawan dan tak de ruginya pun :)

MILO_MBD_2014-3

Oleh sebab itu, MILO mengajak kita semua bersama-sama to celebrate the most important meal of the day dalam kempen Malaysia Breakfast Day 2014 yang akan berlangsung di Dataran Putrajaya pada 20th April 2014 bermula dari jam 7 pagi. Pelbagai aktiviti sihat dan menarik bakal berlangsung. Dimulakan dengan Malaysia Breakfast Day Run, diikuti dengan games-games yang menarik, persembahan menghiburkan dan bertenaga dan of cos a MILO for our healthy breakfast :)

Semua yang berminat dialu-alukan untuk join bersama, terbuka kepada semua lapisan masyarakat, terutamanya Malaysia Breakfast Day Run yang sejauh 7km dan juga 3km jaraknya, boleh mendaftar online di sini. Cepat-cepat register sebab pendaftaran akan tamat pada 13th April ni!

MILO_MBD_2014-4

Kita jumpa di sana ya! Dan jangan lupa bersarapan dengan sarapan yang sihat dan berkhasiat dan tentunya lebih enak dan bertenaga dengan MILO :)

Khidmat pesanan masyarakat MILO is brought by Redmummy.com

Comment: 12