Red Zalia and Red Variante…

IMG_3134

mata mak engkau dik!!

tak leh ler pakai mata cenggini sokmo, aku pun pakai once a while je

IMG_3138

lagi la dik, photo lagiiii

nooooooooooooooo!

IMG_3147

Kita akhirnya dapat gak pi berjalan2 raya, setelah 3 hari (2 weekends) buat raya open house kan…

IMG_3169

Couple ni tak nak makan keeeeeeeeeee

IMG_3170

coz aku memang kelaparan. Syawal mar…bulan yang aku boleh makan apa sahajaaaaaaaa tak yah diet at all

rasanya aku dok 5min je kot dah terus bangun makannnn, dengan pelawaan dari tuan rumah nya lah

IMG_3176

Mak Guard jaga balcony kau! Tumpang makan yek mak guard, kita poyo2 je makan bihun nih…

IMG_3183

the 3 pinkies LOL

IMG_3188

Mak Guard tadi tu Maya. Matiklah mak guard dalam rumah kan….Maya ni kalau ko tak kenal dia, tengok muka masamm jer, macam nak senyum tapi pastuh masam. Padahal tak pun. Aku maki je kalau dia buat muka ngan aku. Rumah dia le kami pertamanya beraya open house, ada a few jemputan but wajib la pergi rumah perempuan nih kan.

Semoga puan maya menang….dan jangan lupakan saya bila dah kayu ratusan ribu tu yek hahahahaa.

Hah pompuan ni le gak supplier tukar duit raya akak, bertahun2 dah tau. Tahun depan kita sambung business duit raya yek lagi Maya :) .

 

IMG_3198

posing jap bawah rumah Maya. kang sok sok dia dah pindah mahliagai baru, tak leh dah posing sini kan…

IMG_3210

Depa ni pakai pink ni, kebetulan je….Zeeshan tu actually light purple..but dalam gambar macam pink je yok

IMG_3253

I pakai the merah #Zalia of Zalora . Kain merah cantikkkkkkkkkkkkkkkk ni aku suka betul (the next few days nya aku pi beli kaler pink pulak, nasib baik le takde kaler lain dah),  from Variente.

IMG_3260

Habis rumah Maya, kita nak ke Shah Alam pulak…adik dah berbaring nak tidur…

IMG_3266

Abang kakak pun dah mengantuk nak tidur gak, dan aku pun tertidur sama too. So all 4 of us tidur dari keluar rumah Maya, sampai ke Shah Alam.

IMG_2115

di rumah kedua. BFF RD – Abah

IMG_3289

apaknya ada mini reunion kat rumah Abah ni, so aku bonding ngan anak2 je lah, biarkan apaknya berborak sampai lebam (pastuh kan the next2 raya reunion depa, aku ngan anak2 malas nak teman dah hahahaha, abang je escort bapaknya).

IMG_3320

dah hujung2, baru kami bersatu berlima kembali, coz ramai dah gang2 yang balik…

IMG_3326

Apa nak makan lagi, hadap teh tarik lagi sampai buncit lagi dan lagi. sokay. takper. Raya kan sebulan.

IMG_3390

Ler aku dok cite Abah, tu hah gambarnya. Alah ada gambarnya kat rumah raya open house aku (the 3rd one). Dapat RD bawak balik mangga

IMG_3453

pinjam posing depan rumah jiran korang

IMG_3478

kurusnya lahai Zureen ni tapi sebab aku pakai 5inch heels, so aku menang tang tinggi tu sikit

IMG_3519

Lepas tu, di Salak South, rumah ketiga. Mak kau tanggal kasut tinggi. Berselipar sudah…singsing segala

IMG_3526

coz kita nak panjat rumah ni, 4 tingkat. takde lift selepas abang siasat.

baru naik tangga ni, bapaknya tengok kat postbox tak sama ngan alamat yang kita dapat. Doi!! nasib baik le tak naik sampai tingkat 4 tuh.

Salah alamat la wei!!

Yapadah apak ko nih, main percaya je ngan waze tuh, yet waze tak salah kot. Arghhhhhhhhhhhh!

IMG_3541

so itulah drama di rumah terakhir open house arituh. Nak ke rumah Pejal nih, depannya jer, condo meriah dan mewah. Camne le leh salah alamat kitorang nih. Dah bukak2 kasut hah akak ko. Ada lagi drama tambahan, sakit tekak aku cakap ngan guard Nepal. Takpe takpe, sabar…..walaupun sikit lagi dah nak panjat tangga rumah orang kan.

Happy Belated birthday to Izlee, comel anak2, marah betul si Kakak tu ngan Zeeshan naik main keretanya hiks…

Untuk Pejal, tahun depan punya jemputan insyallah akak dah tau dah hala tuju rumah kau hahahaha.

Untuk Maya, rumah baru ek taun depan hehehe

Untuk yang dah jemput but akak tak datang tu, korang janganlah kecil hati pulak. Alah dah basi lah cite open house, bape kali nak mintak mahap daaaaa…. Pakai code ni untuk shopping kat Zalora tu yek. Entitle 15%. The code: ZBAPZDSU .

 

Comment: 3