Tiffany CIPELA for Jalan TAR…

korang memang kuat ingatan. Those my loyal readers je lah, readers yang bebaru mana nak tau sangat kot. So kesinambungan dari kisah akak ke Midvalley mencari lace bagai, dan itu was like few weeks sangat kan, so kita sambung jejak ke Jalan Tar pulak. Aku nak cari kain lace je lah sangattttttttt pun kan. Katanya.

jangan le percaya, satu benda aku tu memang akan cecah ribuan je nanti. Yelah kain lace mahal :(

IMG_0904

hari Sabtu adalah hari anak2 bersekolah gantian so usai amik kakak jer dari sekolah, pujuk2 si kecil supaya lena tidur petang barulah kami keluar.  Tak boleh bawak anak2, nak speedy punya shopping heh. Lagipun Jalan TAR ni dah lama aku tak ukur jalan and need to go to one more place gak selepas settled di Jalan TAR.

 

IMG_0803

amacam gedebum tak?

IMG_0831

yang merah ni?

soalnya bukan lacenya tapi liningnya kahkahkah….

ada ke patut dia bawak aku kat lace yang punyalah terjojol bijik mata nak membayo. So dia bawak aku kat lace yang sesedang sahaja, walaupun biasa pada depa tapi pun lagi mahal but lagi cantik le of cos dari yang aku tengok dulu tuh. Lining pun boleh tahan.

Bungkus bermeters2 termasuk untuk my niece. Nasib baik tak bawak bibik, kalau tidak mau dia pun nak samaaaaaaaaaa gamaknya.

IMG_0932

Settled beli lace, melintas jalan pulak ke yang tempat jejual tudung tuh. Mencari tudung2 untuk anak dara, my niece also for my maid. Dan jugak for mak2 bonda jugak. Ini namanya tudung bawal hek, aku pun bukan le tau sangat, murah ko….5 inggit, aku beli lam 12pcs kot, untuk depa pepilih ler. but coz Bik ada buat hal, aku tak de ler bagi lagi, tunggu tempoh waktu bertenang sikit, biar nanti2 kemudian baru bagi. Knowing me, mestilah aku akan belikan for her….

IMG_0982

Kasi promote sikit kedai abang nih. Abang yang melayan kami kat sini bukan main baik lagi meriah mulut dia, sampai aku mengekek2 gelak dek keletahnya. So laki aku pun cakap, ok kita up sikit kedai dia. Sesapa pergi sini, korang petiklah nama akak tunjuk sekali gambar nih.

I bought the tudung Mak ajah dalam kedai nih.

IMG_0985

Mak nak pergi lagi umrah bulan puasa ni, so either buat pi umrah ke, harian ke bebila, mak aku ok jer ngan apa anaknya ni bagi.

IMG_0999

Penat berjalan sudah, kita singgah di Restoran Insaf tapi laki aku frust, roti bakar takdak, roti canai pun takdak. so kita makan mee goreng kongsi bertiga. Sesambil jalan dah makan keropok tu pasal memasing a bit full. Bagi laki aku rehat sikit coz dia yang mengusung barang dan jugak membayo tetudung segala.

IMG_1017

Aku main masuk jer kedai yang tak kisah pun apa jenama brand pun, dari luar nampak telekung wewarna but bila balik rumah too small for kakak, so 2 helai telekung tu kulantingkan pada my another niece, rezeki dia. Gonna get Kakak for tempat lain lah, online pun boleh. If you happen to know please buzz me. Kadang2 aku takut le nak beli online kat Instagram if tak kenal sangat, coz aku tengok ramai yang kena kelentong, duit dah bayar, barang tak mendapat.

IMG_1040

Laki dah seret balik, tapi mata mak encik pantang betul tengok kekedai yang ada, hujung ke pangkal aku masuk. Gambar hanya sedikit but seronoklah shopping di sini.

IMG_1046

Ada kedai brooch, tak tau lah qualitynya camne but borong jugak. For the same people jugak….sampai RD pun kena pilih jugak, dont care one.

IMG_1009

RD memang suka tengok langit. LOL. Speaking of this dress, very ler colourblock betul. Ini kali kedua aku menyarungnya dan lepas nih dress ni akan kupakai buat di rumah sahaja lah coz dah boring. Pertama kalinya pakai masa aku baru lepas pantang Zeeshan 44 hari, my first appearance di public for Nuffnang’s event jugak.

I love my new shoes. Supposed to wear it for my kerja but i just dont care. Walking selamba jer kat Jalan Tar nun dengan my new Cipela – ALIS. VERY COMFY! Wedges je pun, bukannya high heels yang tajam, so of coslah tak sakit kaki, it s only a wedges. Sekarang Cipela dah masuk Isetan KLCC. For Isetan members ada promotion price, 20% off, harganya untuk wedges nih ialah RM340 tidak lagi termasuk discounts yer.

IMG_1238

IMG_1220

It comes in black and orange too

Black dress is known as HiDY Black Dress Embroidered Tunic RM198, those wearing hijab can wear with your long pants and skirts.

Tidak ada warna merah yet, but takper. Tunggu next few months, ada surprise by Cipela and HiDY for anything in RED and i must join the theme!  Or you could get the collections at HiDY Store, address: No 46 Lorong Dataran Wangsa, Wangsa Melawati 53300 Kuala Lumpur

hidy@cipelashoes.com 012 395 6839 Cipela’s FB and Cipela’s website  and HiDY Store.

Comment: 7